Fehéroroszország – Albánia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 01.
Fehéroroszország
Teljesítmény:
N V V V D
  • Dinamo Stadium
  • Szeptember 04. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Albánia
Teljesítmény:
V D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Körülbelül fél évvel ezelőttig szinte semmit nem tudtam a fehérorosz futballról, majd jött a koronavírus miatti leállás. Akkor csak és kizárólag a Vysshaya Liga küzdelmei kezdődtek meg és hirtelen a belorusz futball világhírű lett. Májustól kezdve aztán visszatértek a nagy bajnokságok, de számomra a BATE, a Slutsk, a Soligorsk vagy épp a Neman Grodno bűnös élvezetté vált és azóta is követem őket rendszeresen.

A Fehéroroszország – Albánia találkozón remélhetőleg kamatoztathatom azt a tudást és tapasztalatot, amit az idei szezonban tanultam, miközben semmi más nem volt, csak és kizárólag a Vysshaya.

Fehéroroszország

Vágjunk is bele!

Én lepődtem meg a legjobban, hogy a belorusz keretet megtekintve kivétel nélkül az összes játékost ismertem. Ezt teszi az emberrel fél év karantén… Komolyra fordítva a szót, valóban sok volt az ismerős arc és név, így hát kicsit könnyebb helyzetben voltam, amikor a keretet tanulmányoztam.

Kezdjük a kapusokkal: Minden bizonnyal Alekszandr Gutor fogja védeni a kaput, az EB selejtezőkön 6 mérkőzésen védett ő. Bekerült még a keretbe Szergej Ignatovics (Dinamo Breszt) illetve Egor Katkevics (Isloch Minszk).

Azt tudni kell, hogy a keret többsége a Vysshayából érkezik, aki nem, az leginkább Oroszországban találta meg a számításait. Ilyen játékos Nikolaj Zolotov, aki az Uralban focizik vagy Alekszandr Martynovics, ő pedig a Krasznodar játékosa.

Ha anno követtétek a belorusz tippeket, akkor Ivan Dragun, Pavel Nekhajcsik, Dmitri Podstrelov vagy épp Igor Sztaszevics bizonyára ismerős. Többször említettem őket egy-egy tippben vagy összefoglalóban, rendszeres játéklehetőséget kapnak a csapatukban.

És persze ott van még Vitalij Lisakovics, akiről többször mondtam: Az egyik legjobb csatár a belorusz bajnokságban, meg lennék lepődve, ha a következő szezont is ott töltené. Hamar be is igazolódott a tippem, a Lokomotiv Moszkva már le is igazolta. 22 esztendős, nagy jövő állhat előtte, bár a moszkvaiaknál még nem talált be a kapuba.

Természetesen nagyon erős a BATE, Breszt és Szoligorszk vonal, 12 játékost ad ez a három csapat. Rajtuk kívül méga Zogyinoból és a Nemanból jött játékos.

Előző 5 meccs eredménye
2013.11.15.Barátságos Mérkőzés
fehéroroszország
0:0
albánia
Barátságos Mérkőzés
2011.03.26.EB-selejtező 2012
albánia
1:0
fehéroroszország
EB-selejtező 2012
2010.10.12.EB-selejtező 2012
fehéroroszország
2:0
albánia
EB-selejtező 2012
2007.11.17.EB-selejtező 2008
albánia
2:4
fehéroroszország
EB-selejtező 2008
2006.09.02.EB-selejtező 2008
fehéroroszország
2:2
albánia
EB-selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Albánia

Az albán keretből ugyan kevesebb játékos ugrott be azonnal, némelyik játékosnál utána kellett néznem, hogy ki fia borja, de ezt nézzétek el nekem.

Szinte minden cikkre jut egy magyar (pontosabban ferencvárosi) említés, most sem marad ez ki: a Fradi új igazolása, Myrto Uzuni is meghívót kapott, a szélső egyre jobb formába lendül a Ferencvárosban, eddig hétszer húzhatta magára a nemzeti mezt.

Ebben a cikkben azonban nem csak ferencvárosi vonatkozás van, Hysen Memolla is a keret tagja, ő pedig a Diósgyőrben futballozik.

De ne rohanjunk, folytassuk a kapussal. Végy egy jó kapust, tartja a mondás, de a válogatottakban igazából ez nem opció. Talán a „szülj egy jó kapust” jobban ideillik. És Strakosha jó kapus. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a csapat, ahol rendszeresen véd. Ez pedig a Lazio, amely idén a 4. helyen végzett a Serie A-ban. Még mindig csak 25 éves és már most ilyen szintre jutott, megfelelő fejlődéssel a legjobbak között lehet pár év múlva. És miért olyan lehetetlen az, hogy egy ilyen kis nemzet szülötte világhírű kapus legyen? Elég csak belegondolni Jan Oblakba, de nyugodtan – és minden túlzás nélkül – állíthatjuk, hogy Gulácsi Péter is benne van az élbolyban.

Az albán válogatott átlagéletkora az egyik legalacsonyabb (26), a játékosok szinte kivétel nélkül külföldi bajnokságokban, jellemzően olasz első és másodosztályú csapatokban játszanak. A védelmük talán a legerősebb, Djimsiti (Atalanta) és Hysaj (Napoli) a legismertebb játékosaik.

Többen játszanak még a spanyol, holland, német vagy francia bajnokságban.

Összefoglalás

Nagyon érdekes, hogy mennyire kiegyenlített az odds erre a mérkőzésre. Abból kiindulva, hogy az albánok és a fehéroroszok hogy végeztek az EB selejtezős csoportjukban meg pláne. Egyikük sem tudta kvalifikálni magát a viadalra, de azért ez nem meglepetés. Viszont míg az albánok 13 pontot gyűjtöttek (4 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség), addig a belorusz csapat mindössze 4-et (1 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség)!

Az, hogy legutóbb megverték a bolgárokat szép és jó, de az egy barátságos meccs volt mindössze. Miközben az albánok 4-0-ra verték Moldovát, 4-2-re (!) Izlandot. Oké, az Andorra elleni 2-2 azért ciki volt…

Lehet, hogy amit csinálok az nettó butaság, de akkor is úgy gondolom, hogy Strakosháék a jobb csapat, az albánoknak az egész csoport megnyerésére esélyük van.

Ha egy jóval biztonságosabb tippet is szeretnétek, akkor az Under 2,5 jó opció lehet, de én inkább kockáztatok és az albánok győzelmére fogadok. Mindig is guilty pleasure marad számomra a belorusz foci, de jelenleg elképzelhetetlennek tartom, hogy ne ők nyerjenek a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső