Everton – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 14.
Everton
Teljesítmény:
N N N N N
  • Goodison Park
  • Október 17. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
V V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma még vár egy meccs az angol válogatottra a Nemzetek Ligájában, aztán szombaton már a Premier League küzdelmeit figyelhetjük. Az egyik legjobb városi rangadó következik, az Everton – Liverpool. A Vörösök sikersztorija jó ideje tart, emiatt az Everton háttérbe szorult a városban, de ez a találkozó akkor is különleges, ha az egyik erős, a másik gyenge, ha van néző, ha nincs.

Ez így van most is, pláne most, amikor mindkét gárda erős. Az Everton remekül bevásárolt, játékosai csúcsformában már most, de a Liverpool sem panaszkodhat.

Hát, mi fog ebből kisülni? Nézzük meg!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – Brighton

Ahogy a bajnokságban, úgy ezen a meccsen is alaposan belekezdett az Everton, másfél percre volt szükségük az első nagy helyzetre. A Brighton a saját térfelén veszítette el a labdát, ami a csúcsformában levő Calvert-Lewin elé került, aki 16-ról tüzelt, Ryan viszont leért a lövésre.

Fél perccel később ismét a hazaiak veszélyeztettek, Coleman lőtt távolról, Ryan ezt is védeni tudta.

Az első gól a 17. percben esett, a Brighton nem kerülhette el végzetét és Dominic Calvert-Lewin nekik is betalált. Gylfi Sigurdsson baloldali beadására emelkedett az angol csatár és a hálóba bólintott.

A 40. percben a semmiből jött a Brighton egyenlítése, és Jordan Pickfordnak is köze volt a találathoz. Egy gyengébb lövést nem tudott megfogni, maga elé ejtette, ahol Maupay lecsapott rá és kis szerencsével, de gólt szerzett.

Nem iksz lett azonban a félidő eredménye, mert a 46. percben ugyanúgy fejesből betalált Yerri Mina is.

A második félidőben aztán az új szerzemény, James Rodriguez nagy napja következett. A kolumbiai eddig is jól játszott, ez most két gólban mutatkozott meg. Nagyon hasonló gólokban.

Előbb az 52. percben Iwobi beadása került elé, azt juttatta kapuba, majd 20 perccel később kísértetiesen hasonló helyzetben volt, ekkor sem hibázott, a gólpasszt ezúttal Doucoure adta.

A meccs utolsó gólja viszont a Brightoné volt, a hosszabbításban sikerült szépíteni egy bombagóllal, Bissouma félfordulatból lőtt Pickford kapujába.

Az Everton megérdemelten nyert, nagyon jó formában vannak Jamesék.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.21.Premier League
everton
2:3
liverpool
Premier League
2020.01.05.FA Kupa
liverpool
0:0
everton
FA Kupa
2019.12.04.Premier League
liverpool
1:1
everton
Premier League
2019.03.03.Premier League
everton
2:1
liverpool
Premier League
2018.12.02.Premier League
liverpool
0:0
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Liverpool

Kevés olyan forgatókönyv létezik a világon, amiben a Villa 7-2-re veri Jürgen Klopp csapatát. És mégis ez volt a valóság.

A birminghami csapat tavaly nagyon közel állt a Premier League búcsúhoz, most pedig nézzétek, mit műveltek!

Jack Grealish nagyon elemében volt, de őt már dicsértem ebben a szezonban. Ezúttal kiosztott három gólpasszt és maga is szerzett két gólt.

Ollie Watkins sem büszkélkedhet rossz meccsel, a Brentfordtól szerződtetett támadó mesterhármast ért el a találkozón.

Menjünk sorjában! A 4. percben már sokkolták a Poolt a hazaiak, Adrián kapus passzolt rossz helyre, konkrétan Grealish-hez, aki önzetlenül Watkins elé tálalt, ő pedig megszerezte a vezetést a Villának. A vendégek fel sem ocsúdtak az első gólból, máris jöhetett volna a második, tiszta ziccerben Ross Barkley mellé lőtt.

Észhez tért a Pool, a következő percek róluk szóltak, Firminonak két nagy helyzete is volt, a 16. percben pedig egy büntetőtől fosztották meg Jürgen Klopp együttesét. A játékvezető végignézte, ahogy Mohamed Szalaht McGill szépen odébb rakta. Véleményem szerint ez egyértelműen büntető kellett volna, hogy legyen.

A gól nem jött össze a vendégeknek, de a hazaiaknak igen: A 22. percben ismét Watkins volt a főszereplő, balról cselezett befelé, majd kilőtte a bal felső sarkot, Adriánt itt nem lehetett hibáztatni.

A 33. percben Mo Szalah visszahozta a meccsbe a Poolt, Mané lepattanóját vágta a hálóba, 2-1. Egy perccel később viszont megint 2 volt közötte: McGill lövése szerencsétlenül pattant meg Van Dijkon, az elvetődő Adrián már nem tudott menteni.

Ekkor talán még egyetlen Pool-drukker sem gondolta, hogy EKKORA a baj, állt már fel nehezebb helyzetből is szeretett csapatuk. A 38. percben talán már ők is elképedtek, Ollie Watkins megszerezte harmadik gólját, ezúttal fejjel, 4-1.

Klopp a szünetben csak egyet cserélt, beküldte Minaminot Keita helyére, kicsit támadóbbá téve a csapatot. Nem jött be.

Az 55. perc eseménye, hogy Ross Barkley lövése is a kapuban kötött ki. Nem volt szerencséje a vendégeknek, ez is egy hazai lábról, ezúttal Trent Alexander-Arnoldéról került a hálóba.

Öt perccel később Szalah megrúgta a második gólját, de a balszerencse újra lecsapott. Grealish lövése is megpattant, ezúttal Fabinhon, így már 6-2 volt az állás. Elképesztő.

Az utolsó gól is a hazaiaké volt, ismét Grealish szerezte, az egyre jobban kitámadó Pool védelem mögé került és lazán elpöckölte a lasztit Adrián mellett. Totális kiütés.

Összefoglalás

Na, innen kellene most a Poolnak felállnia, és ne legyenek kétségeink: Fel is fognak. Remek csapat a Pool, egy ilyen botlás nem fogja keresztbe törni a szezonjukat.

De hogy pont most futnak össze az Evertonnal? Pech…

Mert Liverpool második számú csapata tényleg elképesztően jó focit játszik. Van egy csodaformában levő csatáruk, Dominic Calvert-Lewin, aki négy meccsen hat gólt rúgott, a csapat maga pedig hibátlanul vezeti a Premier League-et. raádásul tényleg nagyon erős csapatot alkotnak.

Ami aggasztó lehet a számukra, hogy Richarlison, Allan, André Gomes is kihagyta a Brighton elleni meccset (Richarlison ott volt, le kellett cserélni), de elviekben az első két játékos már pályára léphet a derbyn.

Seamus Coleman viszont sérüléssel tért vissza a válogatottól, az ő játéka pedig kulcsfontosságú.

A túloldalon Alisson továbbra is harcképtelen, ahogy Thiago Alcantara játéka is erősen kérdéses…

Ezek alapján most a meglepetésre fogadok. Ami nem is biztos, hogy az eddigieket megfigyelve valóban meglepetés: Az Everton végre elkaphatja városi riválisát, nagyon jó a forma, kulcsjátékosok hiányoznak a Poolból, a formájuk sem az igazi, szóval minden adott hozzá!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső