Everton – Watford: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 21.
Everton
Teljesítmény:
V D N V V
  • Goodison Park
  • Október 23. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Watford
Teljesítmény:
V V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Átugrunk szombatra, mert bár pénteken is lesznek jó mérkőzések – az Arsenal – Aston Villán kívül is, a Premier League-en kívül is -, de ez a hétvége bővelkedik a remek, sportfogadás szempontjából kiválónak ígérkező találkozókban. Az igazi őrület majd vasárnap lesz, de azokról a mérkőzésekről majd holnap olvashattok.

Szombaton négytől Everton – Watford találkozót játszanak a Goodison Parkban, mi pedig ezt alkalmasnak találjuk egy kis vizsgálatra. Az újonc az előző fordulóban váltott edzőt, a spanyol Xiscot az a Claudio Ranieri váltotta, aki 2016-ban bajnoki címig vezette a Leicester együttesét. A közeg nem ismeretlen számára, a bemutatkozás viszont borzalmasan sikerült a darazsaknál, a Liverpooltól kaptak egy ötöst, mindezt hazai pályán, saját szurkolóik előtt.

Egyébként furcsának találtuk, hogy azt a Xiscot ilyen simán elküldték, aki végül is felvitte a csapatot az élvonalba, évek óta ott volt, pár gyengébb eredmény elegendő volt a búcsúhoz…

Az Evertonnak is új edzője van, ők a nyáron nevezték ki Rafa Benitezt Carlo Ancelotti helyett, a világutazó spanyol felemás mérleggel büszkélkedhet. Nincs könnyű helyzetben, az egyik legjobb középpályásának rendőrségi ügye van, a legjobb csatára a szezon eleje óta sérült, folyamatosak az apróbb kiesések, Dean Smith-hez hasonlóan ő sem tudja a legerősebb csapatát pályára küldeni. Mégis vannak jó eredmények, ilyen például a Manchester United elleni pontszerzés.

Meglátjuk, ez a hét elegendő volt-e Ranierinek, hogy kicsit összébb rázza csapatát…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – West Ham: 0-1

G.: Ogbonna

Az egy gól ellenére kifejezetten jó meccset játszott egymással a két csapat, ahol egy védő gólja döntött. Nem újdonság ez, ez volt sorozatban a harmadik találkozó, ahol 1-0-s vendégsiker született. Nevezhetjük már slágereredménynek is. A két legjobbját nélkülöző Everton azonban a játékkal elégedett lehet, a góljai számával már kevésbé.

A kezdők:

Everton:

Pickford – Coleman, Godfrey, Keane, Digne – Townsend, Doucoure, Allan, Iwobi – Gray – Rondon

West Ham:

Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio

Dominic Calvert-Lewin és Richarlison továbbra sem állt Rafa Benitez rendelkezésére, így az új fiúknak, Demarai Graynek és Salomon Rondonnak kellett volna szállítania a győzelmet. Mint látjátok, ez nem sikerült.

Hatalmas helyzetekben nem bővelkedett a mérkőzés, ám mindenképp megemlítenénk egy olyan szitut, amiből még kapura lövés sem született, pedig ennél kényelmesebb gólt nem rúghatott volna az Everton. Demarai Gray cselezett a jobboldalon, megverte Ogbonnát, majd középre passzolt. Salomon Rondon háta mögé, viszont a passz tökéletes volt Alex Iwobinak. Tökéletes lett volna, ha eltalálja a labdát, de az egykori Arsenal játékos lyukat rúgott, így az egészből nem lett semmi.

Az Everton később egy kapu mellé menő fejessel is jelezte jelenlétét a pályán, Abdoulaye Doucouré ugrott túl mindenkit, a bólintás viszont pontatlan volt. Egyébként pedig rajta volt a labdán Lukas Fabianski.

A West Ham egyébként Tomas Soucek révén bevette Jordan Pickford kapuját, ám a cseh középpályás lesen tartózkodott, mielőtt labdához ért volna. VAR-ra nem volt szükség, a partjelző elegendő volt. És amúgy igen, látványos leshelyzet volt.

A találkozó egyetlen gólját egy védő, nevezetesen Angelo Ogbonna szerezte, aki egy szögletnél előzte meg a rövid sarkon Ben Godfrey-t, és a hálóba csúsztatott.

Az Everton hajtott, küzdött, de Rondonnak látványosan nem megy, mióta Oroszországból szerződtették. Nagyon hiányzik a két válogatott, Calvert-Lewin és Richarlison

A West Ham mondhatni, hogy bravúrgyőzelmet aratott, mert ők sem játszottak sokkal jobban, egy gól ezúttal elegendő volt a három pont begyűjtéséhez.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.01.Premier League
watford
2:3
everton
Premier League
2019.10.29.Angol Ligakupa
everton
2:0
watford
Angol Ligakupa
2019.08.17.Premier League
everton
1:0
watford
Premier League
2019.02.09.Premier League
watford
1:0
everton
Premier League
2018.12.10.Premier League
everton
2:2
watford
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Watford – Liverpool: 0-5

G.: Mané, Szalah, Firmino (3)

Ennek az összefoglalónak a hazaiakról kellene szólnia, mégiscsak ők a tippünk főszereplői, de nagyjából semmit nem fogok tudni elmondani róluk, a Liverpool alaposan belerondított Claudio Ranieri bemutatkozásába. Mesterien játszottak a vörösök, aminek egy hatalmas kiütés lett a vége.

A kezdők:

Watford:

Foster – Kiko, Cathcart, Troost-Ekong, Rose, Masina – Kucka, Sissoko, Dennis, Sarr – Cucho

Liverpool:

Kelleher – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Keita – Szalah, Firmino, Mané

Xisconak volt egy jól bejáratott kezdője, amit most kicsit felforgatott Ranieri, áttért öt védőre, amire szükség is volt – lett volna, az ellenfélnél ugyanis összeállt a félelmetes trió, vagyis Sadio Mané, Mohamed Szalah és Roberto Firmino. Meg is mutatták, hogy miért félelmetesek…

Nyolc perce tartott az összecsapás, amikor először találtak be a vendégek: A szenegálinak viszonylag könnyű dolga volt, mesteri labdát kapott Mo Szalah-tól, az egyiptomi bal külsővel varázsolt társa elé, aki a lemaradó védője előtt kapásból helyezett a jobb alsóba.

Mélyen tudása alatt játszott a hazai gárda, akik Kelleher kapujáig el sem jutottak az első negyvenöt percben. Meg a másodikban sem nagyon…

A Pool Mo Szalah révén majdnem megduplázta az előnyét, azt a ballábas tekerést Foster még ki tudta ütni, de a 37. percben már nem volt segítség. James Milner passzolt Bobby Firmino elé, a brazil meg az üres kapuba.

A második félidő elején a hazai védelem összehozott egy újabb gólt, amit Firmino szerzett. Az 52. percben Mané labdájába Cathcart csúszott bele, Foster a kapura menő labdát még védte, de a kipattanónál egy pirosmezes érkezett, 0-3.

Mohamed Szalah az egész mérkőzésen remekül játszott, ő is megérdemelt egy gólt, két perccel a harmadik Pool találat után ez neki is sikerült. Nem is akármilyen találat volt ez, három védőt bolondított egyszerre az egyiptomi, az egyiket el is fektette, majd okosan csavart a hosszúba. Sakk-matt, K.O., kiütés meg minden klisés jelző jöhet, amit ilyenkor szokás mondani.

Az utolsó szó jogán Roberto Firmino „beszélt”, a hosszabbításban Nico Williams beadását váltotta gólra.

Bűnrossz bemutatkozás volt ez a rutinos olasztól, vigasztalhatja a tudat, hogy ennél már csak jobb lehet…

Összefoglalás

Ennek a meccsnek is úgy kell nekimenni – valószínűleg -, hogy Richarlison és Dominic Calvert-Lewin nem lesz a pályán. De nem csak ők, Gylfi Sigurdsson, André Gomes, Fabian Delph és ami nagyon fontos, Abdoulaye Doucouré sem játszhat, aki létfontosságú szerepet tölt be a mai Evertonban. A helyét Tom Davies veheti át, és ő az egyetlen változás, ami elképzelhető. Esetleg még egy Yerri Mina – Ben Godfrey cserét látok reálisnak.

Claudio Ranieri visszatérhet a 4-2-3-1-es hadrendhez, ahol Emmanuel Dennis lehet az egyetlen ék, mögötte pedig Ismaila Sarr, Cucho és Tom Cleverley lehetnek. Nagy hiányzó Fransisco Sierralta, aki a védelem közepén tudna segíteni a csapatnak, mellette Nicolas Nkoulou, Peter Etebo és Christian Kabasele nem játszhat, Josh King szereplése is veszélyben.

Az Everton eddig százszázalékos volt hazai pályán, ezt törte most meg a West Ham, azonban nincs kétségünk afelől, hogy a Goodison Park közönsége még jó pár hazai sikert élhet át. Például most szombaton. Hiányzók ide vagy oda, ebből a Pool által adott pofonból nagyon nehéz lesz felkelni, és nem fog egyik napról a másikra sikerülni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső