Everton – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 29.
Everton
Teljesítmény:
N N N N N
  • Goodison Park
  • Október 03. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brighton
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az eddig lejátszott bajnokik egyik legkellemesebb meglepetése kérdés nélkül a liverpooli Everton együttese. Nem hiába tartják az egyik legnagyobb edzőnek Carlo Ancelottit, ebből a keretből is kihozott valami igazán különlegest, az erősítései pedig egytől egyig telitalálatok voltak.

Háromból három, hibátlan mérleg és egyébként jó játék. Ez jellemzi őket.

A Brightonnak eddig egy győzelme van, de elég nehéz sorsolásuk volt. Kezdésnek a Chelsea ellen léptek pályára, majd jött a Newcastle és aztán a Manchester United.

Most sem lesz könnyebb dolguk, az Everton – Brighton meccsen csoda lenne a pontszerzés.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Everton

Nehéz meccsre számítottam Jamesék szempontjából, hiszen a Crystal Palace az ezt megelőző fordulóban simán verte a Manchester Unitedet, akik azért jelentősen megerősödtek. Így a végkimenetelre nem is mertem fogadni, helyette azt választottam, hogy mindkét csapat gólt szerez. Ez pedig már a 26. percben teljesült.

A 10. percben szerzett vezetést a vendég Everton, James ugratta ki az előre húzódó Seamus Colemant, aki visszapasszolt a középen érkező Dominic Calvert-Lewinnak, ő pedig nem hibázott. Ez volt Calvert-Lewin ötödik gólja az idei bajnokságban, eléggé megy a 23 éves csatárnak mostanában.

A 26. percben viszont már jött is az egyenlítés. Townsend harcolt ki szögletet, amit maga végzett el. A hosszúra irányított labda ívét Keane rosszul számolta ki, Kouyate viszont jól, így a hálóba tudott fejelni.

Ezután az Everton újabb támadásokba kezdett és Ward, a Palace másik belső védője is főszerepet vállalt a meccsen. Első kezezésénél még nem ítéltek tizenegyest (le volt szorítva a keze, a döntés így helyes volt), de pár perccel később ismét ő és Richarlison került szembe egymással, ekkor is Ward kezét érte a labda és itt már nem lehetett mivel védekezni, jöhetett egy büntető az Everton részére. Amit Richarlison végzett el és kis topogás után a jobb felsőbe lőtt.

A második játékrészben is inkább a vendégek domináltak, de Kouyate előtt még egy gólszerzési lehetőség adódott, természetesen egy pontrúgás után futott fel a középső védő. Ennél az esetnél azonban kicsit rosszul célzott, bólintása az oldalhálóban kötött ki.

Több komoly helyzet nem volt egyik fél előtt sem, az Everton megérdemelten nyert. És én is megérdemelten nyertem…

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.11.Premier League
everton
1:0
brighton
Premier League
2019.10.26.Premier League
brighton
3:2
everton
Premier League
2018.12.29.Premier League
brighton
1:0
everton
Premier League
2018.11.03.Premier League
everton
3:1
brighton
Premier League
2018.03.10.Premier League
everton
2:0
brighton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brighton – Manchester United

Joggal reménykedhettek a hazaiak egy jó eredményben, hiszen a Crystal Palace-nak sikerült a csoda, az Old Traffordon.

És kellő önbizalommal vágtak neki a meccsnek, az első félidőben gyakorlatilag csak a United térfelén zajlott a játék. Egy hatalmas kapufával indított a Brighton, De Gea biztosan nem ért volna oda Trossard távoli bombájára, a spanyol kapusnak és csapatának nagy szerencséje volt.

Az első játékrészben a MU alig-alig jutott el az ellenfél tizenhatosáig, és bár rúgtak egy gólt, azt les miatt nem ítélték szabályosnak, maradt a 0-0.

Közben a hazaiak rendületlenül támadtak, Trossard újfent veszélyeztetett, de a célzás most sem volt a legjobb. Ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy lett egyre nyomasztóbb a Brighton fölénye, végül a 40. percben meg is szerezték a vezetést: A Newcastle elleni meccs egyik legjobbja, Lamptey esett el a tizenhatoson belül és nem saját magától, Bruno Fernandes „segített” neki. A játékvezető tizenegyest adott, Maupay pedig egy laza panenkával gólt szerzett.

Mégsem vonulhatott előnnyel a szünetre a hazai csapat, mert három perccel később a semmiből egyenlített a Manchester. Egy szélről elvégzett szabadrúgást kanalazott középre Matic, ott pedig Dunk szerencsétlenül ért a labdába, öngól. Az nyugtahatja a védőt, ha nem ő, akkor a szabadlábra helyezett Harry Maguire lő a kapuba.

A második félidőben is támadtak a kékmezesek, de a Vörös Ördögök is feljavultak. Ennek az eredménye egy Rashford gól lett. A fiatal angol az őrületbe kergette védőjét, kétszer fektette el, mielőtt a hálóba lőtt volna.

March és Connolly is egyenlíthetett volna, a Brighton az egész meccsen háromszor találta el a kapufát, nem volt szerencséjük. A sokadik March helyzet aztán bement, így újra nyílt lett a találkozó.

Végül – hogy milyen a foci – az egész meccsen jól játszó Maupay kezezett saját tizenhatosán belül, Bruno Fernandes pedig magabiztosan kilőtte a bal felsőt.

Ezzel a góllal nyert a MU. A focira pedig továbbra is áll: Nem mindig igazságos játék.

Összefoglalás

Meglepett a Brighton, már a Newcastle ellen is, a MU elleni játéka pedig tényleg biztató volt. Hozzá kell tenni, hogy a manchesteriek leggyengébb csapatrésze a védelem, így nem csoda, hogy ennyiszer eljutottak De Geáig. Ha kicsit jobban céloznak, ha higgadtabbak, minden túlzás nélkül gólokkal nyerhették volna ezt a meccset.

Az Everton védelme számomra stabilabb, ráadásul most elől is nagyon egyben vannak, James Rodriguez beilleszkedése jól ment, középen Allan teremti meg az egyensúlyt, a Calvert-Lewin – Richarlison kettőst pedig nem érheti panasz, ontják a gólokat.

Nem játszottak sokszor egymás ellen, összesen hat találkozójuk van és ami érdekes, hogy idegenbeli csapat még nem nyert ezeken a találkozókon. 3 Everton és 2 Brighton siker mellett 1 döntetlenjük van.

A mostani idényben mindkét csapat játéka tetszik, rossz vagy unalmas meccset még egyikük sem játszott. Örülnék, ha ez nem most szakadna meg.

Ami az eredményt illeti: Erősebb csapatnak tartom az Evertont, de nagyot nőtt a szememben a Brighton, az elmúlt két meccsükön jó futballt játszottak.

Szeretném hinni, hogy ez nem a véletlen műve és folytatják ezt a sorozatot, ami (ha bekövetkezik) gólokban mutatkozna meg. Az Everton győzelme mellett gólokat várok, így a tippem: Over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső