Everton – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 17.
Everton
Teljesítmény:
N N D V N
  • Goodison Park
  • December 19. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
D V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Maradjunk annyiban, hogy a Premier League csapatai képesek felkavarni az állóvizet, ha arról van szó… Össze-vissza eredmények, váratlan bukások tarkítják ezt a szezont, sokkal nagyobb százalékkal történik meglepetés egy-egy meccsen, mint mondjuk tavaly. Ez pedig – hasonlóan a Ligue 1-hez – egy nagyon kiélezett felsőházat jelent. És ha ránézünk a tabellára, mit látunk? Southampton a harmadik helyen? Everton az ötödik helyen? És hol vannak a manchesteri csapatok? Hol az Arsenal? Utóbbira máris választ adok: A 15. helyen. Hogy mi?! Azt meg hogy?! Valószínűleg még ők maguk sem tudják, hogy mi nem működik. Ez pedig hamarosan Mikel Arteta állásába fog kerülni. HA – és ez egy nagy ha – összekapják magukat, akkor még menthető a dolog. De nem úgy tűnik, hogy menthető.

Csak egy kis adalék, mennyire pocsék most az Arsenal: 648 perc után szereztek pontot…

Ezúttal az Everton – Arsenal meccsel indítunk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Everton

Mi is foglalkoztunk ezzel a mérkőzéssel, az esélyek ellenére szomorúan zártuk a találkozót. Egy nyamvadt gólt kellett volna még bepréselni. De amúgy hányszor hallod azt sportfogadói körökből, hogy „egy gólon ment el”? Én nagyon sokszor, úgyhogy ezzel takarózni nem túl elegáns.

És az ebben a bosszantó, hogy amúgy helyzetekből nem volt hiány. Vardy lekészítését Tielemans lőtte mellé, pedig, ha ez kaput talál, biztosan nem ér oda a Pickford helyén védő Olsen. De elsuhant a kapufa mellett a labda.

Richarlison pontos volt, egy kis labdavezetgetés után a lábak sűrű erdeje mellett lőtte el a labdát. Volt egy kis íve a lövésnek, így Kasper Schmeichel nagyon későn vette észre. Csak beleérni tudott, de védeni már nem, a bal alsóba tartó játékszer célt ért, vezetett az Everton.

A szusszanás után pedig tovább tudta növelni előnyét a liverpooli csapat. Egy baloldali szöglet után fejelt Michael Keane, ezt még védte Schmeichel, sőt, a kipattanóból Calvert-Lewin ismételt, ezt is… De harmadjára már mattolták, a két lépésre álló Holgate bepöckölte a másodikat.

Schmeichel előtt egyébként le a kalappal, főleg Calvert-Lewin lövésénél védett nagyot. De a védők nem segítették ki a dánt.

A meccs végén még tizenegyeshez jutott a Leicester, dörzsöltem is a tenyerem. André Gomes rúgta fel Justint, a bíró a sípjába fújt, majd az esetet megnézte videón és visszavonta az ítéletét. Döntse el mindenki, hogy jól döntött-e… Így a szépítés sem jött össze, számomra hatalmas meglepetés, hogy az Everton így le tudta nullázni a Leicestert.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.23.Premier League
arsenal
3:2
everton
Premier League
2019.12.21.Premier League
everton
0:0
arsenal
Premier League
2019.04.07.Premier League
everton
1:0
arsenal
Premier League
2018.09.23.Premier League
arsenal
2:0
everton
Premier League
2018.02.03.Premier League
arsenal
5:1
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Southampton

Számomra nagyon szimpatikus, amit a Hasenhuttl-csapat művel az idényben, ezúttal arra gondoltam – de csak magamban -, hogy el tudják hozni a három pontot az Emiratesből, mivel az ágyúsok olyan szinten gyengék hétről hétre, hogy az valami borzasztó.

És úgy is kezdődött a meccs, hogy ebből vendégsiker lesz: Theo Walcott – aki tizenkét szezonon keresztül szolgálta a londoni klubot – lódult meg Che Adams indításával, majd elegánsan átemelte a kifutó Lenot. Dicsérni kell a gólpasszt kiosztó játékost, mert parádés volt, ahogy az ellenfél játékosainak gyűrűjében is megtartotta és megjátszotta a labdát.

A fordulást követően egy kis gyógyír következett az Arsenal és Pierre-Emerick Aubameyang számára is, ugyanis Saka szólóját követően Nketiah passzolt a gabonihoz, aki közelről kiegyenlített. A múltheti öngól után ez bizonyára jót tett a csatár lelkének, akinek amúgy sem ez a legjobb szezonja.

Isten tudja csak, mi történhetett volna, nyerhetett volna-e a csapat, de Gabriel gondoskodott róla, hogy nehéz helyzetbe hozza a társait. Négy percen belül két sárgát érő szabálytalanságot is vétett, amivel a kiállítás sorsára jutott. Bár ő nagyon fel volt háborodva, mindkét szitu abszolúte egyértelmű volt…

Kapott szűk fél órát a Soton, hogy megnyerje a találkozót, de a meccslabda mégis a hazaiaknál volt. Egy beívelés után Holding bólintott a kapufára.

Maradt az 1-1, ahogy írtam, 648 perc után szereztek pontot az ágyúsok.

Összefoglalás

Még mindig óva intenék mindenkit attól, hogy teljesen leírja ezt az Arsenalt. Bár tény és való, hogy az ág is húzza őket, van még innen kiút. Hogy ez azt jelentené, hogy az Everton ellen győzni tudnak? Nem, azt nem hiszem.

Hiába vannak nagyon minőségi támadóik a vendégeknek, egyiküknek sem megy annyira. Sem Lacazette, sem Pepe, sem Nketiah nem játszik jól és főként Aubameyang teljesít alul. Amikor megláttam, hogy az Evertonnál hiányzik James, DIgne és Allan, akkor arra gondoltam, hogy van esélyük mégis, de egyre jobban bizonytalanodom el. Ezt a fajta bizonytalanságot a fogadóirodák is megérzik, nézzetek csak az oddsokra.

Muszáj egy kicsit a statisztikára is hagyatkozni: Idén a Goodison Park már két nagy eredményt is láthatott, gondolok itt a Chelsea elleni győzelemre, valamint a Liverpool ellen játszott 2-2 is sikerként könyvelhető el.

Közben viszont olyan ellenfelek ellen kaptak ki, mint a Leeds.

Néha azt érzem, egy randomgenerátorral is legalább ennyire sikeres lennék, annyira kiszámíthatatlan eredmények születnek…

De nem hiszek az ilyenben, a munkában hiszek a nehézségek ellenére is.

Össze tudják kapni magukat az ágyúsok, emlékezzünk, hogy az Old Traffordról is elhozták nem is olyan régen a három pontot.

Ha a csatáraik végre összeszednék magukat, akkor lenne keresnivalójuk, de ez egyáltalán nem biztos. Vonzó számomra a hazai győzelem, és egyáltalán nem irreális, hiszen Carlo Ancelotti remekül összerakta ezt a gárdát, és a hiányzókat is jól pótolják, bárkiről legyen szó, van egy hasonló helyettese. Ezúttal Calvert-Lewin lesz az én emberem, ő fogja eldönteni a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső