Ferencváros – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 14.
Ferencváros
Teljesítmény:
N N N N D
  • Groupama Arena
  • Szeptember 16. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dinamo Zagreb
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egyetlen körre a rájátszástól a Ferencváros és igazán pikáns párosítást prdukált az élet, hiszen ismét azzal a Dinamo Zagrebbel játszhatnak, akik a tavalyi esztendőben kiütötték őket a sorozatból. Ezúttal talán könnyebb dolga lesz Szerhij Rebrov csapatának, hiszen a Dinamo meggyengült, a Fradi érezhetően megerősödött, a továbbjutás pedig egyetlen mérkőzésen fog eldőlni. Ezt a meccset pedig a Groupama Arénában játsszák, igaz, a szurkolók nem lehetnek ott, hogy bíztassák a csapatot.

A szerdai Ferencváros – Dinamo Zagreb találkozó ismét egy jó felmérő lesz, hogy hol is tart a magyar futball.

Mi történt a hétvégén és az előző körben?

Persze, az is fontos, hogy hogyan jutott idáig a két gárda, de érdemes megvizsgálni, hogy a hétvégén, a bajnokságban milyen eredménnyel zártak.

Ferencváros

Kezdem azzal, hogyan jutott el idáig a csapat, hiszen nagyon jó érzés ezt felemlegetni. Esélytelenebb csapatként a Celtic Parkban sikerült nyerni, a skótok ugyan végig támadtak, erősek voltak, gyorsak, agilis és célra törő focit játszottak, de a befejezésekkel meggyűlt a bajuk. A Fradi Sigér bombájával szerzett vezetést, amit Christie egyenlített ki a második félidőben. Majd jött a remek formában levő Tokmac Nguen és egy kontratámadás végén ismét a magyar csapatot juttatta előnyhöz.

Fokozódott a nyomás, de Dibuszék állták a sarat, így a forduló legnagyobb meglepetését produkálva tovább mentek.

A hétvégén már sokkal könnyebb dolguk volt. A Paks ellen játszottak, akik kérvényezték a mérkőzés elhalasztását, de a Fradi ebbe nem ment bele. Böde Dániel, a paksiak csapatkapitánya (és a Fradi egykori közönségkedvenc csatára) nagyon jól összefoglalta, hogy miért is lett volna szükség a halasztásra és miért is inkorrekt a Fradi részéről, hogy megtagadták ezt. Egyrészt a paksiak közé is beférkőzött a koronavírus (13 ember nem lehetett ott a Paksban), így egy megtizedelt csapattal tudtak kiállni, másrészt a többi játékos kerek egy héten át nem edzett, őket karanténra kötelezték. A karantén pénteken letelt, irány Budapest…

Böde a Fraditól a 3 E-t hiányolta: Erkölcs, Erő, Egyetértés. Ez a klub jelmondata, de most konkrétan félretették ezeket. Kivéve az erőt – mondta Böde, ugyanis igazi erődemonstrációt tartott a Fradi.

23 másodperc telt el a találkozóból, amikor Tokmac tört kapura Szélpál szorításában, a labdát ellőtte és hiába nem volt erős lövés, Rácz nem tudta védeni. Egy perc sem telt el, máris vezetett a Fradi.

Négy perccel később Isael duplázhatott volna, kicselezett mindenkit, de az utolsó pillanatban a semmiből feltűnt Vas és belevetődött a brazil lövésébe.

Mostanság sokat dicsérik mindenfelé Tokmacot, nem is ok nélkül, a 19. percben Heister passzát vágta a kapuba. Nem volt nehéz dolga, Heisternek tengernyi ideje volt kitalálni, hogy hová is adja a labdát, a norvég pedig két lépésről nem hibázott.

A 27. percben már 3-0 volt, Tokmac klasszikus mesterhármast szerzett: Windecker veszítette el a labdát a saját térfelén, a támadó lecsapott rá, tolt rajta egyet és a jobb alsót választotta, Rácz nem ért oda.

Amilyen rosszul kezdte az első félidőt a Paks, olyan rosszul folytatta a másodikat. Ezúttal nem 23 másodpercre, hanem 65-re volt szüksége a Fradinak, pontosabban Bolinak. Az elefántcsontparti a visszatérő Lovrencsics beadását passzolt a kapuba.

Hogy még nagyobb bajban legyenek a tolnaiak, Szélpál 15 perc alatt két sárgát is összevarázsolt, így négygólos hátrányban fogyatkoztak meg a vendégek. Ekkor a Fradi már visszavette, gondolván a szerdai meccsre, de egy gól még így is maradt a zöld-fehér lábakban. Boli egy szép szóló után estében csavarta be az ötödik gólt.

Kiütés lett a vége, de a tények ismeretében annyira nem kell büszkének lenni erre az eredményre.

Előző meccs eredménye
2019.08.13.Bajnokok Ligája
ferencváros
0:4
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
2019.08.06.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
1:1
ferencváros
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Zagreb

Nem volt egyszerű a horvátok BL meccse sem, ők a Kolozsvár ellen játszottak 2-2-es döntetlent, majd tizenegyesekkel sikerült továbbjutniuk. A meccsen látható volt, hogy ez a Dinamo még ugyanúgy veszélyes, de korántsem annyira, mint tavaly, amikor pl. Dani Olmot is a csapatban tudhatták. A spanyol támadó középpályás azóta már a Lipcsében futballozik, de felkeltette a Real Madrid érdeklődését is.

A tizenegyespárbajban amúgy majdnem alulmaradtak, hiszen Gojak hibázott az ötödik körben, így Golofca lábában volt a Cluj továbbjutása. Megremegett az a láb, így aztán két körrel később a horvátok örülhettek.

A hétvégén a Hajduk Split ellen játszottak rangadót és győzedelmeskedni tudtak 2-1-re. A kiélezett csatát hozó meccsen 2-0-ra elhúztak Kastrati és Orsic góljával (utóbbi elég nagy gól volt), a szépítés viszont már csak a meccs legvégén jött.

A horvát első osztályú bajnokságot ők vezetik, négy forduló alatt nem hibáztak, 13 gólt rúgtak és kétszer kapituláltak. Elég jó mutatók, valljuk be.

Összefoglalás

Szó se róla, nehéz meccs vár a srácokra, de ez egyben egy óriási esély is. Ha a Zágrábon túljutnának… De azért nem szabad előre inni a medve bőrére, attól, hogy kicsit meggyengültek, hogy új a vezetőedző a horvátok még baromi jó kis csapatot alkotnak. Négy forduló alatt nem találtak legyőzőre, pedig a Hajduk idegenben nem piskóta.

A Fradi mellett szól, hogy az előző körben megverték a Celticet, ez óriási önbizalmat adhat számukra. Akkor sem történik katasztrófa, ha esetleg kiesnének, az EL még akkor is várna rájuk. Tavaly is sikerült, miért ne sikerülhetne most is? De nem akarok pesszimista lenni, mert látok arra esélyt, hogy megfogják a Dinamot.

Főleg Tokmacban bízom, csoda lenne, ha ez a srác jövőre is a Fradiban futballozna. Elképesztően gyors, jól cselez, érzi a kaput. Ha sikerülne csoportkörbe jutni, nagyon megemelkedne a piaci ára. Ez neki is jó lenne, majd a Fradinak is, akik így több pénzt kérhetnek érte. Mert ne legyenek illúziói senkinek: A srácnak nyugaton a helye.

Remek formában mindkét gárda, így én nyílt sisakos futball várok. Hasonlót, mint a Celtic ellen. Nem kell megijedni, és akkor összejöhet valami. Gólokat várok, reálisnak tartok egy 2-1-es Fradi sikert.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső