Everton – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 25.
Everton
Teljesítmény:
N N N V N
  • Goodison Park
  • Január 27. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Leicester
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ennyit a keddi meccsekről, térjünk át szerdára, még két tipp vár rátok. Egy a Premier League-ből – egy jó kis rangadó -, illetve egy francia első osztályú meccs, ami szintén rangadó, csak épp kiesési…

Kezdjük az angol tippel, két jó formában levő együttes méri össze a tudását, szerdán negyed tíztől Everton – Leicester találkozót rendeznek a 20. fordulóban. A Leicester bomba formába lendült, december közepe óta nem talált legyőzőre, érdekesség, hogy pont az Everton volt az a csapat, aki le tudta őket győzni.

Nem panaszkodhat Carlo Ancelotti sem, egy West Ham elleni fiaskón kívül sorra jönnek a meccsek, őket november végén a Leeds fektette kétvállra, azóta pedig szépen menetelnek.

Van fontos hiányzó mindkét csapatnál, ez nem vitás, viszont egyvalaki miatt nagyon szomorú lehet Brendan Rodgers, a rókák vezetőedzője. A 34 éves támadó már ugyan benne van a korban, de még mindig ő az elsőszámú csatára a Leicesternek. Évek óta tartó sérvproblémája miatt hamarosan kés alá fekszik, így legalább négy bajnoki meccset kénytelen lesz kihagyni.

De ott van még Maddison, Barnes, Tielemans, és Iheanacho sem rossz csatár…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Everton

Nagyon régen játszott bajnoki meccset az Everton, konkrétan január 12-én a Molineux Stadionban. Azóta csak a napokban léptek pályára az FA Kupában, 3-0-ra verték a Sheffield Wednesday együttesét.

A Wolves elleni meccset is nyerték, itt Iwobi és Michael Keane bizonyult nyerőembernek.

Előbbi szerezte meg csapatának a vezetést, a hatodik percben James Rodriguez hosszú indítást küldött Lucas Digne felé, a francia bekk látta, hogy középen érkezik Alex Iwobi, az egykori Arsenal játékos pedig pazar mozdulattal lőtte ki a jobb alsót.

Az egyenlítésre még az első félidőben sor került, nyolc perccel Iwobi gólja után a Wolves végezhetett el szögletet, amit a liverpooliak kifejeltek, azonban Ait-Nourihoz került a labda, ő lefutott az alapvonalig, a beadását pedig az üresen álló Ruben Neves váltotta gólra.

Ezután sokáig gyűrték egymást a csapatok, de a kapusok a helyükön voltak. A győztes gól André Gomes beadásából született a meccs hajrájában, a születésnapját a meccs előtti nap ünneplő Michael Keane emelkedett jól a portugál labdájára, és a hosszúba fejelt, 2-1-re nyertek Calvert-Lewinék.

A Sheffield Wednesday elleni meccsen egyébiránt egy vegyes csapat szerepelt, páran pihenőt kaptak, de így is ott volt a pályán James Rodriguez, Dominic Calvert-Lewin, Richarlison vagy épp André Gomes. A gólokat Yerri Mina, Richarlison és Calvert-Lewin szerezték.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Premier League
leicester
0:2
everton
Premier League
2020.07.01.Premier League
everton
2:1
leicester
Premier League
2019.12.18.Angol Ligakupa
everton
2:4
leicester
Angol Ligakupa
2019.12.01.Premier League
leicester
2:1
everton
Premier League
2019.01.01.Premier League
everton
0:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Chelsea

Ez a meccs nekünk is feltűnt, és mi is írtunk róla, arra számítottunk, hogy a megerősödött, de botladozó Chelsea elbukik a rókák otthonában. Ez meg is történt, a Leicester nagyszerű futballt bemutatva diadalmaskodott Frank Lampard együttese ellen, akit körülbelül tíz perccel ezelőtt menesztettek a Chelsea kispadjáról. Utódja minden valószínűség szerint az a Thomas Tuchel lesz, akit nemrég menesztettek a Paris Saint-Germaintől.

Eltértem a témától, térjünk csak vissza a bajnoki meccsre, ahol a hazaiak jobban kezdtek. Korán, már a hatodik percben megszerezték a vezetést a hazaiak, a gólt pedig egy olyan játékos szerezte, aki ritkán talál az ellenfelek hálójába. Ő Wilfred Ndidi, akit anno azért igazoltak le, hogy a Chelseahez távozó N’Golo Kantét pótolja. Kanté egyébként sérülés miatt kihagyta a meccset.

Ndidi a gólt tizenhat méterről szerezte, az érkező labdát nem is neki, hanem Barnes-nak, de a támadó középpályás lyukat rúgott. Ndidi viszont nem, a kifelé kanyarodó labda a jobboldali kapufáról szédült be a kapuba.

Nem sokkal később a csúcsformába kerülő James Maddison növelhette volna a hazaiak előnyét, a közel húszméteres lövése a felsőlécről vágódott ki.

A Chelseat megfogta a korai gól, nagyjából úgy játszottak, mint a Manchester City ellen, ahol 25 perc alatt kaptak hármat.

Ha hármat nem is, de kettőt itt is kaptak egy félidő alatt, James Maddison a 42. percben 2-0-ra változtatta az állást.

A második félidőben mindkét együttes szerzett egy meg nem adott gólt, a hazaiaktól Marc Albrighton, a vendégektől Timo Werner lőtt lesről, az eredmény így nem változott, megérdemelten nyert Brendan Rodgers csapata.

Összefoglalás

Vardy nélkül nagyon nehéz lesz. Egyedül Kelechi Iheanacho tudja őt pótolni, aki enyhén szólva nincs játékban, nem is megy neki a futball, ebben a szezonban tízszer lépett pályára a bajnokságban, gólt még nem szerzett. Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy Ayoze Perezt használja Rodgers, mint éket. Más tényleg nincs, Islam Slimani beugorhatott volna, de őt kicsivel több mint két hete eladták a Lyonnak.

Ancelottinak már több problémája van: Abdoulaye Doucoure a Leicester ellen tölti le majd eltiltását, Allan majd csak februárban térhet vissza, Fabian Delph visszatérését még csak megsaccolni sem tudják az Everton hivatalos honlapján… Rajtuk kívül pedig Niels Nkounkou és Jean-Philippe Gbamin szerepel ezen a listán.

Örömteli viszont, hogy két kezdő, Lucas Digne és Alex Iwobi a rókák ellen már pályára léphet. Tehát a gálakezdőből végül is csak Allan fog hiányozni, az ő posztjára pedig vannak emberek…

A Leicester a harmadik, az Everton hatodik helyen áll, de a liverpooli kékek két meccsel kevesebbet játszottak, ha ezeket pótolják (és megnyerik), akkor beérhetik mostani ellenfelüket.

Legutóbb tehát decemberben játszottak egymás ellen, itt is a 13. fordulót pótolták. Richarlison és Holgate góljaival 2-0-ra nyertek a vendégek.

Nem tudom, Vardy nélkül mire mennek a rókák, de James Maddisonra lehet számítani, ahogy Harvey Barnes-ra is. A vendégek is jó formában, szeretnék egy izgalmas, fordulatos meccset látni. Ahol mindkét csapat gólt szerez…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső