Everton – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 05.
Everton
Teljesítmény:
V V V D N
  • Goodison Park
  • November 07. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Péntekre virradtunk, és már tegnap belengettem, hogy a mai napon – legnagyobb igyekezetem ellenére – kevés tipp lesz a blogon egy nagyon fontos, örömteli dolog miatt. Elnézést még egyszer! Kezdjük a napot egy angol bajnokival, amit követ majd még egy, és két városi rangadóval futunk rá a hétvégére, hiszen lesz még egy AC Milan – Inter, valamint egy Real Betis – Sevilla meccs. A városi rangadók hétvégéje lesz ez… De most még jöjjön az Everton – Tottenham, a londoniak háza táján pedig van miről beszélni.

Rövid karrier volt ez Nuno Espirito Santo számára, amit kifejezetten sajnálok, mert azt láttam, hogy egy nagyon tehetséges edzőről van szó, akinek a White Hart Lane-en nem jött ki a lépés. Hétfőn menesztették a luzitánt, utódját pedig három nap múlva már meg is találták Daniel Levy-ék. Az Inter egykori sikeredzője, Antonio Conte lett az utód, aki a nyáron hagyta el a klubot, miután a kék-feketék kínai vezetése nemhogy pénzt nem adtak neki további erősítésekre, de még pár sztárjátékost el is akartak adni, ezzel tömködve be a koronavírus okozta gazdasági lyukakat.

Ezzel el is dőlt, hogy Ole Gunnar Solskjaer utódja nem az olasz lesz, már, ha egyáltalán menesztésre kerül a norvég.

Conte győzelemmel indított, kinevezése napján az Európa Konferencia-ligában lépett pályára a Spurs, és a Vitesse ellen, hazai környezetben győztek 3-2-re.

A prioritás azonban a bajnokság, ahol Liverpoolba látogatnak, hogy a gyenge formában levő Evertonnal mérkőzzenek meg. Rafa Benitez legénysége zsinórban három vereségnél, összességében négy nyeretlen meccsnél jár, talán ez egy hálás miliő lehet majd Conte számára. Vagy nem, kiderítjük.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Everton: 2-1

G.: Kilman, Jimenez ill. Iwobi

Harmadszor is veszített az Everton a bajnokságban, Rafa Benitez csapata kisebb válságban van. A Wolves az első félidőben remekül játszott, két gólt is tudott szerezni. Az Everton ugyan nagyon megnyomta a második játékrészt, csak a szépítésre futotta. Kellett egy kis szerencse, meg kellett José Sá kapus is a győzelemhez. Dominic Calvert-Lewin nélkül a liverpooliak nem az igaziak…

A kezdők:

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Ait Nouri – Trincao, Hwang – Jimenez

Everton:

Pickford – Coleman, Keane, Holgate, Godfrey – Townsend, Gbamin, Allan, Iwobi – Gray, Richarlison

Merthogy a válogatott csatár még mindig sérült, Rondónnak egyáltalán nem megy a játék, Richarlison és Demarai Gray támadtak a kezdetektől fogva. A pályán volt még az a Jean-Philippe Gbamin, aki az elmúlt évben sérüléssel bajlódott.

Tíz percig kellett várni az első helyzetre. A Wolves az első játékrészben több gólt is szerezhetett volna, ha nincs Jordan Pickford, ekkor egy szöglet után Ruben Neves 16 méteres kapáslövését hárította nagy bravúrral. Egyrészt a kapus alig látott, másrészt a lövés elképesztően erős és gyors volt. A védé után egyébként az Everton védői kivágták a labdát.

Három perccel később Trincao csavart a jobb felső irányába, Pickford ezt is ki tudta kapni a léc alól.

A 15. percben Hwang Hee-chan ugyan hálóba talált, de lesről, így maradt a 0-0. Egészen a 28. percig. Ekkor Rayan Ait Nouri szögletéből Max Kilman volt eredményes, a védő mindenkit túlugorva bólintott a kapuba, Pickford ezúttal tehetetlen volt.

Négy perccel később ismét megzörrent a háló, mivel Ben Godfrey hatalmas hibáját ki tudta használni Raúl Jimenez. A mexikói csatár egy rossz hazaadási kísérletre csapott le, majd az Everton hálóőrét átemelve módosította az állást.

Amilyen jól játszott az első félidőben a Wolves, annyira gyengén a másodikban. Az Everton pedig próbálkozott bőszen, hogy legalább egy pontot elcsípjenek a Molineux Stadionban. Egy lépéssel közelebb kerültek ehhez az 54. percben, amikor Ben Godfrey levágódó, távoli lövését Alex Iwobi vágta a bal alsóba, az eredmény ezzel 2-1-re változott.

Több kisebb helyzete volt még a vendégeknek, illetve egy nagyobb. Rafa Benitez kétségbeesésében minden támadóját bevetette, közülük Anthony Gordon fejelhetett volna, ám José Sá reflexből belenyúlt a labdába, így végül az nem került a gólvonal mögé. A 20 éves csatár első találatát szerezhette volna meg a felnőttek között.

Bruno Lage a győzelem ellenére nem lehetett felhőtlenül boldog, fiai ugyanis a második félidőben alaposan visszaestek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.16.Premier League
everton
2:2
tottenham
Premier League
2021.02.10.FA Kupa
everton
5:4
tottenham
FA Kupa
2020.09.13.Premier League
tottenham
0:1
everton
Premier League
2020.07.06.Premier League
tottenham
1:0
everton
Premier League
2019.11.03.Premier League
everton
1:1
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Manchester United: 0-3

G.: C. Ronaldo, Cavani, Rashford

A Tottenham azért egy kicsit reménykedhetett abban, hogy elkaphatják a Manchester Unitedet, akik az ezt a meccset megelőző fordulóban ötöt kaptak hazai pályán a Liverpooltól. Ez még akkor is sok, ha tudjuk, hogy Kloppék bombaformában vannak. Eleinte nagyon akartak a hazaiak, egy lesgólig el is jutottak, mégis szomorúan hagyták el a White Hart Lane-t.

A kezdők:

Tottenham:

Lloris – Emerson Royal, Romero, Dier, Davies – Höjbjerg, Skipp – L. Moura, Lo Celso, Szon – Kane

Manchester United:

De Gea – Lindelöf, Varane, Maguire – Wan-Bissaka, B. Fernándes, McTominay, Fred, Shaw – C. Ronaldo, Cavani

Most már biztosan tudjuk, ez volt Nuno Espirito Santo utolsó mérkőzése a Tottenham élén. A portugál mester itt nem tudta meghonosítani azt a futballt, azt a filozófiát, amit a Wolvesnál, ezért mennie kellett. Daniel Levy klubelnök egyébként sem a türelméről híres.

Az első félidőben Szon Hung-min helyzete volt az első, ami kiemelendő. A dél-koreai csatár egy magas labdát vett át gyönyörűen ballal a tizenhatoson belül, majd jobb külsővel lőtt. De fölé. Pedig talán ebben a szituációban több volt.

Ezt követően Edinson Cavani bólintott majdnem a kapuba egy jobboldali beadást követően, Hugo Llorisnak végül nem kellett játékba avatkoznia, a fejes túl széles lett.

A 28. percben történt az ominózus lesgól, amelyet egyébként Cristian Romero szerzett. Egy jobboldali szögletet csúsztattak meg a társak középen, a hosszún álló védőnek csak bele kellett tennie a lábát a felé tartó labdába. Jöhetett az ünneplés, de körülbelül két másodpercig, a partjelző remekül látta, hogy egy szabálytalan gól van készülőben, és emelte a zászlót.

Megnyomta a félidő végét a MU, Fred bombája már munkát adott Llorisnak, viszont Cristiano Ronaldo kapáslövésével ő sem tudott mit kezdeni. Bruno Fernándes ívelt, Ronaldo leszakadt a védőjéről, majd pattanás nélkül, kifacsart mozdulattal a jobb alsót lőtte ki.

A portugál a második félidő elején is betalált Scott McTominay kiugratása után, de a partjelző ismét lengetett, ezúttal is helyesen.

Viszont a második gólra sem kellett sokat várni, Ronaldo passzát Edinson Cavani gurította Lloris mellett a hálóba.

A meccs végén Marcus Rashford is beköszönt, a 86. percben Matic passza után belsőzött a bal alsóba.

Vasárnap már egy új edző ül a Spurs kispadján, meglátjuk, vele tud-e fejlődést bemutatni az észak-londoni együttes.

Összefoglalás

Rafa Benitez helyzete nem könnyebb, minden héten kiesik egy fontos láncszem a csapatából, kényszermegoldásokhoz kell nyúlni, ami látszik a pályán mutatott játékban is. Gond van elől, és gond van hátul. Most például Lucas Digne kiesése probléma, Ben Godfrey nem balbekk, mégis ott kell játszania. Lehet, hogy a francia tudja vállalni a játékot, de ha nem, akkor ismét a Wolves ellen hibázó játékos játszhat balhátvédként. Yerry Mina is kiesett, de őt még lehet pótolni.

A középpályán Abdoulaye Doucouré teremti meg az egyensúlyt, persze, ő is sérült most. Allan és Fabian Delph kezdhet majd. Nincs még André Gomes és Gylfi Sigurdsson, és természetesen Dominic Calvert-Lewin.

A másik oldalon csak a Ryan Sessegnon – Bryan Gil páros nem bevethető. Conte első meccseén egy 3-4-3-as formációt próbált ki, ahol a széleken Sergio Reguilón és Emerson Royal szerepelt, ez a taktika megmaradhat, noha még szokni kell a játékosoknak ezt.

Az ő kezdőjükben jelentősebb változásra nem számítok, ám lehet, hogy Conte kifundál valami újdonságot.

A két csapat utolsó öt meccséből három szült 2,5 gól alatti végeredményt, utána viszont megtáltosodtak. Volt egy 2-2 a bajnokságban, illetve egy FA Kupa találkozó, amin 5-4-re nyert az Everton. Nem írtam el, tényleg ennyi lett a végeredmény.

A Goodison Parkban nem kell csalódnunk gólok tekintetében, és ezek a védelmek most is elősegíthetik a sokgólos meccset. Ezért egyetlen tippünk az, hogy legalább két és fél gól esik majd a találkozón. Még úgy is esélyes ez, hogy az Everton csatárok tekintetében kissé szűkösen van…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső