Everton – Sheffield United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 14.
Everton
Teljesítmény:
D N V N D
  • Goodison Park
  • Május 16. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára még készültem egy angol bajnokival nektek. Meglepve láttam, hogy az Everton – Sheffield United találkozón viszonylag magas az odds a hazaiak győzelmére. Ennek pedig utána kellett járnom, hogy miért. Nem találtam semmit, van nekünk tehát egy olyan meccsünk, amiben érték lakozik.

Ugyanis a Sheffield már réges-rég kiesett a Premier League-ből. Minden meccs egy rémálom számukra, nemrég kaptak egy négyest a Tottenhamtől, előtte viszont mondjuk megverték a Brightont… De ezt leszámítva mostanság nincs túl sok sikerélményük. A „mostanság” sem állja meg a helyét, az egész szezonjuk egy kínszenvedés. Sajnálom őket, szimpatikus csapat voltak a 2019/2020-as szezonban, senki nem látta, hogy ez lesz a sorsuk.

Az Everton pedig kapaszkodik az Európa Liga felé, de azt hiszem, kibékülnének egy Konferencia Ligával is. Ehhez viszont tényleg – nem klisé, valóban így van – kutya kötelességük hozni a kötelezőt.

Azaz, megverni a Sheffieldet és a maradék két meccsüket is a Wolves és a Manchester City ellen. Hát, nem a legkönnyebb sorsolás…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Everton

Akik követnek minket egy ideje tudják, hogy nagyon nehéz beszélnem a 0-0-s meccsekről, de több mint valószínű, hogy ezzel mindegyik „kollégám” így van. Nehéz, amikor két viszonylag passzív együttes futballozik egymás ellen, és az Aston Villa – Everton meccsen kevés az a szituáció, ami itt most helyet kaphat. De azért próbáljuk meg összeszedni, milyen érdekes események zajlottak a pályán!

Tyrone Mings fejese az elején, na mondjuk az érdekes volt. Bár gól – értelemszerűen – nem született belőle, de attól még veszélyes volt, főleg, hogy Jordan Pickford teljesen másik irányba indult el. Mings fejese, ha kaput talál, akkor egyértelműen gól született volna.

Aztán itt van még nekünk egy másik fejes, ami ugyan kapura ment, de könnyedén fogta Emi Martinez, Dominic Calvert-Lewin volt az elkövető, pontosan középre fejelt egy jobboldali beadást.

Nagy védést sokáig nem láttunk, de aztán a második félidőben Emiliano Martinez megmutatta, milyen is az. Egy szabadrúgásra startolt rá Ben Godfrey, becsúszva még elérte a labdát és kapura is húzta, a röviden álló argentin reflexei gyorsak voltak és szögletre mentett.

A legnagyobb helyzetet is az Aston Villa kapusa hárította, Calvert-Lewin közeli fejesét lábbal védte a meccs hajrájában.

Egy kicsit közelebb állt a győzelemhez Carlo Ancelotti együttese, de végeredményben az egy ponttal összességében egyik fél sem lehet elégedetlen.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.26.Premier League
sheffield united
0:1
everton
Premier League
2020.07.20.Premier League
sheffield united
0:1
everton
Premier League
2019.09.21.Premier League
everton
0:2
sheffield united
Premier League
2011.08.24.Angol Ligakupa
everton
3:1
sheffield united
Angol Ligakupa
2007.03.03.Premier League
sheffield united
1:1
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheffield United – Crystal Palace

Keretes szerkezetbe foglalta a meccset a Crystal Palace, betaláltak a mérkőzés legelején, valamint a legvégén, ezzel a két góllal intézték el a hitehagyott, magába roskadt, és már kiesett Sheffield Unitedet.

A találkozó egyik legjobbja Eberechi Eze volt, aki góllal és gólpasszal zárt az utánpótlás-válogatott játékos. Először a gólpassz történt, aztán a gól. A középpálya közepén kapott labdát, és ahogy azt tőle megszokhattuk, egy embertelen gyors szlalomba kezdett. A tizenhatoshoz érve vette észre azt, hogy Christian Benteke egyedül áll, oda is passzolt, a csatár meg Ramsdale mellett ellőtte a labdát – ami egyébként megpattant egy hazai lábon.

Benteke később fejjel is eredményes lehetett volna, ám Ramsdale hatalmas mozdulattal védett.

Ahogy mondtam, a Sheffield már teljesen szétesett, és ez bizony ezen a mérkőzésen is látszott. John Egan a második félidőben egyenlíthetett volna, de ígéretes helyzetben fölé lőtt, konkrétan eltörte a labdát.

Ugyanígy járt Chris Basham is, mintha Egant másolta volna a védőtárs, de előbbi azért közelebb járt a gólhoz, az elemi erővel lőtt az oldalhálóba.

Aztán elérkeztünk a 89. perchez, és jött Eberechi Eze újabb nagy menete. A támadó középpályás saját térfelének közepén vett le egy magas labdát, lefordult az ellenfél játékosáról, és – mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga – kapu felé iramodott. Mindenki csak hátrált, aki nem, az nem tudta őt megállítani, a tizenhatoson belül még kettőt tolt a játékszeren, aztán a jobb alsóba emelt. Eze nagy jövő előtt állt, ezt már többször bizonyította…

A vége tehát 0-2, nagyjából erre számított mindenki…

Összefoglalás

Továbbra is Jean-Philippe Gbamin az egyetlen sérültje az Evertonnak, legalábbis Carlo Ancelotti reményei szerint, ugyanis Yerry Mina és James Rodriguez, azaz a kolumbiai különítmény vasárnapra felépül.

A Sheffieldnél többen nem szerepelhetnek. Szinte az egész csatársor kidőlt, Oli McBurnie, Billy Sharp és Oliver Burke sem állhat rendelkezésre, csak Brewster és Jebbison harcol majd, hogy McGoldrick mellett kezdjen.

Sander Berge viszont felépült, de mivel több mint öt hónapot hagyott ki, biztosan nem fog játszani, nem fogják kockáztatni, hogy újból megsérüljön.

Érdekes, hogy a legutóbbi Goodison Parkban lejátszott meccsükön a Sheffield 2-0-ra tudott nyerni, de akkor még ugye kicsit máshogy ment a Bladesnek.

Véleményem szerint ez egy tükörsima meccs. Persze, próbálkozni fog a Sheffield, a becsületükért harcolnak, de ez ide, ezen a szinten kevés lesz. Még egy hendikepes hazai győzelmet is megpróbálnék szívem szerint, de megértem, ha az valakinek már túl erős. Maradjunk a szimpla Everton győzelemnél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső