Ferencváros – Barcelona: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 01.
Ferencváros
Teljesítmény:
N V N N N
  • Puskás Aréna
  • December 02. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Barcelona
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azt gondolom, hogy nekünk, magyarok számára nem ez a legfontosabb Bajnokok Ligája találkozó, hanem majd a Dinamo Kijev elleni utolsó meccs. Ha bejön a papírforma, akkor a mérkőzés végén is egy ponttal áll mindkét gárda, így az utolsó fordulóra marad, hogy ki folytatja az Európa Ligában, és kinek ér véget a kupakaland.

Bárhogy is alakuljon, a Fradi büszke lehet magára, a játékosok, az edzői stáb, mindenki kihozta magából a maximumot, egy bombaerős csoportban állnak helyt épp. Közel jártak a pontszerzéshez Torinóban is, Magyarországon most nem Alvaro Morata a legkedveltebb futballista, az biztos.

A Dinamo pedig sima vereséget szenvedett hazai pályán, tele vannak sérültekkel, koronavírusos játékosokkal, így ez várható volt.

A Ferencváros – Barcelona meccsre próbálunk meg egy nyerő tippet adni.

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Juventus – Ferencváros

Az várható volt, hogy a Fradi nem fog nekiesni a Juventusnak, de gondolom ehhez semmiféle tudás nem kell, mindenki magától rájött. Andrea Pirlo kijelentette, ők már ezen a meccsen el akarják rendezni a továbbjutás kérdését, végül ez be is jött nekik… De hogyan?!

Az első nagy helyzet az olaszok előtt adódott, Paulo Dybala lőhetett kapura, de Dibusz Dénes hatalmasat mentett lábbal, maradt a 0-0.

De nem sokáig, mert a meccset a Fradi kezdte góllal, a 19. percben Myrto Uzuni előzte meg védőjét és Tokmac megpattanó passzát vágta a kapuba.

Sajnos tíz perccel később a hazaiak egyenlítettek, Cuadrado passzolt Cristiano Ronaldonak, aki két fradista között átcselezte magát, majd ballal a bal alsóba lőtt. Szép gól volt. Sajnos.

Lehetett dicsérni a Ferencvárost, akik bírták szusszal, bátran futballoztak és a félidőben döntetlenre álltak az olasz bajnokkal szemben.

A második félidőre viszont láthattuk, hogy fogy az erő, a Juventus egyre többet támadott, egyre jobban tudta érvényesíteni az akaratát. És ez egyre inkább megmutatkozott helyzetekben. Bernardeschi és Morata is kapufát rúgott, de a Fradi végül nem kerülhette a sorsát. A 92. percben Alvaro Moratát hagyták nagyon üresen, a támadó fejelt, és Dibusz még ezt is majdnem kivédte, de végül átcsorgott a lába között a labda. Peches gól, nagyon bosszantó és szívszaggató volt az egész…

Közel állt tehát a Fradi a csodához, de ez kevés volt. Talán majd most…

Előző meccs eredménye
2020.10.20.Bajnokok Ligája
barcelona
5:1
ferencváros
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Kijev – Barcelona

Annyi hiányzó volt a két együttesnél, hogy abból majdhogynem egy egész korrekt kis csapatot lehetett volna összehozni. Mircea Lucescu, a legendás román edző legjobbjait volt kénytelen nélkülözni, többek között Szidorcsuk, Gelson Rodrigues, Cigankos és Szirota sem játszhatott, összesen a keret 13 játékosát nem tudta nevezni a mester.

A másik oldalon is voltak fontos hiányzók: Lionel Messit és Frenkie De Jongot pihentette Ronald Koeman, Samuel Umtiti, Gerard Pique, Sergi Roberto és Ansu Fati pedig már egy ideje sérültek.

Így szerepet kapott Martin Braithwaite, aki ezúttal meghállálta a bizalmat. Az első félidőben mondjuk bizonyára sokszor bosszankodhatott Koeman, csapata nem játszotta élete meccsét és hiába birtokolták ők többet a labdát, az ukránok veszélyesebbek voltak a kapura.

Ez sem számított, mert gólt nekik sem sikerült rúgni. Bezzeg a második félidőben magára találtak a vendégek és meg sem álltak négy gólig.

Az első Sergino Dest nevéhez fűződik, az 52. percben éles szögből lőtte ki a hosszút, majd öt perccel később Braithwaite kettőre növelte az előnyüket, Óscar Mingueza fejesébe tette bele a lábát.

A 70. percben meglőtte második gólját a dán, büntetőből volt eredményes, a lefújás előtti pillanatokban pedig betalált Antoine Griezmann is, így alakult ki a 0-4.

Kulcsjátékosok nélkül is sikerült nyerni, bár egy félidőn keresztül remekül tartotta magát a Kijev.

Összefoglalás

Spanyol hírek szerint Koeman mester ismét pihentet és rotál, három kezdő játékos sem utazik el a csapattal. Lionel Messi, Marc Andre ter Stegen és Philippe Coutinho nem lép pályára, mi pedig ennek nagyon örülünk. Örülünk, mert kivételes játékosok, és nélkülük bizonyára nehezebb dolga lesz a Barcának. Az látható, hogy a cserék nagyon bizonyítani akarnak, látszott ez a Kijev ellen is, de valamennyit mégiscsak számít.

Az első meccsre gondolom mindannyian emlékeztek, ott 6-1-re nyert a Barca, igazából több volt abban a meccsben, de a rutin és a jobb erőnlét ezt hozta ki a csapatokból. Azóta a Fradi kétségkívül sokat fejlődött, ez látszik.

Torinóban közel voltak a pontszerzéshez, pedig azért az nem egy könnyű pálya és azt sem lehet mondani, hogy nagyon pihentetett volna Andrea Pirlo. Igenis, lehet és kell is nagyot álmodni. Egy Barcelona elleni pontszerzés után azt hiszem, hogy mindenki csodájára járna ennek a csapatnak.

És mivel a Barcánál már megvan a továbbjutás, így lényegesen kevesebb energiát fektethetnek bele a meccsbe. Manapság már nem hajtanak annyira a csapatok az első helyért, gyakorlatilag hasonló képességű csapatok jutnak tovább a legjobb 16 közé. Ebben reménykedhetünk.

És abban, hogy a Fradi nem csak a mezt teszi ki a pályára, hanem a szívét és a lelkét is. Ezzel eddig nem volt panasz. Örülnék én egy 0-0-s döntetlennek is, de valamiért azt érzem, hogy mindketten gólt szereznek. Nem volt még olyan meccs, ahol a magyarok ne rúgtak volna gólt, a szedett-vedett védelem miatt erre most is látok esélyt.

B tervként pedig – mert merjünk nagyot álmodni – egy aprócska összeget teszek arra is, hogy a Fradi meglepi a Barcát, és kiharcol egy döntetlent. Lehet, hogy ez csak egy vágy, amit nem tudok elengedni, de még egyszer: Merjünk már egyszer nagyot álmodni!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső