Espanyol – Levante: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 10.
Espanyol
Teljesítmény:
V N N V N
  • RCDE Stadium
  • December 11. 14:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Levante
Teljesítmény:
D N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egészen különös oddsra bukkantam a hétvégi meccsek alatti kutakodásomkor. Az Espanyol – Levante mérkőzésre egészen kiugró a hazai szorzó, így úgy gondoltam, ez remek lehetőségeket jelenthet a számunkra. Hiába újonc az Espanyol, jelenleg a középmezőnyben foglalnak helyet, és hazai pályán nagyon jó játékot nyújtanak, már több nagycsapatot is elkaptak hazai környezetben.

Ellenfelük pedig az a Levante lesz, aki a bajnokságban egyedüliként mondhatja el magáról, hogy nyeretlen. 16 forduló alatt egyszer sem sikerült három pontot begyújteni, nem is csoda, hogy ők a La Liga utolsó helyezettjei. A sereghajtó 8 döntetlent szedett össze és 8-szor kapott ki, tehát jó formával nem vádolhatjuk őket.

Idegenben valóban nem megy jól a szekér Raúl de Tomáséknak, de szerencséjükre, most az RCDE Arena ad otthont a mérkőzésnek. A Levante számára az edzőváltás egyelőre nem hozta meg a várt hatást, és kérdéses, hogy egyáltalán meg fogja-e.

Rossz látni, hogy a nemrég még a nagyok bajszát meghúzogató valenciai kiscsapat hová süllyedt. De ugyanez elmondható a Getafe együttesére is, akik nemrég még az Európa-ligában a Manchester United ellen léptek pályára…

Az Espanyol pontosan tudja, milyen ez, mert ők is egy sikeresnek mondható EL-szereplés után búcsúztak a La Ligából, de azonnal visszajutottak, és tessék, nézzétek, hogy szerepelnek most.

Minden információt egybevetve a hazai odds nagyon magas. Vajon mi lehet a háttérben? Ennek jártam utána, lentebb pedig el is olvashatjátok, mire jutottam.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Rayo Vallecano – Espanyol: 1-0

G.: Cabrera (ög)

Csak szuperlatívuszokban lehet beszélni idén a negyedik madridi csapatról, az újonc Rayo Vallecanoról. A kiscsapat sokszor liftezett az első-, és másodosztály között, de ha így folytatják, akkor hosszú időre megválthatják a bérletüket a La Ligában. De ugyanilyen jókat tudok mondani az Espanyolra is, akik szintén most kerültek vissza a legjobbak közé, és jó pár csapat grabancát elkapták már. Nem hiszem, hogy bármelyiküknek is lesznek kiesési problémái…

A kezdők:

Rayo Vallecano:

Dimitrievski – Balliu, Saveljich, Catena, Fran Garcia – Lopez, Valentin – Palazon, Trejo, Garcia – Guardiola

Espanyol:

Diego Lopez – Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Bare – Embarba, Herrera, Darder, Puado – R. de Tomás

Nem tudom, tudtátok-e, de tavaly az Espanyol nyerte a másodosztály küzdelmeit, hatalmas csatát vívtak az egész szezonban a Mallorcával, és az utolsó fordulóban még nem lehetett tudni, melyikük mondhatja majd bajnoknak magát. Az Espanyol végül az Alcorcon otthonában vereséget szenvedett, így aggódva figyelhették, hogy a másik pályán mit játszik a Mallorca. Nos, ők a 87. percig érezhették bajnoknak magukat, aztán a Ponferradina egyenlített, így végül mindketten 82 pontot gyűjtöttek. Ami a barcelonaiaknak kedvezett az egymás elleni jobb eredmények miatt.

És hogy jutott fel a Rayo? Ők a hatodik helyen végeztek, azaz a legrosszabb playoffot érő helyen, mégis sikerült kiharcolni a feljutást, az elődöntőben a Leganest, a döntőben a Gironát ejtették ki.

Ennyit a múltról, most jöjjön a jelen. A Vallecasban az első félidőt a házigazda uralta, noha az első lehetőség a vendégek előtt adódott. Egy jobboldali beadás után RDT, vagyis Raúl de Tomás fejelhetett, a spanyol válogatottba is bekerülő támadó fejesét Dimitrievski nagy bravúrral lökte oldalra.

Aztán – mintha elvágták volna – innentől kezdve csak a Rayo volt a pályán, több veszélyes akciót is vezettek, de az Espanyol mindig megúszta. Minden egyes akciót a bal szélen vezettek a fehérmezesek, először Óscar Trejo elől kellett menteni, majd egy újabb Fran Garcia beadást követően ismét a védőknek volt dolguk. Kétszer is Adria Pedrosa szabadított fel fontos pillanatban.

Gól nélküli első félidőt láthatott a mintegy 12 ezer néző, de nem lehettek elégedetlenek, csapatuk jól küzdött, és helyzeteket is kidolgozott, ám önfeláldozó módon védekeztek a vendégek, akiktől idegenben nem is vártunk jó játékot, távol az RCDE-től igencsak halovány teljesítményt nyújtanak általában.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor megszületett a várva várt gól. Igaz, azt egy Espanyol játékos szerezte, de ez a hazaiakat cseppet sem érdekelte. Megint egy baloldali támadást vezetett a Rayo, ezúttal a középre adott labda megpattant Leandro Cabrera lábán, onnan pedig a hálóba került, 1-0.

A gól után valami kattant a vendégekben, és elkezdtek ők is támadni, azonban csak egy kapufáig jutottak, Javi Puado lövésénél nyúlt mellé Dimitrievski, de a felsőléc megmentette az északmacedón portást.

A lefújás után elégedetten pacsiztak össze a madridiak, továbbra is a 6. helyen állnak, ami bőven felülmúlja a legvadabb szezon előtti elképzeléseket is.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.20.La Liga
espanyol
1:3
levante
La Liga
2019.10.27.La Liga
levante
0:1
espanyol
La Liga
2019.04.21.La Liga
levante
2:2
espanyol
La Liga
2018.09.16.La Liga
espanyol
1:0
levante
La Liga
2018.03.04.La Liga
levante
1:1
espanyol
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Levante – Osasuna: 0-0

Újabb csalódást keltő eredmény valenciai oldalról, de azért a pamplonaiak sem lehetnek büszkék erre a teljesítményre, az ő nyeretlenségi sorozatuk is egyre csak duzzad. Ahhoz mondjuk még sokat kell hibázni, hogy utolérjék a Levantét, de gondolom ez távol áll az elképzeléseiktől és a terveiktől. A mérkőzésen gól nem esett, immáron 16 mérkőzés óta nem tudnak nyerni Bardhiék…

A kezdők:

Levante:

Cardenas – Son, Mustafi, Vezo, Clerc – Pepelu, Radoja, Campana – de Frutos, Marti, Morales

Osasuna:

Herrera – Vidal, U. Garcia, D. Garcia, Cruz, Sánchez – Moncayola, Torro, Brasanac – Budimir, Avila

Az rendben van, hogy a két csapat nem talált be a másik hálójába, ám az már kevésbé, hogy nagyon helyzeteket sem tudtak kialakítani. A Levante azért becsülettel próbálkozott, de szűk 40 percen át ők sem dolgoztatták meg Herrerát.

Aztán a félidő végén magukra találtak, és gyors egymásutánban háromszor is közel jártak a gólhoz. Először José Campana beadását Roger Marti becsúszva tette kapura – Herrera mentett szögletre -, majd ebből a szögletből Jorge de Frutos talált be majdnem, a szélső a kifejelt labdát vette át a tizenhatos vonalán, nagy lendülettel tört be három védő között, majd Herrera mellett kapura spiccelt, a baloldali kapufa mentette meg a vendégeket.

A második félidő még ennyi lehetőséget sem hordozott magában, egy-két gyengébb lövés, meg egy Shkodran Mustafi fejest leszámítva eseménytelenül pörögtek le a percek, mígnem a játékvezető hármat fújt a sípjába.

A Levante magához képest jól játszott, az Osasuna mélyen tudása alatt, az egy pont a vendégek számára hízelgő, még akkor is, ha helyzetek terén nem sokkal került a fejük fölé a valenciai együttes.

Összefoglalás

Keresem az indokot, hogy a tippmesterek miért lőtték be ilyen magasra az Espanyol győzelmének az oddsát, de egyelőre nem találom. Körülnéztem a hiányzó játékosok között, és nem találtam semmi egetrengetően fontos infót: A Rayo elleni meccs végén a pályán kívül Fran Meridát állították ki, Óscar Gil, David Lopez, Landry Dimata és Álvaro González pedig sérültek. Ez nem indok, hogy úgy mondjam…

A Levanténál felépült Gonzalo Melero, aki a kezdőben még nem, de csereként biztos kaphat pár percet, illetve Sergio Postigo is hamarosan újra bevethető lesz, őt elég régóta nem láthattuk pályán. Jorge Miramón egy ütközés során sérült meg, az ő játéka nem biztos….

Mondanom sem kell, a leggyengébb idegenbeli mérleg a Levante csapatáé, 2 döntetlen mellett 6-szor kaptak ki. Az Espanyol szintén bődületesen rossz idegenben (3 döntetlen, 5 vereség), de otthon kifejezetten jók: 8 meccsükből 5-öt nyertek, van 2 döntetlenjük és csak 1 vereségük.

Szóval igazán nem értem, mire fel ez a magas odds.

De nem is akarom megérteni, amennyiben a barcelonaiaknak sikerül behúzni a meccset. Márpedig én az ő sikerükre fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső