Everton – Newcastle: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 28.
Everton
Teljesítmény:
D N N N V
  • Goodison Park
  • Január 30. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nincs megállás, tegnap és tegnapelőtt az angolok lenyomtak egy fordulót (ami majd ma este fejeződik be egy jó kis rangadóval), de már a hétvégére fókuszálunk, ez a nagy hajtás egészen az Európa Bajnokságig ki fog tartani. De ugyebár akkor sem szusszanhatnak sem a játékosok, sem mi…

Az Everton – Newcastle mérkőzéssel indítjuk ezt a kicsit szürke csütörtököt, ezt további két Premier League tipp követi majd, aztán átnézünk más bajnokságokba is.

James Rodriguezék tegnap este játszottak, méghozzá Brendan Rodgers csapatát, a Leicestert fogadták a Goodison Parkban. A mi tippünk a mérkőzésről gyönyörűen jött, és valójában egy papírforma eredmény született. Már, ha döntetlen esetén mondhatjuk, hogy papírforma. A lényeg, hogy mindkét együttes remekül szerepel mostanság, így várható volt, hogy nem tudják padlóra vinni a másikat.

A Newcastle pedig… Na, róluk nem mondható el, hogy remekül szerepelnének, most épp az újonc Leeds vitte el mindhárom pontot a St. James Parkból. Egyre mélyebb a gödör Steve Bruce-éknál. Az edző napjai – jelen állás szerint – meg vannak számlálva…

Talán épp ez a meccs adja meg az utolsó lökést – csak épp a szakadék széléről…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – Leicester

Nagyon bíztam abban, hogy mindkét fél betalál, a tippemet végül James Rodriguez szállította az egyik oldalon, Youri Tielemans pedig a másikon.

Ahogy említettem, a sérült (sérvműtét) Jamie Vardy nélkül kellett felállnia a rókáknak, két tippem volt, hogy ki fogja helyettesíteni az angol csatárt. Ayoze Perez lett a befutó, mögötte viszont ugyanúgy a Barnes – Tielemans – Maddison hármas rohamozott.

Carlo Ancelotti sem húzott meglepőt, a legjobb csapatát küldte pályára, talán Iwobi padoztatása nevezhető meglepő húzásnak.

De az olasz mester célja az lehetett, hogy stabilabb középpályát állítson össze, amit nem tud a fentebb említett hármas (négyes) lekontrázni. Ez ugyanis nagy fegyvere a Leicesternek.

Nem volt rossz az első félidő, láthattunk két igazán ígéretes lövést is. James Maddison bombája a háló tetején landolt, a másik oldalon meg James Rodriguez jobblábas lövése okozott veszélyt. Nem csak veszélyt, a kolumbiai briliáns lövése a baloldali kapufáról a hálóba vágódott. Nem megszokott, hogy James jobb lábbal lő, most a kényszer miatt kénytelen volt gyengébb lábát használni. És milyen jól tette…

Az első negyvenöt percben is inkább a vendégek domináltak, de a fordulást követően az Everton szinte teljesen lemondott a támadásokról, és Carlo Ancelotti jelszava az lehetett, hogy őrizzék az egygólos előnyt.

Egy darabig őrizték is, de aztán Youri Tielemans lapos lövését a 67. percben – mondjuk ki – bevédte Jordan Pickford. Nem volt túl erős kísérlet, annyiban viszont megvédeném a kapust, hogy későn láthatta meg a labdát, a lábak erdeje jó ideig elrejtette a játékszert.

A meccs utolsó helyzetét az Everton, vagyis Dominic Calvert-Lewin hagyta ki, egy beadás után szabadon fejelhetett, Schmeichel nem ért volna oda, de nem volt elég pontos a támadó.

Maradt az 1-1, mi örülünk, talán az Everton is örül, a rókák viszont nem tudták kihasználni a Manchester United botlását.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.Premier League
newcastle united
2:1
everton
Premier League
2020.01.21.Premier League
everton
2:2
newcastle united
Premier League
2019.12.28.Premier League
newcastle united
1:2
everton
Premier League
2019.03.09.Premier League
newcastle united
3:2
everton
Premier League
2018.12.05.Premier League
everton
1:1
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Leeds

Ezt a meccset is megtippeltük korábban, itt azért akkora kockázatot nem vállaltunk, tekintve a szarkák mostani formáját, de azért mégis azt mondom, hogy volt kockázat, mert a Leeds is tud nagyon jól, illetve nagyon rosszul játszani.

És a meccset látva bizony nagyon örülni kell, hogy ez a tipp bejött, mert a Newcastle a második félidőben abszolút ellenfele fölé nőtt.

De kezdjük az első játékrésszel, ahol egyetlen találat született, ezt a Leeds United szerezte: Rodrigo, a Valenciától 40 millióért szerződtetett támadó, középpályás, támadó középpályás kapott egy labdát Bamfordtól, de eléggé kisodródott, így a lövést – mint ötletet – elvetette a spanyol. Helyette megállt, felnézett, és látta, hogy ott áll mögötta Raphinha teljesen üresen. A brazil kapta is a labdát, tolt rajta egyet, majd okosan a jobb alsóba gurított.

Később Rodrigo újra helyzetbe került, ezúttal passz helyett lőtt, de egy védő blokkolta a labdát.

A fordulás után szép játékot mutatott be a hazai csapat, Jonjo Shelvey passzolt Callum Wilsonhoz, ő egyből megjátszotta Miguel Almirónt, a – gólöröme alapján – apai örömök elé néző csatár meg kiegyenlített.

Négy percig mutatott 1-1-et az eredményjelző, mert Jack Harrison gyönyörű góljával ismét a Leeds-nél volt az előny.

És ez kitartott a lefújásig, a szarkák zsinórban ötödik bajnokijukat veszítették el.

Összefoglalás

Olvastam egy interjút Craig Bellamyval, a NUFC egykori nagyszerű csatárával, aki nem Steve Bruce-ra, hanem a játékosokra húzza rá a vizes lepedőt. Szerinte a pályán mutatott mentalitásuk a nullához konvergál, így pedig nagyon keserű tavasz elé néznek.

Nem tudok vitatkozni vele alapból, de pont a Leeds elleni második félidőben mentek előre a hazaiak, mint a mérgezett egér. Nem tudni, hogy meddig fog tartani a türelem Steve Bruce iránt, kap-e sokadik esélyt, mint Chris Wilder a Sheffieldnél, vagy új munka után kell hamarosan néznie?

Én azt gondolom, hogy a NUFC tulajdonosa egy Everton elleni vereség után felállítja majd az ikonikus edzőt, de erre se nekem, se más szurkolónak nincs rálátása.

Ami biztos, hogy a Goodison Park idén már nagyobb ellenfelek vesztőhelye lett, kikapott itt a Chelsea, kikapott az Arsenal, valamint a Pool is csak egy ponttal távozott.

Az utolsó két bajnoki döntetlennel végződött, azt megelőzően viszont zsinórban a hazaiak nyerték ezeket a találkozókat.

A ’Castle-nál nincs sérült, az Evertonnál továbbra is az Allan – Nkounkou – Delph – Gbamin négyes, Abdoulaye Doucoure viszont letöltötte az eltiltását.

A gólok tekintetében nagyon nem megy a szarkáknak, a védelem is erősítésre szorulna, így nem meglepő módon az Everton sikerét várom ezen a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső