Fenerbahce – Antwerp: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 20.
Fenerbahce
Teljesítmény:
V N V N N
  • Sükrü Saracoglu Stadium
  • Október 21. 18:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Antwerp
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem feltétlenül gondoltam volna, hogy két forduló elteltével az Európa-liga D csoportjában két forduló elteltével majd az Olympiakosz lesz az élen, vagy azt, hogy a Szalai Attila által fémjelzett Fenerbahce nyeretlen lesz. Pedig a helyzet ez. Ráadásul csúnya verést kaptak a törökök, miután az első körben sikerült egy ikszet kiharcolni az Eintracht Frankfurt otthonában kaptak egy hármast a görögöktől otthon…

Ellenfelük utolsó helye nem igazán lep meg senkit, mindhárom együttest erősebbnek ítéltük meg előzetesen… A Fenerbahce – Antwerp mérkőzésen a hazaiak számára a győzelem kötelező, ha akarnak még valamit a jövőben. Egy győzelem nem is elég a második helyhez, szóval a jövőben is iparkodniuk kell, de minden nagy út az első lépéssel kezdődik, először a belgákon kell sikerrel túljutni.

Egyik együttes felkészülése sem sikerült, hazájuk bajnokságában mindketten vereséget szenvedtek. A Fener az élen álló Trabzonspor ellen kapott ki 3-1-re, míg az Antwerp a Waregem otthonában 2-1-re.

Szóval az előjelek mindkét oldalon elég baljósak…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Fenerbahce – Olympiakosz: 0-3

G.: Soares, Masouras (2)

Alaposan meglepett mindenkit az, hogy a Fenerbahce ennyire simán kapott ki hazai pályán az Olympiakosztól, a mérkőzés előtt a fogadóirodák is a törököket ítélték esélyesebbnek. A találkozón Szalai Attila természetesen kezdő volt, és végig a pályán is maradt.

A kezdők:

Fenerbahce:

Bayindir – Kim, Szalai, Novak – Osayi-Samuel, Yandas, Luiz Gustavo, Kadioglu – Rossi, Valencia, Pelkas

Olympiakosz:

Vaclik – Ba, Papastathopoulos, Cissé, Reabciuk – Bouchalakis – Masouras, M. Camara, A. Camara, Onyekuru – Soares

Mathieu Valbuena számára különleges volt ez a találkozó, a franciák egykori válogatott játékosa a mérkőzést a kispadon kezdte, mestere csak a 89. percben küldte pályára, már 3-0-s állásnál. Ami a végeredmény lett, a törökök nem tudtak mit kezdeni a görög támadásokkal, a Fenernek pedig az előre játék sem ment, merthogy hiába volt összesen 15 kapura lövési kísérletük, abból csak három találta el a kaput.

A hatodik percben rúgta az elsőt az Olympiakosz, a gólt Tiquinho Soares szerezte, a brazil játékos a nyáron érkezett ingyen Kínából, ez volt a negyedik gólja új csapata színeiben. A találatnál sajnos hibázott Szalai Attila, az ő eladott labdájából iramodott meg kapura az Olympiakosz, Masouras játszott Soares elé, aki elegánsan emelte át Bayindirt.

A Fener legnagyobb egyenlítési esélye a második félidő elején adódott, ekkor Szalai Attila hosszú indítását a törökök egyetlen görög játékosa, Dimitros Pelkas kapásból belsőzte kapura. Nem is volt rossz kísérlet, Vaclik lemaradt, a kapufán megpattanó labda aztán a gólvonal előtt gurult végig…

A kihagyott helyzet megbosszulta magát, a 63. percben a vendégek megrúgták második góljukat. Tiquinho Soares verte meg védőjét a tizenhatoson belül, az alapvonal felé cselezett, középen Mady Camara várta a labdát, meg is kapta, el is lőtte, ám Bayindir védett. A kipattanó Georgios Masouras elé került, aki felpörgette a játékszert – nem feltétlenül szándékosan, egyszerűen így sikerült -, majd kapásból zúdított a török kapuba. Hatalmas gólt szerzett a görög válogatott játékos.

Aki öt perccel később újfent lecsapott, az akció pedig nagyon hasonlított a második gólhoz. Most Aguibou Camara bombáját hatástalanította Bayindir, pechjére megint Georgios Masouras elé pattant a labda, aki megint a hálóba lőtt…

A gyenge futballnak meglett a bőjtje, bár nagyon kíváncsi lennék, hogy folytatódott volna a találkozó, ha Pelkas helyzete beakad… Ezt azonban már sosem fogjuk megtudni…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Antwerp – Eintracht Frankfurt: 0-1

G.: Paciencia

Egy kései góllal sikerült a Frankfurtnak legyűrni a Royal Antwerp együttesét, akik remekül tartották magukat, a veszélyesebb helyzetek azonban a vendégek nevéhez fűződtek. A mérkőzés egyik legjobbja az Antwerp fiatal portása, Jean Butez volt. A győzelem megérdemelt, de nem sokon múlt, hogy a Frankfurt zsinórban hetedik alkalommal is ikszeljen…

A kezdők:

Antwerp:

Butez – Buta, Verstraete, Almeida, De Laet, Dessoleil – Samatta, Benson, Nainggolan, Fischer – Eggestein

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Touré, Hasebe, Hinteregger – Chandler, Sow, Jakic, Kostic – Hrustic – Borre, Lammers

A Frankfurt helyzeteiről szólt leginkább az első félidő, Butez kapusnak volt dolga rendesen. Már a harmadik percben szükség volt a védésére, miután Martin Hinteregger távolról szúrt rá egy legurított szabadrúgást. A bal alsóba tartó combos kísérletet Butez vetődve tolta oldalra.

A 18. percben épp a kapus volt az, aki hibázott, később azonban jóvá tudta tenni bűnét. Röviden rúgta ki a labdát, amit Ajdin Hrustic lefülelt. Kirakta a játékszert balra, Filip Kostic elé, akinek bombáját a kapus csak öklözni tudta.

A 23. percben ismét az assziszt-király találhatott volna hálóba, Chandler centerezésénél lőhetett, de Butez ismét a helyén volt. Egyébként az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Frankfurt szélsője lesen kapta a labdát, így akkor sem lett volna érvényes a találat, ha Butez nincs a helyén.

A második félidő helyzetekben már kevésbé bővelkedett, de az Antwerpnek itt volt reális esélye gólt szerezni. Mbwana Samatta lógott meg egy labdával, a védője üldözte, azonban így is viszonylag tisztán lőhetett. Fel az égbe…

Úgy tűnt, hogy jön a hetedik frankfurti döntetlen, de két csere elintézte, hogy ez mégse így történjen. Lindström a 89. percben cselezte be magát a tizenhatoson belülre, vagyis csak cselezte volna, mert Dinis Almeida becsúszása a földre terítette. Jött a tizenegyes, amit Goncalo Paciencia értékesített. Kifejezetten rossz büntető volt amúgy, ha Butez eltalálja a sarkot, könnyen háríthatott volna.

Így a németek nagy nehezen kikaparták a gesztenyét, győzelmükkel pedig felléptek a második helyre.

Összefoglalás

Mesut Özil a legutóbbi Európa-liga mérkőzésen keretbe sem került, viszont a hétvégi, Trabzonspor elleni rangadón kezdőként küldte őt pályára Vitor Pereira vezetőedző. A portugál holnap koraeste két játékosára nem számíthat – valószínűleg: Az egyikük Irhan Can Kahveci, a másik pedig Serdar Aziz.

Három sérült játékos van a vendég Royal Antwerpennél, Sam Vines és Sander Coopman biztosan nem játszhat a találkozón, míg Aurélio Buta pályára lépésére akad azért esély. Ő a Zuite Waregem elleni mérkőzésen jött le a pályáról, amennyiben nem tudja vállalni a játékot, úgy az eltiltását letöltő Jelle Bataille játszik majd a helyén.

Ahogy korábban említettem, a hétvégi meccs egyiküknek sem jött össze, ettől függetlenül a csapatok az élbolyhoz tartoznak hazájuk bajnokságában.

A forma nem ideális a hazaiaknál, viszont az Antwerpet bizony kötelező lenne megverni. Így is sok pontot buktak, az Olympiakosz elleni vereség egyáltalán nem nevezhető papírformának, el kell kezdeniük zárkózni.

Szerintünk a találkozót nyeri majd a Fenerbahce, akik Törökországban inkább lesznek a védekezéssel elfoglalva…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső