Everton – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 28.
Everton
Teljesítmény:
N D D D V
  • Goodison Park
  • Május 01. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
D V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két olyan csapat feszül egymásnak szombaton este, akik talán többre lettek volna hivatottak az idei idényben. És úgy is kezdtek, mint akik valami nagy dolgot hajthatnak végre. Aztán a szezon hosszúnak bizonyult, és az Everton – Aston Villa csapatainak tagjai elfáradtak. Emiatt a Villa már csak 11., az Everton pedig 8. Carlo Ancelotti helyzete azért jobb, ha ők ezt a mérkőzést megnyerik, akkor a bukdácsolás ellenére felmehetnek a 6. helyig, ami már Európa Ligát ér. De, ami ott, abban a régióban várható, az ismét kemény menet lesz. Egy rakáson a West Ham, a Liverpool, a Tottenham és az Everton. És nem jut mindenkinek hely majd Európában…

Ebből adódóan a liverpooliak számára ez a mérkőzés sokkal nagyobb téttel bír, mint a birminghamieknek. A tavalyi év után szerintem ők totálisan elégedettek azzal, ahogy most állnak. Nyilván, lehetett volna jobb, de így sem szörnyű. Tudjátok, nem rossz, nem is tragikus…

A mai utolsó Premier League mérkőzés következik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Everton

A mindenit, ez meg milyen meccs volt? Mármint, nem volt annyira nagy durranás, mégis emlékezetes marad, a találkozó egyetlen gólja ugyanis elég… Hogyismondjam… Érdekes körülmények között született. Mióta Bernd Leno az Arsenal kapuját védi még nem történt meg vele efféle baki, ráadásul ez most pontokba került az ágyúsoknak…

Helyzetek terén nem voltunk elkényeztetve: Egy megpattanó beadás okozott kis kalamajkát az Arsenal kapuja előtt, valamint Bukayo Saka nem túl acélos lövését kellett Jordan Pickfordnak hárítania.

Öt perccel az első félidő lefújása előtt aztán végre akadt valami izgalom is: Richarlison fűzte be védőjét a tizenhatoson belül, de a lövését védte Leno kapus.

Az utolsó jelenet pedig Gylfi Sigurdsson szabadrúgása volt, amely a felsőlécről vágódott a játéktéren túlra.

A második félidőben pár centin múlt, hogy a hazaiak tizenegyest végezhessenek el. Dani Ceballos kapott egy rúgást a lábára, a játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott, de jött a csavar: Az akció elején körülbelül két centivel előrébb tartózkodott a védőjénél Nicolas Pepe. Így az egészből nem lett semmi.

Ebben a játékrészben aktívabbak voltak a hazaiak, többször is közbe kellett avatkoznia Pickfordnak, néha pedig Fortuna fogta a kezét.

De hogy Bernd Leno kezét elengedte ezen a meccsen a szerencse istennője, az biztos! A 76. percben Richarlison lépett meg egy indítással, bejutott a tizenhatoson belülre, kisodródva, közel az alapvonalhoz középre gurított. Az égegyadta világon senkit nem talált volna meg a labda, Lenonak csak fel kellett volna szednie. De valahogy rosszul nyúlt érte, és jobb lábáról a hálóba gurult a játékszer. Nem sok ilyen gólt láttam életemben…

És ezt az egygólos előnyt meg tudta tartani az Everton, az Arsenal számára már csak az EL maradt…

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.16.Premier League
everton
1:1
aston villa
Premier League
2019.08.23.Premier League
aston villa
2:0
everton
Premier League
2016.03.01.Premier League
aston villa
1:3
everton
Premier League
2015.11.21.Premier League
everton
4:0
aston villa
Premier League
2015.05.02.Premier League
aston villa
3:2
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Manchester City

Elképesztő jól indult a birminghamiek számára a mérkőzés, kevesebb, mint fél perc alatt bevették Ederson kapuját. John Stones vétett el a középkezdés után egy hosszú indítást, amit Ollie Watkins átvett, de nem dédelgette sokáig, hanem a középen érkező John McGinn elé tálalt, a skót középpályás pedig a bal alsóba helyezett.

Nem estek kétségbe a vendégek, és húsz perc múlva Bernardo Silva és Phil Foden összjátékának végén utóbbi egyenlített ki.

A félidő végén – a negyvenedik percben – pedig a vezetést is megszerezték a bajnoki cím legnagyobb esélyesei. Ezúttal a spanyol Rodri volt jó helyen, Bernardo Silva pedig ismét előkészítőként tündökölt.

Nem ez volt a félidő utolsó jelenete: John Stonesnak nem volt jó meccse, és ezt egy piros lappal tetézte. Jacob Ramsey, a hazaiak 19 éves középpályása nyargalt a labdával, oldalról érkezett Stones, és elkésett a belépőjével. Talppal találta el az ellenfele térdét, ami után Stones mehetett zuhanyozni.

Az emberelőnyt nem tudta kihasználni a Villa, főleg azért nem, mert Matty Cash is kiállíttatta magát. A jobbhátvéd három percen belül kétszer szabálytalankodott sárga lapot érően, főleg a második volt felelőtlen és veszélyes, amikor Phil Fodent rúgta ki a pályáról. Teljesen jogos volt itt is a kiállítás…

Lényegi változás az eredménynben már nem történt, kicsit okosabb játékkal, jobb koncentrációval meg lehetett volna fogni a Cityt…

Összefoglalás

Akárhogy is nézem, ez a Villa rendkívül erős. Mármint, nézzétek csak meg a keretüket, a várható kezdőjüket! Emi Martinez a szezon során bebizonyította, valóban több van benne, minthogy Leno mögött savanyodjon meg a kispadon. Középen McGinn, Bertrand Traoré, Ross Barkley, és még sorolhatnám… A legnagyobb húzás viszont határozottan Ollie Watkins leigazolása volt.

De… Bajok azért vannak most. Dean Smith már egy ideje kénytelen nélkülözni legértékesebb játékosát, Jack Grealisht. Rajta kívül pedig Matty Cash sem lesz bevethető eltiltása miatt, valamint a télen igazolt Morgan Sanson és a nemrég duplázó Trezeguet is megsérült.

Az Evertonnál a régi motorosokon (Gbamin, Doucouré) kívül Michael Keane szereplése kétséges. A védő a Tottenham ellen nem volt a helyzet magaslatán, az Arsenal ellen pedig már nem is játszott. A Godfrey – Holgate kettős játszhat, akárcsak az ágyúsok ellen.

Tavaly júliusban csaptak össze utoljára a Goodison Parkban, akkor 1-1-es döntetlen lett a vége, azt megelőzően viszont háromszor is elverték a Villát.

Túl jó formában egyik csapat sincs, de a lehetőség, hogy felugorhatnak a hatodik helyre bizony sokat hozzá tud dobni a játékhoz. Ha nem is varázslatos futballal, de szűken, egy góllal jobb lesz talán a hazai csapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső