Everton – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 11.
Everton
Teljesítmény:
V N N N V
  • Goodison Park
  • Március 13. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
D D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hajrára újra bajba kerülhet a Burnley, ugyanis az elmúlt mérkőzéseken a döntetlenek és a vereségek domináltak, az üldözők pedig, ha lassacskán is, de gyűjtögetik a pontokat. Az egyik legkevesebb gólt szerző csapat idén Sean Dyche együttese, akik ráadásul idegenben harmatgyengén teljesítenek. Ehhez képest a most szombaton rendezendő Everton – Burnley találkozóra elég tisztességes szorzót kapott a hazai együttes.

A hatodik helyen álló Everton a hétvégi veresége miatt csúszott hátrébb – a West Ham előzte őket – és egy három mérkőzésen át tartó győzelmi sorozatnak vetett véget a Chelsea.

Ettől függetlenül túlzónak találom ezt az oddsot, az Everton fényévekkel jobb csapat benyomását kelti az egész idényben, mint ellenfelük.

De láttunk már egész érdekes eredményeket, nem is kell messzire menni, hogy felidézzünk belőlük párat, így a papírforma már csak egy hangzatos kifejezés, amit néha puffogtatni tudunk.

Nézzük meg, valóban rejt-e veszélyt az, ha a hazaiakra fogadunk, vagy tényleg ez a legjobb döntés?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Everton

Az előző tippnél pont ez a meccs került kibontásra, de nem baj, essünk neki még egyszer. Thomas Tuchel irányítása alatt még egyetlen vereséget sem szenvedett a Chelsea, épp ezért várható volt, hogy Carlo Ancelotti együttese sem tudja majd őket feltartóztatni. Nem is sikerült, a londoniak végül 2-0-ra nyertek.

Nem sok veszélyt rejtett magában az Everton támadósora, az egész mérkőzésen mindössze egyszer találták el a kaput. Az sem volt kifejezetten veszélyes, André Gomes lövését húzta magához Edouard Mendy.

A másik oldalon viszont záporoztak a lövések, és ebből végül három akadt be, ebből kettőt ítélt meg szabályosnak a játékvezető.

Marcos Alonso passzát Kai Havertz tűzte kapura a 31. percben, a lövése Ben Godfrey lábán pattant meg, a védő így egy szerencsétlen öngólt vétett, Jordan Pickford nem tudta lereagálni a hirtelen kialakult helyzetet.

Alonso később maga is ziccerbe került, akkor viszont a válogatott hálóőre szögletre tudott menteni.

A második félidő 10. percében a Leverkusentől igazolt Havertz háttal a kapunak vett át egy labdát, majd fordulás után a kapuba lőtt, de a játékvezető sasszemmel észrevette, hogy a német kézfejére pattant a labda, így kifelé járt szabadrúgás.

Nem maradt el azonban a második gól, Jorginho büntetőből volt eredményes.

A Chelsea teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, az Everton pedig nagyon vérszegény játékot mutatott be.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.05.Premier League
burnley
1:1
everton
Premier League
2019.12.26.Premier League
everton
1:0
burnley
Premier League
2019.10.05.Premier League
burnley
1:0
everton
Premier League
2019.05.03.Premier League
everton
2:0
burnley
Premier League
2018.12.26.Premier League
burnley
1:5
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Arsenal

Elég érdekes jelenetek zajlottak ezen a bajnokin, amiről bőven van mit beszélni. Kezdjük az Arsenal vezető góljával, amit Pierre-Emerick Aubameyang szerzett. A gaboni a balszélen vezetett támadást, védőjével szemben bemutatott két biciklicselt, majd a rövid alsót választotta. Nick Pope hárított, de a labda valahogy mégis becsorgott a kapuba.

Bukayo Saka majdnem azonnal duplázhatott volna, de öt méterről képtelen volt eltalálni a kaput. És aztán jött a Burnley egyenlítése, a gólszerző Chris Wood volt, aki nem sokat tett ezért a találatáért. Granit Xhaka kapott labdát a saját tizenhatosán belül, és érthetetlen módon keresztbe akarta ívelni a jobbszélen álló Chambersnek a labdát. Ehelyett szabályosan agyonrúgta Woodot, akinek derekáról bepattant a kapuba a labda. Körülbelül huszonöt éve nézek futballt, kevés ennél komikusabb gólt láttam.

Az Arsenal aztán folytatta a támadásokat, és itt egy pillanatra majd álljunk meg. Bukayo Saka a második félidő közepén a Burnley tizenhatosán belül kavargatott. A vele szemben álló védő kezére kétszer pattant rá a labda. Az első még nem is volt annyira feltűnő, de a második egy égbekiáltó nagy szabálytalanság volt. És mi történt? Semmi, mehetett tovább a játék. Elképesztő, hogy mennyire nincs konszenzus abban, hogy mi a tizenegyes és mi nem. Az utóbbi hetekben megszaporodtak az egymásnak ellentmondó döntések. Ami az egyik pályán büntető, az a másikon nem. Nem, nem vagyok szurkolója az ágyúsoknak, ugyanígy háborodtam fel, amikor Hudson-Odoi kezezéséért nem ítéltek semmit.

De itt még nincs vége a komikus/bosszantó jeleneteknek. A meccs hajrájában Nicolas Pépé küldött kapura egy labdát közelről, amit Pieters vállal blokkolt (onnan került kapufára a játékszer). A játékvezető tizenegyest ítélt és kiállította a védőt. A VAR most jól nyúlt bele a meccsbe, így a bíró visszavonta az ítéletét.

Utolsóként Dani Ceballos rúgott kapufát, így az Arsenal hiába játszott sokkal jobban, be kellett érniük az egy ponttal.

Összefoglalás

A Burnley idén a Premier League-ben eddig lejátszott 13 mérkőzést. Ezek közül hármat nyert meg, hármon ikszelt és hetet elbukott. A gólarány még lesújtóbb: 8 lőtt és 20 kapott gól.

Igaz, az Everton sem szerepel hazai pályán kifejezetten jól, de azért ez mégis egy durva statisztika. Plusz, tegyük hozzá, hogy Matej Vydra csak épülget fel a sérüléséből, Ashley Barnes-ra pedig nem is számíthat Dyche.

Az Evertonnál Doucoure, James Rodriguez és Yerri Mina játéka valószínűtlen, de azért így is tud kihez nyúlni az olasz mester. Richarlison, Sigurdsson és Calvert-Lewin is rendelkezésre áll.

Nagyon fontos lenne begyűjteni a három pontot, hiszen az előttük álló West Ham a Manchester Unitedhez látogat, így újra lenne esély visszaelőzni őket. Arról nem beszélve, hogy ott a jó formában levő Tottenham egy pontra tőlük.

Talán sokan nem értenek egyet velem, de nem akarom elhinni, hogy az Everton nem győztesen vonul majd le szombaton a pályáról…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső