FC Porto – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 05.
FC Porto
Teljesítmény:
N N N V N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • április 07. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Chelsea
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöhet a negyedik BL meccs? Persze, hogy jöhet! Az FC Porto – Chelsea mérkőzést hagytam utolsónak, mert azért lássuk be, a másik három párosítás nagyobb izgalmakat rejteget, de kívánom, hogy a csapatok lepjenek meg!

Thomas Tuchel – mióta átvette a Chelsea irányítását – még nem szenvedett vereséget. Ez a mondat a hétvégéig volt érvényben, mára már aktualitását vesztette. A Stamford Bridge-en egy elég csúnyát zakóztak Löw Zsolték, a kiesőhelyen levő, a menekülő West Brom öt, azaz 5 gólt vágott Edouard Mendynek. A Chelsea csak kettővel tudott válaszolni…

Tegyük hozzá, hogy egy órán át emberhátrányban kellett futballozniuk Thiago Silva kiállítása miatt…

Továbbra is harcolnak a negyedik helyért, de nagyon jön a hátuk mögött a Tottenham és főleg a Liverpool, szóval, ha a bajnoki elsőség már el is dőlt – mert valószínűleg eldőlt – az élmezőny tartogat még számunkra pár fordulatot, jó meccseket és csatákat.

A Porto talán az egyetlen kakukktojás a mezőnyben, az ittlétük felfogható egy csodának. A Juventus ellen őrült harcban mentek tovább, úgy gondolom, innentől minden meccs ajándék a számukra…

Vessük bele magunkat a találkozóba!

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

FC Porto

Hogy is jellemeztem a Porto – Juventus párharcot? Őrült harcként. Nem lőttem mellé, valóban elképesztő két meccset játszott egymással a két korábbi remek labdarúgó csapata. Andrea Pirlo maradt alul végül Sergio Conceicaoval szemben, de itt számtalan butaság játszott közre. Egyrészt, az első meccsen Ronaldoék szinte mindent kihagytak, valamint a védelmük mindkét félidő elején az öltözőben maradt. Az első portugál gólhoz 64 másodpercre volt szükség – ezt Taremi szerezte -, a második pedig közvetlenül a második félidő elején született, Marega góljához már csak 19 másodperc kellett…

A visszavágó pedig ugyanolyan hektikusan alakult. A zebrák görcsösek voltak, és az első félidőben még a Porto vezetett… A másodikban emberelőnybe kerültek a hazaiak – Mehdi Taremi követte el élete ostobaságát, a sípszó után rúgta el a labdát… – de a harmadik gólt nem tudták begyötörni.

Be tudták, csak lesről, jöhetett a hosszabbítás, ahol Sergio Oliveira – az első gól szerzője – hőssé avanzsált. Távoli szabadrúgása után a torinói sorfal szétugrott, ezzel nehéz helyzetbe hozták Wojciech Szczesnyt, 3-2. Ennyi elég volt a portugálok továbbjutásához…

A bajnokságban továbbra is le vannak maradva az azóta is veretlen Sporting mögött, nem valószínű, hogy idén meglesz a bajnoki cím.

A hétvégén 2-1-re nyertek a Santa Clara ellen, a gólokat Sergio Oliveira és Martinez Toni szerezték, utóbbi a 95. percben talált be…

Előző 5 meccs eredménye
2015.12.09.Bajnokok Ligája
chelsea
2:0
porto
Bajnokok Ligája
2015.09.29.Bajnokok Ligája
porto
2:1
chelsea
Bajnokok Ligája
2009.11.25.Bajnokok Ligája
porto
0:1
chelsea
Bajnokok Ligája
2009.09.15.Bajnokok Ligája
chelsea
1:0
porto
Bajnokok Ligája
2007.03.06.Bajnokok Ligája
chelsea
2:1
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

Gyülekeznek a viharfelhők London felett? A Chelsea szárnyalt, mióta Tuchel és Löw megérkeztek, de most jött az első vereség. Nem is akármekkora, ahogy említettem egy ötöst vágott a West Bromwich Albion a BL-re hajtó csapatnak, és ez még akkor is sok, ha Thiago Silva kiállítását beleszámoljuk. A Chelsea góljait egyébként Cristian Pulisic és a helyére beálló Mason Mount szerezték.

Az előző Bajnokok Ligája fordulóban erős ellenféllel néztek szembe, az Atletico Madrid azonban nem villantotta meg oroszlánkarmait. Volt egy kis hátrányuk, hiszen az odavágót saját pályájukon nem fogadhatták, helyette Bukarest volt a helyszín, a visszavágót viszont a Stamford Bridge-en játszották le.

Az első mérkőzés 1-0-s angol sikerrel zárult – Olivier Giroud ollózva rúgta a győztes gólt -, a visszavágón tovább növelték az előnyüket, Hakim Zijes és Emerson góljaival 2-0 lett az eredmény a hazaiak javára.

A hétvégi bajnoki meccs utáni első edzésen történt egy kis incidens is, az örök balhézó, Kepa Arrizabalaga és Antonio Rüdiger az edzőpályán összekaptak, utóbbit be is zavarta a német mester…

Összefoglalás

Emiatt a balhé miatt lehet, hogy Rüdiger nem játszhat majd, ha ez így lesz, akkor az Azpilicueta – Christensen – Thiago Silva hármas fog kezdeni. De kétlem, hogy egy ilyen butaság miatt kimaradna a német védő.

Aki viszont mindenképp hiányozni fog, az N’Golo Kanté, így a Jorginho – Kovacic kettős készül fel. Az is nagy kérdés, hogy ki lesz majd az ék? Havertz élvezi az edző bizalmát mostanában, de Giroud is gyakran pályára lép. Mögöttük Mason Mount, Hakim Zijes, Timo Werner és Cristian Pulisic szokott játszani, de az amerikai a West Brom ellen megsérült.

A Portonál a piros lapot kapó Mehdi Taremi hagyja ki majd az első meccset, őt Díaz helyettesítheti, és van még két sérültje is a csapatnak: Mouhamed Mbaye és Iván Marcano.

Aki visszatérhet, az Zaidu Sanusi, aki már a hétvégén leülhetett a padra, itt valószínűleg már kezdőként fog pályára lépni.

Összesen eddig 8 meccset játszottak, döntetlenre csak egy végződött, még 2007-ben. A Chelsea ötször, a Porto kétszer tudott nyerni.

Kissé aggasztó a hétvégi meccse az angoloknak, pedig alapjáraton őket tartom jobb csapatnak. Ja, és a meccset Spanyolországban, semleges pályán, a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban fogják lejátszani.

A Porto bebizonyította, hogy nem lehet őket leírni, de azt gondolom, hogy ez lesz számukra a végállomás. Hm, mintha ezt már mondtam volna…

Magam részéről egy küzdős meccsre számítok, a Chelsea nem fog felesleges kockázatot vállalni, mégiscsak ők vannak idegenben. Döntetlenre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső