Everton – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 07.
Everton
Teljesítmény:
V N N D V
  • Goodison Park
  • Július 09. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Liverpoolban joggal reménykedhettek abban, hogy csapatuk két győzelmet követően a Tottenham gárdáját is el tudja intézni, hiszen José Mourinho együttese elég furcsa vereségbe szaladt bele a múlt héten, a Sheffield intézte el őket 3-1-re. Az Everton pedig két győzelmen volt túl. Verték a sereghajtó Norwch Cityt (ebben azért nincs semmi meglepetés) illetve a harmadik helyen álló Leicestert is. Ez azért már egy meglepő eredménynek nevezhető, még akkor is, ha a Leicesternek nem igazán megy az újrakezdés óta.

Ellenfelük sem büszkélkedhet kisebb skalppal, ők Pep Guardiola Manchester Cityjét verték 1-0-ra, előtte pedig a Watford otthonából hozták el a három pontot. Nem lehet azt mondani, hogy a Szentek kifejezetten rossz formában lennének, sőt…

Vegyük górcső alá az Everton – Southampton mérkőzést!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Everton

Remek iramú meccsen mindössze egyetlen gól döntött a három pont sorsáról egy olyan meccsen, ami a közjátéktól sem volt mentes, bár itt a Tottenham két játékosa volt a főszereplő, erre hamarosan kitérek.

Statisztika alapján igazán kiegyenlített meccset játszottak a csapatok, de a nagyobb helyzetek inkább a hazaiak előtt adódtak.

20 percig semmi, majd Lucas Moura távoli lövése ébresztette fel a TV-készülék előtt elszunyókáló szurkolókat. Négy perccel később a vezetést is megszerezte a Spurs egy egészen szerencsés öngóllal. Lo Celso kapott labdát a tizenhatoson belül, kapu felé fordult és lőtt, a labda mellbe találta Michael Keane-t, az ő testéről pedig a hálóba került a játékszer. A visszajátszásokon látható volt, ha Keane nem ér bele, Lo Celso lövése messze elkerülte volna a kaput.

Az első félidőben még egy nagyobb Dyer szabadrúgást jegyezhettünk fel hazai oldalról és egy Richarlison lövést a vendégek oldaláról.

És ez utóbbi volt az, ami kiváltotta a félidei balhét. Merthogy a csapat kapusa és kapitánya a lefújást követően nem bírta ki, hogy ne nyilvánítsa ki véleményét a dél-koreai Sonnak, és még a pályán heves vita alakult ki. Nem sok múlt, hogy tettlegességig fajuljon a dolog, de a csapattársaik közbeléptek.

Érdemes lett volna ezzel a balhéval még 3 percet látni, amikor az öltözőben nem 80 kamera veszi őket…

Lloris egyébként elmondta, hogy ez benne van a futballban, nincs harag köztük (A meccs után valóban lepacsiztak), Mourinho pedig örült ennek a jelenetnek, mert ebből látszik, hogy akarnak a fiai.

A második félidő is inkább a hazaiakról szólt, Son gólt is szerezhetett volna, míg a túloldalon Calvert-Lewinnak volt egy próbálkozása. Körülbelül 15 méterről, sarokkal akarta bevenni a francia hálóját. Szerencsétlenségére a kapus pont ott állt, ahova a sarkazás ment.

Javított tehát a Spurs, míg az Everton talán-talán egy ikszet megérdemelt volna.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.09.Premier League
southampton
1:2
everton
Premier League
2019.01.19.Premier League
southampton
2:1
everton
Premier League
2018.10.02.Angol Ligakupa
everton
3:4
southampton
Angol Ligakupa
2018.08.18.Premier League
everton
2:1
southampton
Premier League
2018.05.05.Premier League
everton
1:1
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Manchester City

Kevin De Bruyne-ék a Szentek elleni meccset megelőzően egy négyessel küldték haza azt a Liverpoolt, akinek a mérkőzést megelőzően sorfalat álltak a bajnoki cím megszerzése miatt. Természetesen most is arra számítottunk (nem csak mi, a féli világ), hogy a City könnyedén túllép aktuális ellenfelén, végül Adams gólja döntött.

Történt ugyanis, hogy a 16. percben labdát szereztek a hazaiak, Ederson kint állt a kapujából és ezt remekül vette észre Che Adams. Jó negyven méterről emelte át a brazil kapust.

Ezt követően bekezdett a City és sorra dolgozta ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket. Előbb Sterling öt méterről nem találta el a kaput, majd ugyancsak az angol lövését védte McCarthy. Fernandinho a kapufát is eltalálta, gól azonban nem született.

Nagyban volt ez köszönhető a Szentek kapusának, aki mindent megfogott, amit csak lehet, végül 6 bravúrral zárta a meccset.

A City pedig üres kézzel bandukolhatott haza.

Összefoglalás

Ha McCarthy az Everton ellen is így fog védeni, akkor nem lesz esélyük Carlo Ancelotti fiainak, annyi szent.

Utolsó meccseik elég szorosra sikeredtek, 1-1 vagy 2-1-es eredménnyel zárult utolsó öt meccsük.

Ősszel az Everton elhozta a három pontot a Southampton otthonából, Davies és Richarlison szerezték a vendégek góljait, a Soton gólját (természetesen) Danny Ings szerezte.

Ha valakiben, akkor benne bízhatnak a Szentek, 18 góljával harmadik helyen áll a góllövőlistán, olyan játékosokat előz meg, mint Martial, Szalah, Mané vagy Jimenez. Mindezt egy olyan csapattal, akik a 13. helyen állnak.

Kanyarodjunk vissza kicsit a statisztikára:

Az örökmérleg tekintetében jobban áll az Everton 17-13-ra vezetnek, a döntetlenek száma pedig 10.

A Goodison Parkban ráadásul jól játszanak, pontjaik többségét hazai környezetben szerezték. Azt is hozzá kell tegyem, hogy a Southampton nagyon erős idegenben, 8-2-6-tal állnak.

Magam részéről most nem merek az eredményre játszani, inkább arra fogadok, hogy mindkét csapat szerez gólt. Az egyik oldalon Ings, a másikon Richarlison, Calwert-Lewin és Kean rohamozhatják az ellenfél kapuját.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső