FC Barcelona – Real Sociedad: Fogadási Tippek és Spanyol Kupa Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 24.
FC Barcelona
Teljesítmény:
N N N N N
  • Camp Nou
  • Január 25. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Sociedad
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És akkor egy kicsit kitérünk egy másik kupára is, ahogy azt az első tippem bevezetőjében említettem. A Spanyol Kupa is közeledik a fináléjához, a csapatoknak még két ellenfélen kell áttörni, hogy a döntőben tudják magukat. Most jön a negyeddöntő, amely egy mérkőzésen dől el, majd az elődöntőben már oda-visszavágós rendszerben döntik majd el, hogy ki szerepelhet a fináléban. Sorsolás egyelőre nincs, pénteken már lesz.

Az FC Barcelona csapata, miután a bajnokságban magabiztosan vezetnek, a Szuperkupát pedig remek játékkal megnyerték, számít a legnagyobb esélyesnek véleményem szerint, de lehet, hogy most emberükre akadnak, ugyanis Imanol Alguacil együttesével, a Real Sociedaddal fognak játszani. A baszk csapat a La Ligában ott van a harmadik helyen, remekül használják ki, hogy idén sem a Sevilla, sem az Atletico Madrid nem hozza azt, amit korábban vártak tőlük.

Xavi együttese viszont esélyesebb, ez nem is kérdés. Egyrészt a bontásra ítélt, és folyamatosan kisebb és kisebb Camp Nouban lépnek pályára, így a hazai közönség lehet az a plusz tényező, ami eldönti a meccset. Másrészt megvan a kellő önbizalom az elmúlt hónapok sikereinek köszönhetően.

Nem gondolnánk, hogy könnyű meccs lesz, de megvan a magunk elképzelése az FC Barcelona – Real Sociedad mérkőzést illetően. Aki az online fogadás mellett dönt, annak van tippünk a bukira is: A 22betnél 1.57 a hazaiak győzelme, 5.75 a vendégeké, míg a döntetlen 4.10. Ennél azért keményebb meccs várható szerintem…

FC Barcelona

Nagyszerű formában Xavi együttese, a szurkolók kaptak egy kis nosztalgiát, az elmúlt hetekben a csapatuk végre megint úgy játszik, ahogy korábban, mikor még Lionel Messi is a csapat tagja volt. Nem mondom, vannak nehezebb meccsek, ezek közé lehet sorolni a Real Betis elleni Szuperkupa-elődöntőt, vagy épp a hétvégi Getafe elleni meccset, de Busquetsék mindig jól jönnek ki ezekből.

A Barca másfél héttel ezelőtt szerezte meg első trófeáját az idényben, a Spanyol Szuperkupa döntőjében a Real Madridot verték meg, mondhatni, iskolafocival. Könnyedén járatták a labdát a lomha és dekoncentrált fehérek között, és végül 3-1-re nyertek megérdemelten. Visszatérésük után egyből a kupában léptek pályára, a nyolcaddöntőben a Ceuta csapatához látogattak, akik nem okoztak problémát. Xavi azért nem bízta a véletlenre, és pályára küldte a legjobbjait is, az eredmény pedig egy megnyugtató siker lett. Robert Lewandowski két gólt rúgott, de mellette a többi új is betalált, mint Raphinha vagy Franck Kessié, valamint az ismét cserepadról beszálló Ansu Fati is.

És akkor eljött a hétvégi mérkőzés, melyen a Getafe volt az ellenfél. A gólparádé ezúttal elmaradt, a madridi kiscsapat kemény ellenállásra késztette a Barcát. A győzelem így is sikerült, Pedri góljával múlták felül őket, és haladnak tovább a bajnoki cím felé, ami az együttes számára nagyon fontos lenne. Sokévnyi szenvedés, sikertelenség után újra komoly címet nyerhetnének. És a nyáron majd innen lehetne folytatni.

A triplázásra is megvan az esély, a Szuperkupa és a bajnokság mellett a kupában is áll ugyebár a Barca. A Ceuta előtt egy meccsük volt, ott egy kicsit jobban megizzadtak a CF Intercity ellen, hosszabbítás után tudtak csak nyerni 4-3-ra.

Lewának a bajnokságban nem kell pihennie, és várhatóan kezdőként lép pályára, viszont nem valószínű, hogy ott lesz Andreas Christensen, a védőnek a Getafe elleni mérkőzésen rúgtak oda, ami miatt le kellett cserélni. Nem komoly, de elővigyázatosságból Ronald Araujo ugrik majd be a helyére.

A Barcánál más sérült nincs jelenleg.

A várható kezdőcsapat:

Ter Stegen – Koundé, Araujo, Garcia, Alba – Pedri, Busquets, De Jong – Dembélé, Lewandowski, Raphinha

Egymás elleni meccsek:

Augusztusban, a La Liga második fordulója után nem mondtam volna meg, hogy a Real Sociedad majd ott lesz a harmadik helyen féltávnál, azt sem, hogy a legjobb nyolcba kerülnek a kupában. Valószínű, hogy csak a szezon előtti forma miatt voltak olyan gyengék, mikor idén először összetalálkoztak a Barcelonával. A helyszín Baszkföld volt, San Sebastian, azon belül is a Reale Arena. És a Barca itt verte tönkre ellenfelét, már egy perc játék után betalált Robert Lewandowski, és hiába egyenlített az azóta már Angliában játszó Alexander Isak, a második játékrészben a fölényből kiütéses siker lett. Ousmane Dembélé, majd megint Lewandowski lőtt gólt, végül Ansu Fati is feliratkozott a góllövőlistára.

Ezt megelőzően is voltak elég komoly erődemonstrációk a Barca részéről, volt, hogy 4-2-re, előfordult, hogy 6-1-re verték meg Imanol Alguacil együttesét.

Az utolsó ötből négyet megnyertek, az ötödik a Szuperkupa elődöntőjében szintén Barca-sikert hozott, de csak hosszabbítás után.

A Sociedad utoljára 2016-ban győzött, és tekintve, hogy mennyiszer összefutottak azóta (16-szor), nem lehetnek büszkék arra, amit letettek a nagyközönség elé.

Hazai pályán a katalánok fölénye valami egészen elképesztő, zsinórban arattak 26 győzelmet.

Előző 5 meccs eredménye
2022.08.21.La Liga
real sociedad
1:4
barcelona
La Liga
2022.04.21.La Liga
real sociedad
0:1
barcelona
La Liga
2021.08.15.La Liga
barcelona
4:2
real sociedad
La Liga
2021.03.21.La Liga
real sociedad
1:6
barcelona
La Liga
2021.01.13.Spanyol Szuperkupa
real sociedad
2:3
barcelona
Spanyol Szuperkupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Sociedad

Folytatódik a baszk csapat nagyszerű sorozata, a Real Sociedad a hétvégén újabb győzelmet aratott, és ha csak ideiglenesen is, de három pontra megközelítették a második helyen álló Real Madridot a bajnokságban. Sokan azt gondolták, a csapat visszaesik azután, hogy Alexander Isak, a gárda talán legfontosabb játékosa, távozott. Hát ennek épp az ellenkezője történt. Mintha kivették volna a féket Imanol Alguacil csapatából.

Nem csak a bajnokságban, hanem a kupában is nagyot mennek, ennek köszönhetően ott vannak a legjobb nyolc között. Ám most mindenki azt várja tőlük, hogy itt megálljanak. Hiszen úgyis kiesnek a Barca ellen, nem? Ők nem így gondolkoznak.

Az előző körben a csapat a Mallorcát fogadta – és nyert 1-0-ra -, azt megelőzően pedig az UD Logrones otthonában sikerült egy góllal nyerni. Nem akkora eredmények, épp annyit tett bele a meccsekbe a csapat, amennyit kellett.

A bajnokságban is mennek előre rendületlenül, a hétvégén a Rayo Vallecano nem tudta megfékezni őket. 2-0-ra győztek a Vallecasban, a góljaikat Alexander Sörloth, valamint Ander Barranetxea szerezték.

Ezzel pedig már, ha minden sorozatot figyelembe veszünk – zsinórban kilenc győzelemnél tartanak. Utoljára a Valenciával ikszeltek, utolsó vereségüket pedig a Real Betistől szenvedték el októberben.

Örülhetnek a szurkolók, hogy visszatért a pályára Mikel Oyarzabal a súlyos sérülését követően. Egyelőre óvatosan bánnak vele, a Barca ellen akár a kezdőcsapatban is kiköthet. Szintén ott lesz Kubo Takefusa, aki a Rayo ellen elővigyázatosságból nem lépett pályára, de a többiekkel edzett hétfőn.

De Imanol Alguacilnak nagyon sok a sérültje. Nem játszhat például Mikel Merino (aki várhatóan egy hónapig nem léphet pályára), Alex Sola, Ander Guevara, Andoni Gorosabel, Jon Pacheco, Sadiq Umar, Martin Merquelanz és Mohamed Cho sem.

A várható kezdőcsapat:

Remiro – Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Rico – Mendez, Illarramendi, Zubimendi – Silva – Sörloth, Oyarzabal

Tippelde

Egymás után huszonhat mérkőzést veszített el a Real Sociedad Barcelonában. A katalán együttes fölénye egyértelmű, de a mostani mérkőzés talán más lesz. Hosszú a sérültek listája, de több fontos játékost tud megfelelően pótolni a vendégek edzője.

Kemény mérkőzés, ahol a tét az elődöntő. A korábbi mérkőzésekből kiindulva ebből akár gólzápor is lehet, bár a Sociedad védelme mostanság sokat fejlődött. Ritka, hogy nem tudnak betalálni a Barcának, kivéve, ha idegenben játszanak. Minden tekintetben egy nagyon érdekes mérkőzésre van kilátás.

Egyszerűen jobbnak érzem most a Barcát, és hazai pályán meg kell nyerniük a találkozót. Maradjunk most csak ennél…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.62 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.615 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.62 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső