Észak-Írország – Koszovó: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 22.
Észak-Írország
Teljesítmény:
D V D V V
  • Windsor Park
  • Szeptember 24. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Koszovó
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kissé különleges lesz ez a mérkőzés számunkra is, ennyire alacsony osztályú meccsekről ritkán szoktunk beszélni. Néha azonban a szükség nagy úr, így belevetettük magunkat Észak-Írország és Koszovó válogatottjának mindennapjaiba. Igaz, korábban már mindketten szerepeltek itt a blogon, de egymás ellen még soha.

Észak-Írország és Koszovó is a C-ligában szerepelnek, esélyük a feljutásra konkrétan nulla. Előbbivel még az a csúfság is megtörténhet, hogy kipottyan a D divízióba, ahol olyan csapatokkal játszhatnak majd, mint Liechtenstein vagy San Marino, esetleg Andorra.

Koszovót ez a veszély nem fenyegeti, papíron még beérhetik Görögországot, de a feljutásra már nekik sem lesz lehetőségük.

A koszovói együttes egyébként szinte a földből nőtt ki, de egyre több meccsen láthatunk futballistákat, akik ezen országból származnak, és a válogatott is ért már el szép sikereket, ergo fejlődnek, és a jövőben akár még a B-liga sem lehetetlen.

A mostani mérkőzésen nem ők az esélyesek, annak ellenére sem, hogy Észak-Írország nagyon régóta nem nyert meccset. A hazaiakra 2.20 körül fizetnek, míg a vendégekre 3.50 felett. A döntetlen valószínű eredménynek tűnik, 3.20-on áll most.

Jöjjön az Észak-Írország – Koszovó találkozó!

Észak-Írország

Szóval Észak-Írországgal előfordulhat az a csúfság, hogy a D-ligába pottyannak ki, ami azért még úgyis ciki lenne, hogy tudjuk, nem olyan erős ez a válogatott. Voltak a közelmúltban sikerélmények, de tiszavirág-életűnek bizonyult.

Az északírek a legutóbbi győzelmüket – tétmeccsen – Litvánia felett aratták, 1-0-ra győzték le őket hazai pályán. Majd egyből utána ikszeltek Olaszországgal, lényegében ők voltak a bot a küllő között, ők gátolták meg az eb-győztest, hogy kijussanak a világbajnokságra.

Ian Baraclough együttese ezt követően játszott két barátságos meccset, még velünk is találkoztak az EB előtt (megvertük őket 1-0-ra), aztán elkezdődött a Nemzetek Ligája, és egy teljesen más csapatot láthatunk. Két meccsüket elbukták, kettőn ikszeltek. Csak Ciprus ellen tudtak pontot szerezni, Görögország és Koszovó is megverte őket, előbbi 1-0-ra, utóbbi 3-2-re.

A mester keretében mindössze egy újonc van, a születésnapját hétfőn ünneplő Kofi Balmer, aki a nyáron csatlakozott a Crystal Palace-hoz.

Mindenki más minimum egyszer magára húzta a zöld mezt. A júniusi kerethez képest azért sok a változás: Visszakerült például Shane Ferguson, Josh Magennis, Conor Hazard és Tom Flanagan is. Valamint itt van Jamal Lewis, a Newcastle védője, aki sokat volt sérült az utóbbi időben.

Azért még így sem teljes a csapat, például Daniel Ballard hiányozni fog sérülés miatt, nem kapott meghívót Niall McGinn, Liam Donnelly, valamint Brodie Spencer sem. A legnagyobb hiányzó azonban még mindig Stuart Dallas, akinek eltört a lába, és még mindig tart a felépülése.

A teljes keret:

Kapusok: Bailey Peacock-Farrell, Luke Southwood, Conor Hazard

Védők: Jonny Evans, Paddy McNair, Conor Bradley, Jamal Lewis, Tom Flanagan, Ciaron Brown, Paddy Lane, Kofi Balmer

Középpályások: Steven Davis, Corry Evans, Shane Ferguson, George Saville, Jordan Thompson, Alistair McCann, Shea Charles, Conor McMenamin

Támadók: Kyle Lafferty, Josh Magennis, Gavin Whyte, Shayne Lavery, Dion Charles

A várható kezdőcsapat:

Hazard – Bradley, Ballard, Evans, Brown – Lavery, McNair, Davis, Saville, McMenamin – Lafferty

Egymás elleni meccsek:

Mivel Koszovót csak nemrég ismerték el független, önálló államnak, így nem volt sok alkalmuk arra a feleknek, hogy meccseljenek egymással. Szóval összesen van nekünk egy meccsünk, amiről be lehet számolni. Három hónappal ezelőtt Koszovóban, Pristinában meccseltek, és a találkozó a semlegesek számára elég jól sült el. Az első félidőben már három gólt láthattak a nézők, a másodikban meg még kettőt.

A hazai csapat talán legnagyobb sztárja, Vedat Muriqi – aki most a Mallorcában játszik – volt a hős, a támadó a 9. percben bevágott egy büntetőt, majd a második félidőben is betalált, később kiderült, az volt a győztes gól.

A koszovóiak megnyomták az első félidő elejét, Muriqi gólja után Bytyqi is gólt szerzett, de Lavery a lefújás előtt szépített.

A második félidőben megint jött az egykoron a Lazioban is megforduló támadó, a találkozó végén pedig Ballard góljával zárkóztak megint az északírek. De egyenlíteni már nem sikerült. Soha rosszabbat, a visszavágón is kiegyeznénk egy ilyen meccsel…

Előző meccs eredménye
2022.06.09.Nemzetek Ligája
koszovó
3:2
észak írország
Nemzetek Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Koszovó

Már többször említettem, hogy nekem igazán tetszik az, ahogy a koszovói foci fejlődik. Nemrégiben jöhettek össze a zászló alatt először, ahhoz képest szerintem meg már nagyot fejlődtek. A VB-selejtezőn mutatták meg először, hogy számolni kell velük, igaz, abban a csoportban végül az utolsó helyen végeztek. De nem nulla ponttal, háromszor is volt lehetőségük megfogni egy erősebb ellenfelet. Görögországgal ikszeltek kétszer, valamint legyőzték Grúziát egyszer. Ez egy ilyen fiatal csapattól nem is rossz.

Most, a Nemzetek Ligájában odaérhetnek a második helyre, jó esélyük van rá, a csoportgyőzelem viszont már nem lesz meg, hacsak valami csoda nem történik. Mondjuk az, hogy az utolsó fordulóban három góllal legyőzik a görögöket, akik meg Ciprustól is kikapnak, miközben Koszovó veri Észak-Írországot. Ez azért nem tűnik túl valószínűnek.

A keretet nézve találkozhatunk jó néhány ismerőssel, olyan játékosokkal, akik egészen magas szinten futballoznak.

Ilyen például Lirim Kastrati, Amir Rrahmani, Mergim Vojvoda, Milot Rashica, Edon Zhegrova, Florent Muslija vagy Vedat Muriqi.

Látható, hogy a koszovói játékosok keresettek a piacon, szinte mindegyikük külföldön játszik, és jó részük élvonalbeli játékosnak mondhatja magát.

Utolsó meccsüket Görögország ellen játszották, csak a hajrában tudták feltörni a remekül védekező csapatot.

A teljes keret:

Kapusok: Samir Ujkani, Arijanet Muric, Visar Bekaj

Védők: Lirim Kastrati, Fidan Aliti, Mirlind Kryeziu, Betim Fazliji, Amir Rrahmani, Mergim Vojvoda, Ibrahim Dresevic

Középpályások: Milot Rashica, Florent Muslija, Edon Zhegrova, Arber Zeneli, Donat Rrudhani, Valon Berisha, Emir Sahiti, Benjamin Kololli, Florian Loshaj, Toni Domgjoni

Támadók: Vedat Muriqi, Blendi Idrizi, Zymer Bytyqi

A várható kezdőcsapat:

Muric – Domgjoni, Rrahmani, Kryeziu, Aliti – Berisha, Rrudhani – Rashica, Muslija, Bytyqi – Muriqi

Tippelde

Koszovó kényelmes helyzetben van, de még az is lehet, hogy kiesnek. Erre 1 százalék az esély körülbelül, talán még annyi sem…

Számukra ez a két meccs már nem biztos, hogy annyira fontos, könnyen lehet, hogy a mester kísérletezni fog, ami általában azzal jár, hogy az eredmény másodlagossá válik.

Úgy gondoljuk, hogy a legutóbbi meccs után most sem lesz megállás, és itt is kilyukadhat a gólzsák. 2,5 gól feletti eredményt várunk, no meg azt, hogy mindkét csapat a hálóba fog majd találni..

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.01 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.95 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.95 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső