Everton – Norwich: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 23.
Everton
Teljesítmény:
V V N N N
  • Goodison Park
  • Szeptember 25. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Norwich
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk az angol sorozatot, a harmadik részben az Everton – Norwich összecsapást vesszük górcső alá. Az Everton eddig veretlen volt a bajnokságban, úgy tűnt, megy a szekér, de aztán az Aston Villa ellen súlyos vereséget szenvedtek a múlt héten, ráadásként pedig még a Ligakupából is kipottyantak. Ami a ciki a dologban, hogy egy másodosztályú csapat, a Queens Park Rangers ejtette ki őket 3-2-es eredménnyel.

Igen, nincs irigylésre méltó helyzetben Rafa Benitez, példátlan sérüléshullám söpör végig a csapatán, a legfontosabb kulcsembereire nem számíthat a spanyol mester, így abból kell főznie, ami van.

A Norwich továbbra is küzd az első osztállyal, általában, amikor felkerülnek nagyon szenvednek a bent maradásért vívott harc közepette, és ez az idén sincs másképp. Öt meccsből ötöt veszítettek el, így felmerül a kérdés, valóban itt van-e a helyük a legjobbak között. Hogy a nép véleménye ezzel kapcsolatban megváltozzon csak ők tehetnek, első lépésként jó lenne a tartalékos Everton ellen pontot vagy pontokat szerezni.

De van-e erre bármilyen reális esély? A kanárik öt mérkőzésen 14 gólt kaptak, és csak kettőt rúgtak… Ja, és ők is kiestek a Ligakupából…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Everton: 3-0

G.: Cash, Digne (ög), Bailey

Tippünkben arra számítottunk, hogy nem csak az Aston Villa talál majd be az Everton kapujába, hanem fordítva is ugyanez megtörténik. Csalódnunk kellett, de látva, hogy az utolsó pillanatokban mennyien sérültek meg a liverpooliaknál ez nem is annyira meglepő eredmény…

A kezdők:

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Tuanzebe, Mings, Targett – Ramsey, Douglas Luiz, McGinn – Ings, Watkins

Everton:

Begovic – Godfrey, Mina, Keane, Digne – Townsend, Doucoure, Allan, Iwobi – Gray, Rondon

Kiegyenlített volt a mérkőzés eleje, illetve az egész első félidő. Végig egyenrangú ellenfele volt egyik csapat a másiknak, bár sok helyzetet nem láthattunk 45 percnyi játék alatt. Az Everton új igazolása, a Kínát és a CSZKA Moszkvát is megjárt Salomon Rondon közel járt a gólhoz, az ötös sarkán vágyakozott lövésre, lendült is a lába, ám egy Villa-védő becsúszva szögletre tisztázott.

A másik oldalon Tyrone Mings fejese után hördült fel a publikum, a védő a jobb felsőt vette célba, a Jordan Pickford helyett a kapuban álló Asmir Begovic jobb kézzel hárított, nagy mentés volt a bosnyák kapustól.

A második félidőben is a vendégek veszélyeztettek először, talán itt jártak a legközelebb a gólhoz: Andros Townsend a jobbszélről húzott befelé, észrevette, hogy Demirai Gray szabadon van, oda is varázsolta elé a labdát, a szélső viszont nem találta el a kaput 15 méterről.

Ez döntő jelentőségű helyzetnek bizonyult, mert minden másképp alakult volna, ha Gray értékesíti a helyzetet. Egy perccel ezután Douglas Luiz passzát követően Matty Cash berobogott a tizenhatoson belülre, mielőtt a védők odaértek volna a bal felsőbe bombázott. Kegyetlenül szép gól volt.

A 69. percben pedig eldőlt a meccs, egy Aston Villa szögletet Lucas Digne a saját kapujába csúsztatott.

Bár fellángolások, kósza próbálkozások még voltak a vendégek részéről, újabb gólt kaptak a meccs végén. Leon Bailey, a birminghamiek jamaikai légiósa szerezte meg első gólját új csapata színeiben.

Nehezen indult, de az első gól megtörte a vendégeket, onnantól már sétagalopp volt a mérkőzés a Villa számára.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.24.Premier League
norwich city
0:1
everton
Premier League
2019.11.23.Premier League
everton
0:2
norwich city
Premier League
2016.09.20.Angol Ligakupa
everton
0:2
norwich city
Angol Ligakupa
2016.05.15.Premier League
everton
3:0
norwich city
Premier League
2015.12.12.Premier League
norwich city
1:1
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Norwich – Watford: 1-3

G.: Pukki ill. Dennis, Sarr (2)

Két újonc csapott össze a Premier League ötödik fordulójában, a végén a vendég darazsak örülhettek, akik háromszor is megcsípték a kanárikat. A tavalyi másodosztályú szezonban a Norwich győzedelmeskedett, hat pontot vertek a Watfordra, így ők hódították el a Championship trófeát. Idénre a helyzet megváltozott, a Watford a középmezőny tagja, a Norwich helyzete pedig – jelenleg – kilátástalan.

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Kabak, Hanley, Williams – Gilmour, Normann, McLean – Sargent, Pukki, Rashica

Watford:

Foster – Kiko, Troost-Ekong, Cathcart, Rose – Kucka, Sissoko – Sarr, Cleverley, Dennis – King

A Norwich támadó hármasából ketten is a Bundesligában szerepeltek még a tavalyi évben, ráadásul ott is csapattársak voltak. Joshua Sargentet az egyik legnagyobb amerikai, Milot Rashicát pedgi a legnagyobb koszovói ígéretnek tartják. Kettejük között pedig ott volt Teemu Pukki, akit senkinek sem kell bemutatni.

Jól kezdődött az első félidő, két gólt is láthattak a nézők, bár az elsőt többségük inkább elkerülte volna. A 17. percben a Watford a jobb oldalon passzolgatott, látszólag cél nélkül, csak tették előre-hátra, jobbra-balra a labdát. Végül aztán Kiko, a csapatkapitány úgy döntött, hogy beadja a játékszert, noha bent három hazai védő között csak Emmanuel Dennis volt megtalálható. A nigériai csatár viszont berobbant, mindenkit megelőzött és a jobb alsóba fejelt.

Bő negyedórával később jött a válasz, majdnem labdát veszített a Norwich, de Normann még megmentette, az előre rúgott labdával pedig Teemu Pukki lépett ki a védők között. Nem tudták utolérni, a finn higgadtan egyenlített.

A félidő hátralévő részében itt is-ott is volt helyzet, a kanáriknál Pukki, a vendégeknél Ismaila Sarr lőtt kétszer is kapura. A Watford szélsőjének ekkor még nem, de a második játékrészben már összejött a gól.

A 63. percben Josh King középre passzolt labdáját juttatta kapuba a szenegáli futballista.

1-2 után a Norwich nyomott, Ben Fosternek kétszer is védenie kellett, de megúszták a darazsak kapott gól nélkül a nyomást.

A meccs a 80. percben dőlt el, amikor a Norwich védői összehoztak egy újabb Ismaila Sarr gólt, amit ugyan elsőre les miatt nem adtak meg, de visszanézve a felvételt kiderült, hogy szabályos körülmények között született.

Nagyon nagy bajban a Norwich.

Összefoglalás

És most nagyon nagy bajban van Rafa Benitez is. A keretéből öt játékos küzd sérüléseel, három ember szereplése kérdéses. Mind az öt sérült beférne a kezdőbe, Jordan Pickford, Seamus Coleman, Richarlison, Fabian Delph és Dominic Calvert-Lewin harcképtelen, míg Lucas Digne és André Gomes szedett össze kisebb sérülést, míg Jean-Philipppe Gbamin tavaly óta van a maródiak listáján.

Az Aston Villa ellen bár nem játszottak eleinte rosszul, végül csak háromgólos vereség lett a vége, kérdéses, hogy mire mennek a sereghajtó ellen, akik szintén nélkülöznek egy-két játékost. Sam Byram és Christoph Zimmermann tuti nem játszhat, Przemyslaw Placheta játéka sem valószínű, míg Todd Cantwell személyes okokra hivatkozva hagyta ki a Ligakupa meccset, azóta pedig nem hallottunk, olvastunk arról, hogy visszatért volna.

Minimális változtatásra lehet számítani a vendégeknél, bizonyára változatlan lesz Rafa Benitez kezdője. Aki már biztosan nem húzza magára a kék mezt az James Rodriguez, róla ma jelentették be, hogy eligazolt. Az állomáshely felettébb furcsa, 30 évesen nem szokás Katarban levezetni.

Ám a kolumbiai sem a Real Madridban, sem pedig az Evertonban nem tudott stabilan jó teljesítményt nyújtani, a hírek szerint elé magánakvaló ember, akiért nem álltak sorba a topklubok. Ezért eshetett a választás Katarra.

Két ezer sebből vérző csapat feszül egymásnak, és bár adja magát a hazai győzelem, nekünk azért vannak kétségeink. Inkább másfajta megközelítést választottunk, méghozzá azt, hogy mindkét együttes szerez gólt. Az Everton szinte mindegyik meccsén kap gólt, ahogy a Norwich is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső