Ferencváros – Celtic: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 03.
Ferencváros
Teljesítmény:
N N D V V
  • Groupama Arena
  • November 04. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Celtic
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, az idei évben a nemzetközi kupaszereplés sajnos nem úgy megy a Ferencvárosnak, ahogy azt a szurkolók elképzelték. Eltelt három forduló, és sajnos csak két csapat van, amelyik egyetlen pontot sem tudott egyik gyűjteni. Az egyik a Sturm Graz, a másik pedig a Ferencváros. Kőkemény csoportba kerültek a zöld-fehérek, ezt meg kell vallani, de reménykedtünk, hogy talán-talán egy kupatavasz ebben benne lehet. Egyelőre nem úgy látszik, hogy nem.

De még itt van a visszavágó előttünk, három meccs még biztosan vár Uzuniékra, meg kell ragadni minden lehetőséget. Ha a továbbjutás nem is reális, egy győzelemre szüksége volna a csapatnak. És ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor arra a Celtic ellen van a legnagyobb esély. A Betis ellen a Benito Villamarínban lépnek pályára a magyarok, majd a Bayer Leverkusen utazik a Groupamába. Mindössze ez alapján gondolom, hogy a skótok ellen sikerülhet pontot, pontokat szerezni.

Érdekesség, hogy a három meccs alatt pont a Celtic ellen játszottak a leggyengébben, a németek és a spanyolok ellen is jól tartották magukat, de persze el kell ismerni, hogy az ellenfél mindkét esetben jobban játszott.

Egyetlen győzelem mindent megváltoztathatna, visszatérne a klub a csoport vérkeringésébe. Nem veszett ügy, csak épp baromi nehéz lesz, mert a Celtic elkapta a fonalat mostanában.

Innen szép nyerni, jöjjön a Ferencváros – Celtic találkozó előzetese!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Celtic – Ferencváros: 2-0

G.: Furuhashi, Vécsei (ög)

Sajnos a Fradinak a harmadik meccs sem jött össze, a két zöld-fehér együttes kedden csapott össze egymással. Gólnélküli első félidőt követően az egyébként jól játszó skótok végül behúzták a meccset. Szomorú kimondani, de megérdemelten. A Fradi játékában ismét voltak pozitívumok, de ez már Európa egyik legnívósabb kupasorozata. Itt egy-két pozitívum még nagyon, de nagyon kevés.

A kezdők:

Celtic:

Hart – Ralston, Carter-Vickers – Starfelt, Montgomery – McGregor, Turnbull – Abada, Rogic, Jota – Furuhashi

Ferencváros:

Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Vécsei – Uzuni, Tokmac, Zachariassen – R. Mmaee

Győzni ment Glasgow-ba a magyar bajnokcsapat, mindenképp szerették volna elkerülni, hogy félidőben az utolsó helyen álljanak, nulla ponttal. Jó szellemben kezdték a meccset, a 3. percben egy jobboldali beadás Ryan Mmaeet találta meg, a marokkói-belga támadó azonban rosszul találta el a labdát. Ami még csak kapu mellé vagy fölé sem ment… A csatár azt reklamálta, hogy szabálytalankodtak vele szemben, ám a játékvezető nem látott semmi ilyesmit. Ahogy senki más sem.

A 11. percben a Celtic is helyzetbe került, az egész mérkőzésen nagyon lelkesen, aktívan és veszélyesen játszó Jota lapos lövését lábbal védte Dibusz Dénes.

Öt perccel később ismét a portugál lőtt, ezúttal távolról, Dibusznak most kézzel kellett kisegíteni a játékszert.

Állta a Celtic rohamait a magyar csapat, a 23. percben pedig megtörtént az első kaput eltaláló lövés. Myrto Uzunit nem támadták a védők, az albán bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd a rövid felsőt vette célba, Joe Hart két kézzel mentett szögletre.

Maradt még egy jó (vagy nem rossz) lövés a Fradi részéről, Kristoffer Zachariassen bombázott, jó egy méterrel tévesztett célt.

A szünetben tehát nem esett gól, sajnos a folytatásban már igen. Sajnos, mert azt a Celtic szerezte. Jota káprázatos labdával ugratta ki Kyogo Furuhashit (a saját térfeléről!), a japán remek labdaátvétel után tört kapura, majd az üresen hagyott bal alsóba helyezett.

Henry Wingora mostanság rájár a rúd, a védő a múltkor öngólt vétett, most pedig összehozott egy tizenegyest a 61. percben. A labda mögé Callum McGregor állt, de Dibusz Dénes szép vetődéssel hárított, ezzel továbbra is élt a remény, hogy legalább egy pontot elhoz a Fradi a skót fővárosból.

Nem így történt. A hajrában, a 82. percben saját tizenhatosánál veszített labdát a vendégcsapat, a Celtic játékosai kipasszolták a magyarokat, végül még a szerencse is melléjük állt, mert Turnbull először lyukat rúgott, másodszor pedig – valahogy – Vécsei Bálint lábáról a kapuba került a bogyó. Ritka szerencsétlen öngól, amelyet nagy hiba előzött meg. Kár érte…

A Fradi talán most játszott a leggyengébben, de még így is voltak nagy lehetőségei. Talán csütörtökön jobban ki tudják használni majd az ilyeneket…

Előző meccs eredménye
2021.10.19.Európa-liga
celtic
2:0
ferencváros
Európa-liga
2020.08.26.Bajnokok Ligája
celtic
1:2
ferencváros
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Fradi a hétvégén az utolsó előtti helyen álló újonchoz, a Gyirmóthoz látogatott. Egy félidőn keresztül nem tudták feltörni a győr-moson-soproniak védelmét, de a szünet után közvetlenül betaláltak Myrto Uzuni révén. A meccs végén még Tokmac Nguen is gólt szerzett, így végül magabiztosnak mondható sikert aratott a címvédő. Ezzel a Fradi a második helyen áll, egy pontra a Kisvárdától (Úristen, mennyire furcsa ezt leírni), viszont visszaállhat hamarosan a világ rendje, a Ferencváros ugyanis egy mérkőzéssel kevesebbet játszott (a Puskás Akadémia elleni meccsük maradt el), ha azt nyeri, akkor élre áll.

A Celtic viszont nem tudott nyerni, ám veretlenségi sorozatuk tovább duzzadt. Zsinórban öt győzelem után a Livingston együttese kifogott rajtuk, csak egy gólnélküli döntetlent értek el a skót Premiership 10. helyezettje ellen. A skót bajnokság egyébként 12 csapatból áll, amit csak azért mesélek el, hogy érzékeltessem, egy gyengébb ellenfél ellen nem sikerült nyerni. Ráadásul a Celtic a 93. percben büntetőt hibázott, az idén nyáron a Venlotól érkező görög, Georgios Giakoumakis hagyta ki a tizit.

Nagyon kellett volna a győzelem a csapatnak, mivel a Glasgow Rangers továbbra is vezet, ráadásul így növelni is tudták az előnyüket, ők a saját kötelezőjüket hozták a Motherwell ellen…

Összefoglalás

A Gyirmót elleni mérkőzésen több fontos játékos nem lehetett jelen. Ryan Mmaee, Botka Endre és Henry Wingo is kidőltek, valamint Dibusz Dénes bokaszalagja húzódott meg, emiatt Bogdán Ádám védte a Fradi kapuját, míg Somália a jobbhátvéd volt. A brazil lassan már minden poszton kipróbálta magát, mióta a zöld-fehérek játékosa.

Hogy felépülnek-e csütörtökre? Megmondom őszintén, a Fradi hivatalos oldalán sem írnak róla (vagy nagyon ügyesen eldugták a cikket), amennyiben nem sikerül harcra kész állapotba hozni a játékosokat. Muhamed Besic képes jobbhátvédet játszani, belső védőt is, Somália szintén, Sammy Mmaee-vel, Miha Blaziccsal és Adnan Kovaceviccsel együtt nem lesz gond. Elől majd Tokmac Nguen és Myrto Uzuni játszik, középen pedig a Zachariassen – Laidouni – Vécsei hármas.

Egy régi sérültről nem esett még szó, Sigér Dávid térdműtétje után lábadozik.

A skótoknál szintén akadnak hiányzók, nem is kevés. Közülük igencsak fájni fog Carl Starfelt és Tomas Rogic hiánya, rajtuk kívül Karamoko Dembele, Greg Taylor és Christopher Jullien fog hiányozni, illetve egyáltalán nem biztos, hogy Josip Juranovic tudja vállalni a játékot.

Ettől még a Celtic nagyon erős kezdőt küldhet pályára, Ante Postecoglou tarsolyában még akad pár minőségi játékos. Nir Bitton a középpályán kaphat szerepet Soro és Turnbull között, elől az Ajeti – Jota – Furuhashi hármas támadhatja majd Bogdán/Dibusz kapuját.

Ahogy említettem, egyetlen győzelem visszahozná a Fradi esélyeit. Ha hasonló játékot tudnak bemutatni, mint mondjuk a Leverkusen ellen – ami Vécsei kezezés miatt elvett gólja miatt teljesen máshogy is alakulhatott volna -, akkor lehet esélyük. Nem szabad behúzódni, nem szabad teljes mértékben átadni a területeket, mert azt a Celtic könnyen kihasználhatja.

Mi egy támadó Ferencvárosban bízunk, akik gólra törnek. Mert igazából más lehetőségük nincs is. Ezt pedig Peter Stöger és a játékosok is tudják. A Fradi győzelmére az odds nagyon magas, a döntetlenre szintén. Örülnénk egy hazai győzelemnek, de a sportfogadó agyunk azt mondja, hogy ez nem reális. Mi leszünk boldogok, ha esetleg tévedünk. Mindenesetre a pontszerzés benne van a meccsben, ha a Fradi valóban odateszi magát. A döntetlen eredmény mellett bízunk abban is, hogy mindkét csapat hálóba talál, nem úgy, mint nemrég Glasgow-ban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső