Ferencváros – Kisvárda: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 30.
Ferencváros
Teljesítmény:
N N N N N
  • Groupama Arena
  • Július 31. 17:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Kisvárda
Teljesítmény:
N N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken, azaz holnap két mérkőzéssel elindul az OTP Bank Liga 2021/2022-es szezonja. Azokat a meccseket már megnéztük, most pedig következzen a szombati program. Kezd a címvédő, a Bajnokok Ligájában talpon álló Ferencváros, ellenfele pedig az a Kisvárda lesz, ahol új mester ül a kispadon, miután Supka Attila a Révész Attilával való szakmai nézeteltérés miatt távozott a klubtól, helyét pedig a portugál Joao Janeiro lett.

Nagy kérdés, mennyit szeretne tartalékolni a Fradi a jövő heti, rendkívül fontos Bajnokok Ligája találkozóra, ez pedig a szombati mérkőzésre is természetesen hatással lehet.

A zöld-fehérek hosszú keresgélés után megtalálták az ideális balhátvédet, lentebb – amikor az igazolásaikat fogjuk össze – róla is lesz szó.

És persze a Kisvárda új arcairól is. Révész Attila pénzügyi megfontolásból azt a döntést hozta, hogy több fiatal, magyar játékost szeretne beépíteni (beépíttetni) a csapatba, megnézzük, hogy halad a munka.

Ezt követően érkezik a másik szombati találkozó (a Budapest Honvéd – Debrecen), most pedig a Ferencváros – Kisvárda találkozó.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Ferencváros

A Bajnokok Ligája miatt egész sűrűn foglalkozunk a címvédővel, de azt hiszem, ez tökéletesen normális. A Fradi egyelőre szépen menetel, a Prishtina FC után a litván Zalgiris sem okozott problémát, szerdán viszont egy sokkal nagyobb falat következik: A Slavia Praha, akik zsinórban harmadszor nyerték meg a bajnokságot, és akik az előző két Európa-liga sorozatban eljutottak egészen a legjobb nyolcig.

Nem lehet tehát félvállról venni azt a mérkőzést, és ez érzésünk szerint a Fradi szombati bajnokiján is nyomot hagy majd. Peter Stögernek el kell döntenie, hogy milyen kezdővel vág neki, hogy az új fiúk játszani fognak-e vagy sem. Szóval van itt kérdés.

De előbb az igazolásokról pár szót: Rendkívül jól erősített – első blikkre – a Fradi, az első érkező a csapat belső védőjének, Sammy Mmaee-nek az öccse volt, Ryan Mmaee, aki jelenleg élvezi Peter Stöger bizalmát, a négy BL meccsből hármon kezdett, ezeken összesen három gólt szerzett.

Korábban Cipruson rúgta a bőrt, nem is rosszul, az utolsó szezonjában 14 bajnoki gólig jutott az AEL Limasszol színeiben.

Aztán jött egy hosszabb szünet, de végül beindultak azok a transzferek. Két európai szintű középpályást sikerült megszerezni: Kristoffer Zachariassent már a fradisták is láthatták saját szemükkel, a Rosenborgtól érkező középpályás hatalmas erőssége lehet a Fradinak, ahogy Stjepan Loncar is, akit a bosnyák futball egyik legnagyobb reménységének tartanak. Ő inkább a védekezésbe tud majd besegíteni, eddig őt élesben nem láthattuk, ugyan a Bajnokok Ligája meccseken leült a kispadra, de mindannyiszor ott is maradt.

És friss hír a csapat háza tájáról, hogy a hőn áhított balbekk pozícióba is megtalálták az emberüket Marijan Cabraja személyében. A horvát utánpótlás-válogatottat is megjárt játékos a Dinamo Zagrebtől érkezett, egyelőre kölcsönben, azonban a Ferencvárosnak opciós joga lesz a szezon végén rá.

Távozókból sem volt hiány: Isael Szaúd-Arábiába, Michal Skvarka Lengyelországba, Lovrencsics Gergő Horvátországba igazolt, míg Marcel Heister maradt az országban, de a legnagyobb rivális MOL Fehérvár FC-t erősíti mostantól.

Az eredmények nagyjából mindenki számára ismertek, a Prishtinát (3-0, 1-3) és a Zalgirist (2-0, 1-3) kettős győzelemmel búcsúztatták.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.17.OTP Bank Liga
kisvárda
0:0
ferencváros
OTP Bank Liga
2021.01.30.OTP Bank Liga
ferencváros
1:1
kisvárda
OTP Bank Liga
2020.10.16.OTP Bank Liga
kisvárda
0:2
ferencváros
OTP Bank Liga
2020.06.13.OTP Bank Liga
ferencváros
1:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2020.02.01.OTP Bank Liga
kisvárda
1:2
ferencváros
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Kisvárda

Úgy tűnik, egyelőre apró lépésekben halad a magyarosítás felé a Kisvárda. Révész Attila épp azért vált meg Supka Attilától – vagyis Supka adta be a lemondását -, mert a klub pénzügyi helyzete miatt plusz pénzt nem tud a tulajdonos a klubba rakni, sőt…

Ezután jött képbe Joao Janeiro, akit már több kelet-magyarországi klubbal is összehoztak, végül Kisvárda lett a nyertes.

A klubtól eddig négyen igazoltak el: Cornel Ene az újonc Gyirmót FC Győrt választotta, Kovácsréti Márk az MTK-t, Mihai Mincának jelenleg nincs csapata, Fernando Viana pedig az Újpest játékosa lett.

Természetesen új játékosokkal is gazdagodott a csapat, Németh Márkot az Újpesttől, Nagy Krisztiánt az Ajkától, Ötvös Bencét pedig a Nyíregyházától szerződtették. Eddig minden úgy megy, ahogy arra számítani lehetett igaz? De azért a Kisvárda két légióst is megszerzett magának: Jasir Asani csatárként bevethető, 26 esztendős és albán-északmacedón kettős állampolgár. Az albán ligában, a Partizaniban játszott, illetve egyszer kölcsönadták az AIK Stockholmnak, de az ottani karrier annyira nem jött össze: Négy meccsen lépett pályára, egy gólt rúgott.

Utolsó Partizanis idényében 30 találkozón játszott, ezeken nyolc találatig jutott.

A másik érkező pedig Jasmin Mesanovic, ő bosnyák, szintén csatár és a Sarajevo csapatától érkezett.

Letette már a névjegyét, a Rosztov elleni barátságos meccsen két gólt szerzett.

A csapat egyébként négy felkészülési mérkőzést játszott, két győzelem, két döntetlen a mérlegük.

Összefoglalás

Azért az elárul valamennyit a Kisvárda védelméről, hogy majdnem mindegyik felkészülési meccsükön két-két gólt kaptak. Ez egyelőre nem biztató, az viszont igen, hogy szép számmal lőtték ők is a találatokat.

A Groupama Arénában győzniük még nem sikerült, a tavalyi bajnokságban kétszer ikszeltek a Fradival, egyszer pedig a zöld-fehérek nyertek.

Bizonyára nehéz lesz a Ferencváros játékosainak a szombati bajnokira koncentrálni, minden bizonnyal már a cseh Slaviára készülnek, ezt pedig Peter Stöger is tudja. Nagy tanár hírében áll az osztrák, aki mentálisan is a segítségére van a csapatának, az ő feladata lesz a fókuszt szombatra irányítani.

Hogy milyen kezdővel lép pályára a Fradi? Véleményünk szerint egyfajta vegyes csapatot láthatunk majd. Biztosan pihentet, felfrissít néhány játékost, mondjuk Tokmacot, Myrto Uzunit vagy Ryan Mmaee-t. Szerintünk láthatjuk most először Stjepan Loncart is, és szerintünk Kristoffer Zachariassen is kezdeni fog. Csontos Dominik vagy Eldar Civic lehet a balbekk, talán még Bogdán Ádám is szerepet kap.

Akárhogy is nézzük, ez egy kötelező győzelem a Fradi számára, bármilyen csapattal is álljanak ki. Ezzel egyáltalán nem lebecsülni akarjuk a Kisvárdát, szimplán ez egy tény.

Kapott gól nélkül biztosan nem ússzák meg, de hogy ők hálóba találnak-e? Necces, ezt most inkább kihagynánk.

Szerintünk a Ferencváros nyeri meg a találkozót, ha nem is közönségszórakoztató játékkal, úgy gondoljuk, hogy 2,5 gól alatti eredmény születik majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső