FC Porto – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 02.
FC Porto
Teljesítmény:
V N N V D
  • Estadio do Dragao
  • November 03. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Marseille
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Van még itt a tarsolyban mérkőzés, összesen hét mérkőzésre kerül sor a BL keddi játéknapján. A következő meccsünk az FC Porto – Olympique Marseille lesz. A portugálok első meccsüket elbukták, ami nem is csoda, a Manchester City ellen játszottak, a másodikon viszont már jött a siker, a görög Olympiakoszt fektették két vállra. Erről lesz bővebben szó.

A Marseille viszont nyeretlen, mindkét mérkőzését elbukta, egyelőre kétséges, hogy mondjuk a harmadik helyre odaérhetnek. Ráadásul hétvégi bajnokijuk elmaradt, hiszen az ellenfél csapatában több mint 10 játékos fertőződött meg a koronavírussal. Kezd mindenem tele lenni ettől a helyzettől, gondolom, nem vagyok vele egyedül.

Vegyük górcső alá ezt a Bajnokok Ligája meccset!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

FC Porto – Olympiakosz Pireusz

Nem ez volt a világ legjobb első félideje, de azért egy gólt láthattunk az első 45 percben.

Egy óriási hibára volt szükség hozzá, a görögök csapatkapitánya, Bouchalakis vesztett labdát a saját tizenhatosuk előterében, amit könyörtelenül kihasznált Sergio Conceicao csapata, a gólszerző a még csak 20 esztendős középpályás, Fabio Vieira volt.

Nem nagyon tudtak ezt követően mit kezdeni egymással a felek, helyzetecskék voltak mindkét oldalon, újabb találat azonban nagyon sokáig nem született. A nagyobb gólszerzési kísérletek inkább a hazaiak előtt adódtak, de valami mindig hiányzott, valaki mindig közbelépett.

A második félidőben aztán egy óriási bravúrt kellett bemutatnia a portugálok kapusának, Marchesinnek. Lazar Randjelovic lőtt pazar mozdulattal 11 méterről, a kapus pedig kiütötte a próbálkozást.

Ekkor talán jobban játszott az Olympiakosz, de a kapu előtt pontatlanok voltak, mondhatnánk azt is, hogy gyengék, egyszerűen nem akart összejönni az egyenlítés, holott a lehetőségek megvoltak.

És ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Porto a meccs végén betalált, Marega hajszálpontos beadását Sergio Oliveira bólintotta kapuba, ezzel pedig el is dőlt a három pont sorsa.

Nem volt egyik csapat sem túlságosan meggyőző, az nyert, aki jobban sáfárkodott kevés helyzetével.

Előző 5 meccs eredménye
2013.07.13.Barátságos Mérkőzés
marseille
0:3
porto
Barátságos Mérkőzés
2007.11.06.Bajnokok Ligája
porto
2:1
marseille
Bajnokok Ligája
2007.10.24.Bajnokok Ligája
marseille
1:1
porto
Bajnokok Ligája
2003.11.04.Bajnokok Ligája
porto
1:0
marseille
Bajnokok Ligája
2003.10.22.Bajnokok Ligája
marseille
2:3
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille – Manchester City

Sokakat meglepett, hogy az Andre Villas Boas által dirigált francia sztárcsapat az első fordulóban vereséget szenvedett Görögországban, és most még nehezebb feladat előtt álltak: Le kellett volna győzni, vagy legalább megszorongatni a Manchester Cityt. Egyik sem jött össze, sima vereséget szenvedtek a hazaiak.

Az angolok az első negyedórában szinte kapujuk elé szegezték ellenfelüket, és bár nagyon komoly helyzet ekkor még nem alakult ki, azért számítani lehetett rá, hogy hamarosan megszerzik a vezetést. Ez végül a 18. percben meg is történt, a Valenciától aprópénzért igazolt Ferrán Torres bizonyította, hogy jól döntött Pep Guardiola, amikor leigazolta őt. Igaz, a gólnál nem volt nehéz dolga, körülbelül öt méterről lőtt a kapuba, egy védő sem fogta őt, így De Bruyne passzát követően csak a kapus eszén kellett túljárni.

Torres kicsivel később majdnem visszaadta a kölcsönt belga csapattársának, egy labdaszerzés után De Bruyne előtt hagyta a labdát, aki nem sokkal lőtt a bal kapufa mellé.

A Marseille sokszor csak nyomozta a labdát, egyértelműen jobb volt a City. Ami nem meglepetés, hiszen jobb erőkből állnak.

Az első játékrészben csak egyetlen Marseille-lehetőséget tudtunk feljegyezni, Radonjic távoli lövését magabiztosan fogta Ederson.

A játék képe a második félidőben sem változott sokat, de a Manchester nem tudta hosszú ideig bebiztosítani a győzelmét. Aztán mindez öt perc alatt sikerült, ugyanis előbb Ilkay Gündogan, majd Raheem Sterling is hálóba talált.

Nem volt egy súlycsoportban a két gárda, még ilyen arányban is megérdemelten nyert a Manchester City.

Összefoglalás

Kezdjük a hétvégi bajnokikkal, a Marseille esetén rövid leszek: Elmaradt. Ahogy már írtam, az ellenfél Lens csapatában több mint 10 játékos fertőződött meg a koronavírussal, ilyen esetben pedig kérhetik a találkozó halasztását.

A Porto viszont pályára lépett, a végeredményt látva viszont nem lehettek túl boldogok a portugál csapat fanatikusai. Ugyanis meglepő helyen szenvedtek vereséget: A Pacos Ferreira otthonában kaptak ki úgy 3-2-re, hogy a hazai kiscsapat a 41. perctől emberhátrányban játszott. Még 10 emberrel is sikerült két gólt szerezniük, a Porto pedig csak futott az eredmény után.

Ez volt egyébként a Porto második veresége a szezonban, miközben legfőbb riválisaik, a Sporting és a Benfica még veretlen, mi több, a Benfica hibátlan mérleget tud felmutatni.

Legutolsó meccsük is hét éve volt, ebből sokat nem szűrnénk le, így azt mondom, engedjük is el.

Mindig is fontos volt, hogy kik állhatnak az edzők rendelkezésére, de ezekben az időkben ez egyik napról a másikra változhat. Az a fránya vírus…

Mindenesetre a Marseille-nél nincsenek sérültek, a Portonál pedig Ivan Marcano és Mbaye viszonylag régebb óta nem bevethető, nem is mostanában lesznek azok.

Tehát emiatt nem kell főni a mesterek fejének.

Nem látom az erőt a franciáknál, de a tippem most a gólokra fog menni. A Porto mostanság nem egy világverő csapat, ahogy a Marseille támadójátéka is erőteljesen döcög, ebből pedig számomra az következik, a legjobb döntés, ha a gólokra, azon belül is az Under 2,5-re fogadunk. A legvalószínűbbnek egy kevés gólos meccset tartok, remélhetőleg igazam is lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső