Ferencváros – Paks: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 07.
Ferencváros
Teljesítmény:
N N N D N
  • Groupama Arena
  • Szeptember 11. 20:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Paks
Teljesítmény:
V D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Böde Dániel szempontjából különleges meccset rendeznek pénteken, hiszen a rutinos támadó előző és mostani klubja csap össze, azaz Ferencváros – Paks meccset rendeznek. A tavalyi idényben a Paks meglepetésre egy pontot otthon tartott, ez pedig – mint később kiderült – óriási segítséget jelentett a bennmaradás szempontjából.

És ahogy tavaly, úgy idén sem megy egyelőre Osztermájer Gábor csapatának, három forduló alatt egyetlen pontot tudtak összehozni, ezzel pedig a tabella utolsó előtti helyén állnak. Ismerős szitu számukra, de semmiképp nem örülnek neki. Fontos lenne, hogy minél hamarabb neki kezdjenek a pontok gyűjtésének, de vajon pont a Fradi ellen, idegenben fognak tudni nyerni? Hát, meglátjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Zalaegerszeg – Ferencváros

Meglepetésre tippeltem, azt gondoltam, hogy a Celtic elleni győzelmet követően a Fradi nem lesz képes nyerni a Zete ellen, de tévedtem, Szerhij Rebrovék 2-1-re győzedelmeskedtek.

Pedig az elején minden az én szájízem szerint történt, mert bár támadgatott a Fradi, de a 31. percben Botka utolsó emberként szabálytalankodott Babati Benjáminnal szemben. A Zete tizenegyest, Botka Endre pedig piros lapot kapott. A sértett a labda mögé állt, és a kapu közepét célozta meg, Dibusz Dénes viszont ott hagyta a lábát, így pedig kimaradt a lehetőség.

Nem vett vissza a Fradi, és a 40. percben Civic egy hatalmas góllal juttatta vezetéshez a Fradit. Kis szerencsével maradt előtte a labda, a tizenhatos sarkánál felnézett és a jobb felsőbe csavarta a labdát.

10 ember ide vagy oda, a második félidő 52. percében már kettővel ment a Fradi. Uzuni végzett el szögletet, amelyre az ukrán Haratin emelkedett a legmagasabbra. Demjén ugyan bele tudott érni a labdába, de ez kevés volt.

Támadásba lendült a hazai csapat, de Dibusz állta a sarat. Egészen a 83. percig, akkor a tizenegyest elhibázó Babati szépített. Többször már nem rezdült meg a háló, így a Fradi második bajnokiját is megnyerte.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.10.OTP Bank Liga
paksi fc
2:2
ferencváros
OTP Bank Liga
2020.05.13.Barátságos Mérkőzés
ferencváros
0:0
paksi fc
Barátságos Mérkőzés
2020.01.25.OTP Bank Liga
ferencváros
4:0
paksi fc
OTP Bank Liga
2019.09.14.OTP Bank Liga
paksi fc
0:4
ferencváros
OTP Bank Liga
2019.04.06.OTP Bank Liga
ferencváros
3:0
paksi fc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Paks – Mezőkövesd

Nagy gólok meccse volt a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban. Támadólag lépett fel a vendég Kövesd, már a 8. percben összejöhetett volna a gól egy szép akció után, de akkor még Holczer hárítani tudott.

Tíz perccel később viszont már nem volt menekvés: Berecz Zsombor elé került egy szöglet után kipattant labda, nem teketóriázott, hanem kapásból lőtt. Jól tette, a labda a kapu jobb oldalában kötött ki, Holczernek esélye sem volt.

De ha az első gól szép volt, akkor mit mondjunk a másodikra? Cseri Tamás minden bizonnyal a forduló legszebb gólját lőtte a 37. percben. Cseri a jobbon vezette a labdát, befelé cselezett, majd jó 25 méterről kiszedte a pókokat Holczer kapujából. A labda a felső kapufát érintve landolt a kapuban.

A Paksnak nem volt az első félidőben kaput eltaláló lövése, így a második játékrészre egy más mentalitású csapat lépett pályára. Az 52. percben megtört a jég, már ami a kapura lövéseket illeti, Szappanosnak kellett védeni. A 64. percben a szépítés is összejött: Böde Dániel fejjel szerzett gólt.

Sokasodtak a paksi támadások, a legközelebb a gólhoz Lenzsér járt, de közeli fejese a kapufán csattant.

Ennyi, több lehetőség nem volt, így két ellentétes félidőt láthattak a kilátogató nézők. Az elsőben egy jó Mezőkövesdet és egy rossz Paksot láthattak, a másodikban pedig fordítva, a matyóföldieknek momentumaik sem voltak.

Összefoglalás

Én erősen kétlem, hogy pont a Ferencváros ellen kezdene pontgyűjtésbe a Paks. Nem azért mert rossz csapat, hanem azért, mert a Fradi jó. Bár hozzá kell tenni, hogy a hazaiak rá pár napra a Dinamo Zagrebbel játszanak, így simán benne van a pakliban, hogy Rebrov mester pihentetni akarja a fiúkat. Sigér szinte biztosan pihen, ő mindkét Nemzetek Ligája meccsen pályára lépett.

Tavaly a bajnokságban a már említett 2-2-es meccs mellett még kétszer játszottak: Mindkét alkalommal nagyarányú győzelmet aratott a Ferencváros. Egyszer 3-0-ra, egyszer pedig 4-0-ra nyertek.

Az igazság az, ha pihentetne Rebrov, akkor is egy erős Fradi lépne pályára, erősebb, mint a Paks. És hát, nekik még sosem sikerült győzni az Üllői úton (hazudok, mert a már megszűnt Ligakupában egyszer 2-1-re nyertek, de az a sorozat ugyebár a fiatalok játszatásáról szólt leginkább).

Nem nagy az odds, sőt, kifejezetten rossz, így ha a Fradi győzelmét választjátok, akkor leginkább kiegészítésként javaslom.

Nézzük meg a gólok számát, mert azért az is jó választás lehet. A legutóbbi öt meccsükön 2,5 gól fölött végeztek, adja magát, hogy most is hasonlóra számíthatunk. A Paks három meccsen gólt sem tudott szerezni.

Ha elfogadtok egy tippet, inkább a gólt válasszátok, egészen jó az odds, az esélyek pedig akkor is a mi oldalunkon állnak, ha a Fradi esetleg egy kissé tartalékos csapattal állnának ki.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső