Espanyol – Villarreal: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 20.
Espanyol
Teljesítmény:
D V N D V
  • RCDE Stadium
  • Augusztus 21. 19:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Villarreal
Teljesítmény:
D V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szombati meccseket a La Ligában, vagyis Spanyolországban zárjuk két mérkőzéssel. Kezdésként az Espanyol – Villarreal találkozót vesszük górcső alá, majd jön a tavalyi Király Kupa-, és Szuperkupa döntő újabb felvonása, az Athletic Bilbao – Barcelona mérkőzés a San Mamés Stadionból.

Örömmel üdvözöljük újra a katalán együttest az elsőosztályú bajnokságban, rossz volt nézni, hogy egy kifejezetten sikeres szezon után a bajnokságban mennyire szenvednek. És különösen rossz volt nézni, hogy végül ki is estek. A száműzetés azonban csak egy évig tartott, a másodosztályt az Espanyol 82 ponttal zárta, pont annyival, mint amennyit a Mallorca is gyűjtött. Ilyen szempontból presztízs mindössze, hogy ki végzett az élen, hiszen mindketten automatikusan feljutottak az élvonalba, de egyébként a katalánok jobb egymás elleni eredményeiknek köszönhetően megnyerték a La Liga 2-t.

A friss Európa-liga győztes Villarreal ellen folytatják szereplésüket, akik egy kissé mintha szét lennének esve. A felkészülés nem sikerült annyira jól, az első meccsükön pedig nem tudtak nyerni, noha ők voltak a favoritok a Granada ellen.

Ebből vajon mi sül ki? Ennek fogunk most utána járni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Osasuna – Espanyol: 0-0

Jajj, mennyire nem szeretem, amikor gólnélküli meccsek összefoglalóját kell valahogy úgy átadnom, hogy az olvasó ne aludjon bele a mondanivalómba. Itt nem is egy, hanem két 0-0-s meccsről lesz szó, mert a Villarreal sem tudott betalálni a Granada ellen… No, igyekszem, és a legjobbamat nyújtom, hogy az érdeklődés fent maradjon. Jöjjön az Espanyol kezdője:

Diego Lopez – Gil, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Embarba, David Lopez, Merida, Melamed – Wu, de Tomas

Összességében, a meccs egészét nézve reális eredmény született, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, a helyzetek számát tekintve egy picit többször próbálkozott az Osasuna, de ez nem azt jelenti, hogy a katalánok ne lettek volna veszélyesek.

Az első helyzet a pamplónaiaké volt, Vidal beadását fejelte kapu mellé Kike. Ezt követően az Espanyol játékosain volt a sor, hogy mutassanak valamit, és mutattak is. Egy kissé kaotikus szituáció végén Adri Embarba lövését védte Herrera.

A félidő végéig még egy-egy lehetőség maradt ki: Rubén Garcia lecsúszott beadása landolt az oldalhálóban, valamint Raúl de Tomas a másik oldalon alig csavart kapu mellé.

A második félidőben ugyanúgy felváltva forogtak veszélyben a kapuk, 7-7 próbálkozása volt mindkét együttesnek, ám az Osasuna ekkor már kaput nem talált, az Espanyol is csak kétszer.

Ahogy mondtam, a meccs egészét tekintve igazságos eredmény született.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.19.La Liga
villarreal
1:2
espanyol
La Liga
2019.10.20.La Liga
espanyol
0:1
villarreal
La Liga
2019.02.03.La Liga
villarreal
2:2
espanyol
La Liga
2019.01.17.Spanyol Kupa
espanyol
3:1
villarreal
Spanyol Kupa
2019.01.09.Spanyol Kupa
villarreal
2:2
espanyol
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – Granada: 0-0

Kettőből egy már megvan, lássuk a másik 0-0-s találkozónkat. A sárga tengeralattjáró rosszul indított, hiszen a Chelsea elleni Szuperkupa meccset tizenegyesekkel elbukták, így nem tudták trófeával indítani az évet. Közel jártak pedig hozzá, ám a szétlövés mindig lutri…

Semmi gond, kezdődik az új szezon, jönnek az új célok, Unai Emery pedig nagyon is rákészült a Granada elleni meccsre ezzel a kezdővel:

Rulli – Foyth, Albiol, Mandi, Alfonso Pedraza – Pino, Trigueros, Capoue, Alberto Moreno – Gerard Moreno, Dia

A kezdőben helyet kapott Boulaye Dia, akit a Reimstől igazoltak, emiatt Paco Alcacer csak a kispadon foglalt helyet.

A meccs előtt a Granada sportszerűen sorfalat állt a Villarreal játékosainak, akik a begyűjtött zsákmányt, az Európa-liga trófeát mutatták meg a közönségüknek.

Boulaye Dia nagy kedvvel vágott neki a találkozónak, az első félidőben csak ő próbálta meg bevenni Escandell kapuját, sikertelenül. Mindkét lövése messziről, a tizenhatoson kívülről érkezett, az egyik centikkel kerülte el a jobb alsót, a másik meg a jobb felsőt…

A másik oldalon Luis Suárez 16-ról ellőtt labdája nyomta fel a szurkolók vérnyomását, ám Rulli nyugodtan szemlélhette, ahogy a játékszer fölé száll.

A második félidő sajnos kevesebb lehetőséget hozott, és a hazaiak legnagyobb szomorúságára a komolyabb helyzetek az ő kapujuk előtt voltak. Jorge Molina kapáslövésére gondolok, amit Rulli vetődve öklözött ki.

A meccset a hazaiak tíz emberrel fejezték be, Juan Foyth taposta meg teljesen feleslegesen ellenfele sarkát, ami miatt megkapta a második sárga lapját. Nem nagyon lehetett vitatkozni az ítélettel, de azért az argentin megpróbálta…

Az emberhátrány ellenére Gerard Moreno révén megnyerhették volna a meccset a sárgák, a válogatott csatár gyönyörűen emelte át a labdát Escandell felett, ám a visszafutó Dimitri Foulquier a gólvonalról tisztázott. Hatalmas mentés volt…

A vége így 0-0, közelebb járt a győzelemhez a Villarreal, ám a Granada pontszerzése megérdemelt.

Összefoglalás

Dia bemutatkozása jól sikerült, a játékából csak a gól hiányzott. Csatár lévén neki ez a feladata, ám mégis pozitívan értékelnénk a támadó által mutatott játékot. Kell is a jó teljesítmény, mert Samuel Chukwueze sérült, Paco Alcacer kiszámíthatatlan már egy ideje, teljesen jogos, hogy Emery kért egy gólerős támadót.

Egyébként összességében ők csak erősödtek, egyetlen olyan játékosuk sem hagyta el a csapatot, aki a kezdőben van, pedig Pau Torrest elég erőteljesen csábították ide-oda. Ő most még az Espanyol ellen nem fog játszani, az EB utáni szabiját tölti a védő. Dani Parejo a harmadik hiányzó, neki a csípőjével akadnak problémák. És ellentmondásos infók születtek az új srácról, akit a Bournemouthtól vásároltak meg 23 millió euróért. Ő lenne Arnaut Danjuma, aki tavaly a másodosztályban 17 bajnoki gólig jutott.

Az Espanyolnál nincs sérült, sem pedig eltiltott, teljes kerettel készülhetnek a sárga tengeralattjáró elsüllyesztésére.

De ez vajon reális? Amikor a kisebb barcelonai együttes utoljára játszott ellenük hazai pályán, akkor a Villarreal 1-0-ra nyert. Előtte gyakori volt a döntetlen eredmény, ez tízből öt meccset jelent.

Az idény eleji forma, a hiányzók és az első fordulóban látottak ellenére azt gondoljuk, hogy Unai Emery együttese jobb csapat, a Granada ellen is ők álltak közelebb a győzelemhez.

A másik tippünk pedig az, hogy a góltalan első meccsük után most már betalálnak egymás kapujába. Ezt óvatosan, mert bár a Villarreal góljában majdnem biztosak vagyunk, az Espanyol tudása annyira még nem ismert előttünk. A játékosok minőségéből gondoljuk, hogy gólt tudnak szerezni, illetve a hazai pálya is őket szolgálja. Legyen most ez a két tipp elég, ne bonyolítsuk tovább, úgyis egy raklap mérkőzés vár még ránk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső