Everton – West Brom: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 14.
Everton
Teljesítmény:
N N D V N
  • Goodison Park
  • Szeptember 19. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
West Brom
Teljesítmény:
V D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jó kis meccsekkel rajtolt a Premier League 2020/2021-es szezonja, és nem várok rosszabbat a második forduló meccseitől sem. Elsőként az Everton – West Brom meccsről írok nektek, ugyanis látok fantáziát ebben a meccsben.

A West Brom ott kezdte a Premier League-et, ahol a Championshipet abbahagyta. Vagyis rosszul. Míg az Everton egy bravúrgyőzelemmel indított, sikerült a White Hart Lane-ről elhozni a három pontot. Kettejük mérkőzésétől gólokat és hazai győzelmet várok elsősorban. De azért nézzünk kicsit tüzetesebben bele a meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Everton

Nem mertem volna a végeredményre fogadni, tekintve, hogy mennyire megerősödött a liverpooli együttes, a Tottenham pedig mindig erős volt. Carlo Ancelotti keze nyoma egyre jobban látszik az Evertonon, még mindig zseni a fickó, erről nem is nyitok vitát.

A meccs első nagy lehetősége a vendégek előtt adódott, egy rossz passzra startolt rá Richarlison, előbb oda is ért, mint a Tottenham védője, így egyedül törhetett kapura. Kicselezte Llorist, de túlságosan kisodródott, így fölé lőtt. Pedig az üres kapu ott tátongott és Calvert-Lewin is érkezett segíteni.

Ezt követően Sonnak volt egy beadása/lövése, amiről Kane épphogy lemaradt. Lüktető volt a játék, az első félidő kifejezetten kiegyenlített csatát hozott.

Lendületben maradt a Spurs, Son ezúttal Dele Allit ugratta ki, Pickford azonban védeni tudott. Nem sokkal később Doherty lőhetett volna gólt első tétmeccsén, de Pickford ismét bravúrral védett. Kane passza egyébként gyönyörű volt, nagyon hasonlított Babati Benjámin gólpasszára, amelyet Vass Patriknak osztott ki. Viccen kívül.

A félidő 0-0-val ért véget, de egyáltalán nem panaszkodhattunk. A fordulás után pedig gólt is láthattak a tévé előtt ülők: Az 55. percben Digne baloldali szabadrúgását gyönyörűen bólintotta a kapuba Calvert-Lewin, Lloris mozdulni sem tudott. Erős fejes volt jól helyezett, nem hiszem, hogy van kapus, aki ezt védeni tudta volna.

Átvette az irányítást az Everton és sokkal veszélyesebben is futballoztak, Richarlisonnak két szép lövése is volt, de mindkettő mellé szállt.

Gól már nem született, így az Everton már az első fordulóban egy nagy skalpot begyűjtött.

Előző 5 meccs eredménye
2018.01.20.Premier League
everton
1:1
west brom
Premier League
2017.12.26.Premier League
west brom
0:0
everton
Premier League
2017.03.11.Premier League
everton
3:0
west brom
Premier League
2016.08.20.Premier League
west brom
1:2
everton
Premier League
2016.02.13.Premier League
everton
0:1
west brom
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Brom – Leicester

Nem gondoltam, hogy a West Bromnak lehet esélye a tavalyi ötödik helyezett ellen, de azt azért nem hittem, hogy ennyire sima lesz a végeredmény.

Álmoskásan kezdett a Leicester, a West Brom támadgatott, de olyan igazán komoly lehetőségekig nem jutottak sem ők, sem a vendégek. Fokozatosan vették át az irányítást Jamie Vardy és társai, az első lövésre viszont a 30. percig kellett várni, ekkor Barnes tüzelt közelről, Johnstone pedig védett. Ugyanez volt a forgatókönyv két perccel később is, ezt a csatát is a kapus nyerte Barnes-szal szemben.

Vardy is gondolt egyet, ha már Barnes-nak nem megy, majd ő megpróbálja. A 35. percben eleresztett lövést szintén védeni tudta Johnstone.

A félidő végére még volt egy kisebb WBA lehetőség, itt Schmeichelre volt szükség, hogy ne szülessen gól.

A második félidő elején aztán megszületett a Rókák vezető gólja, méghozzá az új igazolás, Timothy Castagne jóvoltából. Az Atalantától érkező belga Praet baloldali beadását fejelte a kapuba.

Az első játékrészben is jobban játszottak a vendégek, de a másodikban már köze sem volt a meccshez a West Bromnak.

A 73. percben újfent a Leicester támadott, Jamie Vardy pedig furcsa körülmények között esett el a tizenhatoson belül. Taylor játékvezető kis habozás után a tizenegyespontra mutatott.

Vardy mindig magabiztosan lőtte a büntetőket, többek között ezért is sikerült gólkirályi címet nyernie a tavalyi szezonban. Most sem ijedt meg a lehetőségtől és a jobb alsót választotta.

Tíz perccel később ismét egy vendég játékossal szabálytalankodtak, ezúttal O’Shea vágta fel Justint, Vardy pedig ismét büntetett.

Nagyon magabiztos győzelmet arattak, a kezdeti gyengébb játéknak már nyoma sem volt a 30. perctől, teljesen megérdemelték mind a három pontot.

Összefoglalás

Egy meccs alapján nem korrekt megítélni egy csapatot sem, nem is csak ezen meccs alapján írom, amit írok: A West Brom lehet idén az egyik csapat, amely a kiesés elől fog menekülni. Már a feljutásuk is csodaszámba ment (az utolsó fordulók alapján a Brentford sokkal jobban megérdemelte volna, mégis a másodosztályban ragadtak), de úgy tűnik nem sikerült eléggé megerősíteni a keretet.

A Leicester ellen nem voltak túl élesek, a második félidőben pedig momentumaikról sem tudtam beszámolni.

Az Everton viszont egy nagy győzelemmel kezdett, azt is nyugodtan mondhatjuk magabiztosnak. A Richarlison – Calvert-Lewin – James Rodriguez trió már most iszonyat erősnek tűnik, Allan leigazolása megint telitalálat volt, szóval idén tőlük sokat várok.

A múltat tekintve is az Everton áll jobban: Kétszer annyi győzelmet arattak, mint a West Brom, akik állandóan ingáznak az első és másodosztály között.

Egyben vannak a hazaiak, véleményem szerint gólokkal fogják hazaküldeni a nem túl acélos WBA-t. Épp ezért a hazai győzelem is jó opció, illetve az Over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső