Everton – Fulham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 11.
Everton
Teljesítmény:
N D N V D
  • Goodison Park
  • Február 14. 20:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Fulham
Teljesítmény:
D V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Atyaúristen, milyen meccset játszott tegnap az Everton és a Tottenham az FA Kupában. Láttátok? Nem? Bánhatjátok. Őrült, kilencgólos meccsen 5-4-re nyertek a liverpooliak. Szívem szerint egy egész cikket szentelnék neki, de maradjunk témánál, a 24. fordulóban Everton – Fulham meccset rendeznek.

A vasárnap esti találkozón Carlo Ancelotti együttese akár még az ötödik helyen álló Chelsea-t is megelőzheti – két pont a hátrány, de amúgy az Everton két mérkőzéssel kevesebbet játszott -, de kérdés, mennyit vett ki belőlük ez az idegeket széttépő kupacsata?!

A Fulham sem veheti félvállról a meccset, kiesőhelyen állnak, és a Burnley-vel szemben a hátrányuk nyolc pont. Nem tudom, van-e még innen visszaút, és itt most mindhárom kiesőhelyen álló csapatról is beszélhetek, összesen ez a három csapat annyi pontot gyűjtött, mint az Everton… Nagyon durva, mennyire nem megy nekik.

Ha van faktor, ami a Fulham mellett szólhat, akkor az az Everton játékosok lábában levő fáradtság…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Everton

Nagyon mennek a liverpooli kékek, az FA Kupában ötöt lőttek, a bajnokságban meg hármat, mindezt az Old Traffordon. Jó kis meccset varázsoltak a pályára a fiúk, és ehhez a MU-nak is sok köze volt. A hármas sípszó felharsanásakor 3-3-at mutatott az eredményjelző. Ha lettek volna nézők, biztos nem panaszkodtak volna…

A mérkőzést megelőzően a Manchester játékosai az 1958-as müncheni légiszerencsétlenség áldozataira emlékeztek, a csapatkapitány, Harry Maguire a kezdőkörbe egy koszorút helyezett el, az Old Trafford pedig tele volt a játékosok arcképével ellátott molinókkal.

1958-ban a MU gépe Belgrádból tartott hazafelé, Münchenben megálltak tankolni, de nem tudtak felszállni a jeges kifutópálya miatt, a repülőgép kerítésnek rohant, kettétört és felgyulladt. 23-an vesztették életüket, köztük nyolc manchesteri futballista.

Térjünk rá a mérkőzésre, mert bizony arról is lehet beszélni!

Két góllal húzott el az első félidőben a hazai csapat, a 24. percben Marcus Rashford beadásáról maradt le mindenki, mindenki, kivéve Edinson Cavanit, aki a hosszú sarokra helyezkedve szerezte meg a vezetést, majd a lefújás előtt Bruno Fernándes lőtt nagy gólt. Először úgy tűnt, beadni akar a portugál a tizenhatos sarkán, majd gondolt egyet, és lőtt. Magas ívben szállt a labdája és kegyetlenül csapódott lefelé, Olsen egy kicsit kint állt, ez lett a veszte.

A második félidőben felállt az Everton, Doucouré piszkált be egy kipattanó labdát, majd adott egy gólpasszt, James Rodriguez találatával már 2-2 volt az állás.

Egy kapusbaki után ismét a vörös ördögöknél volt az előny, Scott McTominay ezúttal nem lábbal, hanem fejjel volt eredményes, és már sokan elkönyvelték a manchesteri sikert, de a 95. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Még Olsen kapus is felhúzódott, de nem avatkozott közbe, megtette azt Dominic Calvert-Lewin, aki egy lecsorgó labdát becsúszva lőtt el David De Gea mellett.

Nagyon élvezetes meccs volt, két gól élményszámba ment, szóval tényleg, nem lehetett okunk a panaszra.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.22.Premier League
fulham
2:3
everton
Premier League
2019.04.13.Premier League
fulham
2:0
everton
Premier League
2018.09.29.Premier League
everton
3:0
fulham
Premier League
2014.03.30.Premier League
fulham
1:3
everton
Premier League
2013.12.14.Premier League
everton
4:1
fulham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – West Ham

Ezek azok a meccsek, amiket kötelező lenne behúznia a Fulhamnek, ha bent akarnak maradni a Premier League-ben. Nézzétek meg a statisztikát, mennyire a West Ham feje fölé nőttek!

Az első félidő még valamennyire kiegyenlített játékot hozott, volt helyzet itt is-ott is, de a másodikban már elbillent a mérleg nyelve a Fulham irányába. Ami azért nem mindennapi, tekintve, hogy a WHU-nak eléggé megy a játék idén, nem ok nélkül állnak a hatodik helyen.

Ezen az estén viszont árnyéka volt önmagának David Moyes csapata, ráadásul a következő fordulóra elveszítik az egyik legjobbjukat, Tomas Soucek ugyanis a hosszabbításban olyat rásózott könyökkel Alekszandr Mitrovics arcára, hogy nekem fájt. Nem egy agresszív játékos a cseh, még a szándékosságban sem vagyok biztos, mindenesetre az ütés az ütés.

Nem született tehát gól, a Fulham játékával meglepte a gyengébb napot kifogó West Hamet, de még egyszer mondom: Egy pontokkal nem fog semmire menni az újonc.

Összefoglalás

Tehát, tényleg ez a fő kérdés, ki lesz elérhető vasárnap, és mennyire tudták kipihenni magukat az Everton játékosai? Hiába játszanak jól, ha ólomsúlyú a lábuk, és kettőt nem bírnak lépni. Ezért is gondolom, hogy valamelyest lesz változás a kezdőben, elsősorban Coleman, Holgate és Bernard kezdésére van esély. Mert amúgy picikét elfogyott az Everton, elől nem nagyon van választási lehetőség, ebben a formációban legalábbis biztosan nem. James Rodriguez megsérült a MU ellen, játéka egyáltalán nem biztos. Jordan Pickford is sérüléssel bajlódik, helyettese pedig két meccsen hét gólt kapott.

Rajtuk kívül Allan és Gbamin nem léphetnek pályára.

A Fulhamnél nincs változás, Cairney és Kongolo alkalmatlan a játékra. Az ő kezdőjük valószínűleg ugyanaz lesz, mint a West Ham ellen, talán Mitrovics, vagy Zambo kezdhet.

Ősszel 3-2-re nyertek a Craven Cottage-en a kékek, egy félidő alatt rúgtak hármat (akkoriban Calvert-Lewin nagyon élt a pályán), és ezt a meccset megelőzően is volt alkalom, hogy gólgazdag mérkőzést játszottak.

Fáradtak lesznek a fiúk, de így is képesek lehetnek győzni, nekem ezúttal két tippem lenne. Hiába az őszi sok gól, idegenben nem brillírozik a góllövésben a Fulham, így az under 2,5 jó lehet, a másik pedig a hazaiak győzelme volna, ez szintén reális.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső