Észak-Írország – Szlovákia: Fogadási Tippek és Európa Bajnokság Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 09.
Észak-Írország
Teljesítmény:
V V N V D
  • Windsor Park
  • November 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Szlovákia
Teljesítmény:
V V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, ez a meccs sem lesz izgalmaktól mentes, az egyszer biztos. Az Észak-Írország – Szlovákia meccs is play off döntő, a győztes kvalifikálja magát a nyári EB-re. Szóval várjuk. Nem csak sportfogadási szempontból, de abban is biztos vagyok, hogy ez a meccs nagyon feszült lesz.

Mindkét gárda egy szűk győzelemmel jutott a döntőbe, véleményem szerint az észak-írek jelenléte meglepetés, úgy gondoltam, hogy Edin Dzekoékon, tehát a bosnyák csapaton nem fognak túljutni. Erre tessék…

A szlovákokat szintúgy nem vártam ide, ők meg az írekkel játszottak és bár hazai pályán voltak, inkább John Eganéket tartottam esélyesnek.

Na, lássuk azt a meccset!

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Észak-Írország

Az észak-ír futball az utóbbi időben erősödött fel ennyire, korábban esélyük sem volt részt venni egy kontinensviadalon. Most is a Nemzetek Ligájának köszönhetik, hogy itt vannak, de itt vannak és ez a lényeg.

Hogy hogyan tudták felőrölni és legyőzni azt a bosnyák válogatottat, ahol olyan játékosok futballoznak, mint Edin Visca, Miraljem Pjanic vagy Edin Dzeko… Na, ez egy nagyon jó kérdés, összességében sokkal erősebb játékosok alkották azt a keretet, mégis tizenegyespárbajra kényszerítették őket, az pedig már mindig lutri, nem igaz?

Az északír csapat nincs tömve óriási sztárokkal, a bosnyákok elleni meccsen példul az a Magennis is kezdett, aki jelenleg a harmadosztályú Hull Cityben játszik.

Csupa-csupa ismeretlen játékos, de óriási szívvel.

A bosnyák – északír meccsen a hazaiak szereztek vezetést, Krunic gólját a második játékrészben McGinn egyenlítette ki egy borzasztóan szerencsés (vagy nézőpont kérdése, szerencsétlen) góllal.

Végig jobban játszottak Pjanicék, de a vendégek igazi harcos módjára tartották az eredményt, így előbb a hosszabbítást, majd a tizenegyespárbajt is elérték.

Az első körben még nem volt hiba, majd a másodikban Hajradinovic, a harmadikban Visca hibázott. Pontosabban: Hajradinovic büntetőjét Peacock-Farre védte, míg a Basaksehir játékosa (a kapufa érintésével) fölé bombázott.

A harmadik körben nem csak Visca, de Saville is hibázott, ezt követően viszont már senki, meglepetésre az északírek jutottak döntőbe.

Előző meccs eredménye
2016.06.04.Barátságos Mérkőzés
szlovákia
0:0
észak írország
Barátságos Mérkőzés
2009.09.09.VB-Selejtező 2010
észak írország
0:2
szlovákia
VB-Selejtező 2010
2008.09.06.VB-Selejtező 2010
szlovákia
2:1
észak írország
VB-Selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szlovákia

Hasonlóan csütörtöki ellenfelükhöz, a szlovákok is tizenegyesekkel mentek tovább Írország ellen a play off elődöntőben. Egy rendkívül kiegyenlített csatát láthattak azok, akik a TV előtt ezt a meccset figyelték, szinte minden egyes statisztika megegyezett, a lövések száma, a labdabirtoklás, a szögletek és védések száma…

A meccs egyik legnagyobb helyzete az első félidő hosszabbításában volt, ekkor egy gyors kontra végén Duda került helyzetbe, lapos csavarását azonban szögletre ütötte Randolph.

A második félidő 50. percében az írek előtt is adódott nagy gólszerzési lehetőség, pontosabban ezt is a szlovákok hozták össze, mert majdnem sikerült öngólt fejelni.

Az elmondható volt a találkozóról, hogy nagy volt az iram, nagyon akart mindkét együttes, de nem tudták feltörni a másik védelmét. Ez később görcsbe fordult át, nem igazán volt élvezhető a találkozó némelyik pontja.

A 70. percben a csereként beállt Browne lövését kellett hárítania Rodaknak, aztán a másik oldalon Haraslin lövésénél már a kapus sem segíthetett volna, szerencséjére a gólvonalon állt a csapatkapitány, Duffy és védett helyette.

Továbbra sem esett gól a meccsen és ez a hosszabbítás alatt sem változott, következhettek a büntetők.

Két körön át semmi probléma nem volt, mindkét oldalon hibátlanok maradtak a játékosok… Aztán a harmadikban Haraslin belőtte saját tizenegyesét, Browne viszont kihagyta, majd ez megismétlődött a negyedik körben is, Gregus nem hibázott, Doherty igen.

Ezzel pedig véget ért a mérkőzés, a szlovákok kerültek a döntőbe.

Összefoglalás

Én tényleg egy végig izgalmas, kiélezett, feszült találkozóra számítok, itt sem gondolnám, hogy gólzápor lenne. Alapjáraton esélyesebbnek gondolom a szlovákokat, de tegyük hozzá, hogy idegenben kellene nyerniük, ezért is a magas odds.

Ami az északírek keretét illeti: Biztosan nem lesz ott Corry Evans, ő a hétvégi bajnoki meccsen szenvedett sérülést. Kihagyni kényszerül a találkozót Saville is, ő családi vészhelyzetre hivatkozva került ki a keretből.

Behívót kapott viszont Jonny Evans, a Leicester futballistája, aki bár nem teljesen fitt, de a szövetségi kapitány reményei szerint játszhat majd a döntőben.

A szlovákoknál nem láttam érdemi változást, HA minden igaz (és a szlovák weboldalak nem tréfáltak meg), akkor mindenki rendelkezésre állhat.

Nem kerül könnyű csoportba az, aki ezt a meccset megnyeri, mondjuk ezen az EB-n nem hiszem, hogy van könnyű csoport. Csak nehéz és baromi nehéz. Mi kerülhetünk természetesen a baromi nehézbe… Miért is ne…

Vissza ehhez a meccshez!

Korábbi meccseiken kétszer is nyertek a szlovákok, de ezek közül egyik sem ma volt, szóval ebből megintcsak felesleges kiindulni.

Az biztos, hogy a szlovák egy erősebb csapat. Az biztos, hogy mindkét csapat úgy fog küzdeni, mint Kossuth a hazáért.

Az pedig valószínű, hogy itt sem fog sok gól esni. A hazaiak remekül védekeznek, és biztosan nem fognak kitámadni, a gyors szlovákok egy pillanat alatt lelépnék őket.

Itt is biztonsági megoldásként az Under 2,5-et tartom, valamint döntetlen eredményre számítok a rendes játékidő végén.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső