Ferencváros – Real Betis: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 29.
Ferencváros
Teljesítmény:
N N N V N
  • Groupama Arena
  • Szeptember 30. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bajnokok Ligája után – ahogy mindig – átváltunk az Európa-ligára, négy meccset néztünk ki számotokra, természetesen a magyar bajnok meccsével kezdünk, azaz a Ferencváros – Real Betis mérkőzéssel. A Fradi a legutóbbi fordulóban a csoport talán legnehezebb ellenfeléhez látogatott, és bár végül üres kézzel távoztak a BayArénából, szégyenkezésre okuk nem volt.

Látszott, hogy melyik a jobb csapat, látszott, hogy melyiküknek futja komolyabb játékosok megvásárlására, látszott, hogy melyikük szerepel erősebb bajnokságban. A vége mégis izzadós lett a Bayer Leverkusennek…

Izzadós meccset játszott a Real Betis is, egy valódi őrületet, az Ante Postecoglou által vezetett Celtic ellen 0-2-ről álltak fel Sergio Canalesék, és végül 4-3-ra sikerült diadalmaskodniuk.

Újabb kemény meccs a Fradi számára, ahol már a pontszerzés is bravúrkategória lenne. Bár Peter Stöger abban reménykedik, hogy a Ferencváros tavaszt is megéri a kupában, ahhoz bele kell húzniuk, és legalább a hazai meccseiket hozni.

Menni fog ez a Betis ellen? Ennek próbálunk meg utánajárni…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Bayer Leverkusen – Ferencváros: 2-1

G.: Palacios, Wirtz ill. R. Mmaee

Az esélytelenek nyugalmával készülődhetett a Fradi a gyógyszergyáriak elleni összecsapásra, titkon persze azért minden magyar futballért szorító reménykedett egy jó eredményben. Nos, ez lehetett volna jobb is, illetve lehetett volna rosszabb is. Az viszont elvitathatatlan – bármennyire is szurkoljon valaki a Fradinak -, hogy a Bayer Leverkusen megérdemelten nyerte meg a találkozót.

A kezdők:

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Kossounou, Tah, Sinkgraven – Palacios, Demirbay – Adli, Wirtz, Diaby – Alario

Ferencváros:

Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Loncar – Tokmac, Zachariassen, Zubkov – R. Mmaee

A Fradi a találkozót úgy kezdte, hogy azzal azonnal borította a papírformát, miszerint a Leverkusen sima győzelmet arat majd a magyar bajnokkal szemben. Tokmac Nguen baloldali elfutása végén remekül vette észre, hogy Ryan Mmaee középen viszonylag üresen érkezik, oda is tette elé a labdát a norvég, Mmaee pedig onnan már nem tudott hibázni. És nem is akart persze…

A gólt követően rendezték soraikat a hazaiak, és egyre nagyobb és nagyobb nyomást helyeztek Dibusz Dénes kapujára. A magyar válogatott portásnak volt is dolga rendesen Kevin Demirbay és Lucas Alario is megdolgoztatták, de Dibusz állta a sarat.

Egészen a 37. percig, akkor már nem volt menekvés: Jeremy Frimpong szaladt el a jobbszélen, egészen az alapvonalig, visszagurított, ahol érkezett Exequiel Palacios és belsővel a jobb felsőbe helyezett. Szép gól volt, meg kell hagyni.

Azonnal jött a válasz a túloldalról, egy rossz felszabadítás Vécsei Bálintot talált el hat méterre a kaputól, a Marco Rossi által a válogatottba is behívott Vécsei Bálint pedig a kapuba bombázott. A játékvezető először középre mutatott, végül kezezés miatt nem adta meg a találatot. Nem azért, mert haza szeretnék beszélni, de talán szigorú ítélet volt, a kéz teljesen a mellkasára volt szorítva Vécseinek…

Volt még az első félidőben meg nem adott gólja a hazaiaknak is, Jonathan Tah fejesét lökés miatt nem adták meg. Mondhatjuk, hogy a Bayer Leverkusen védője szabálytalanul Tah-madta meg Henry Wingot. Elnézést.

A második játékrész sajnos már egyértelműen a Leverkusenről szólt, sorra jöttek a nagy helyzetek és a nagy védések, ám a meccs hajrájában Florian Wirtz végül be tudta venni a magyar kaput.

Ha Vécsei gólját megadják, talán minden máshogy alakult volna, így azonban vereséggel nyitotta meg a Ferencváros a 2021/22-es Európa-liga idényt.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Real Betis – Celtic: 4-3

G.: Miranda, Borja Iglesias, Juanmi (2) ill. Ajeti, Juranovic, Ralston

Elképesztően fordulatos, gólokban gazdag meccset játszott egymással a Betis és a Celtic. A mérkőzésre hazai győzelmet tippeltünk, és 0-2 után nagy volt az ijedtség, szerencsére a sevillai zöld-fehérek korrigáltak, véglül pedig, ha szoros eredménnyel is, de nyerték a meccset.

A kezdők:

Real Betis:

Bravo – Montoya, González, Ruiz, Miranda – Guardado, Canales – Joaquin, Fekir, Juanmi – Borja Iglesias

Celtic:

Hart – Starfelt, Carter-Vickers, Juranovic, Ralston – Soro, Rogic, Turnbull – Montgomery, Jota, Ajeti

Elég felforgatott kezdővel kellett kiállnia a skótoknak, a védelem soha nem látott formában működött együtt, elől pedig a 19 éves Adam Montgomery is szerepet kapott. A Betis legjobbjaival állhatott fel, így emiatt is valószínűsítettük a hazai győzelmet. Azonban sérülések és hiányzók ide vagy oda, a Celtic sokkal jobban kezdett, két góllal is el tudtak húzni:

Az első találat meglehetősen érdekesre sikeredett, a találkozó 15. percében Jota beadását González szerette volna kirúgni, de pont az érkező Albian Ajetit találta el, a támadó testéről vágódott a labda a hálóba.

Bő tíz perccel később a gólszerző kiharcolt egy tizenegyest is, Claudio Bravo lábán bukfencezett át, a megítélt büntetőt pedig a belső védő, Josip Juranovic értékesítette.

0-2 után kezdett éledezni a Betis, és hamar sikerült is kiegyenlíteni, konkrétan a 32. és a 35. percben is betaláltak. Először Juan Miranda, majd Borja Iglesias önzetlenségének hála Juanmi.

A második félidő elején ismét volt egy skót rövidzárlat, amely újabb két gólt eredményezett a hazaiaknak: Borja Iglesias is meglőtte a saját gólját, valamint Juanmi tudott duplázni.

A meccs végén a Celticnek még sikerült a szépítés, Anthony Ralston talált közelről a hálóba, ezzel pedig kialakult a 4-3-as végeredmény. Bátran jöhetnek még az ilyen és ehhez hasonló meccsek az EL-ben…

Összefoglalás

A Fradi nagyszerűen hangolt az Európa-liga meccsre, hiszen az örök riválist, az Újpest együttesét győzték le. Bár a lila-fehérek jelenleg csak az utolsó helyen szerénykednek, a derby mindig más, ott nem szokott számítani a helyezés. Igaz, évek óta ezeket a meccseket rendre behúzza a Ferencváros.

Sigér Dávid kivételével – elvileg – mindenki egészséges, Peter Stöger nagyjából ugyanazt a kezdőt fogja pályára küldeni, mint a Leverkusen ellen, mi számítunk Aissa Laidouni és Myrto Uzuni játékára.

A Betis szintén győzelemmel hangolt, ők Willian José duplájával a Getafe együttesét győzték le. A spanyoloknál Diego Lainez, Youssouf Sabaly és Víctor Ruíz nem bevethető, valamint ma derült ki, hogy Sergio Canales sem tudja vállalni a játékot, nem is került az utazó keretbe.

Nagyszerű formában a sevillaiak, utoljára augusztus közepén találtak legyőzőre, azóta lejátszottak öt mérkőzést, négy győzelmet arattak és egyszer ikszeltek.

Nem vetik meg a gólokat sem, adják és kapják, ahogy azt kell. Ezen az öt meccsen született összesen 20 gól, ebből 13-at rúgtak Manuel Pellegriniék.

A Fradi szintén jó formában van, a Magyar Kupában kiütéses sikert aratott, a bajnokságban pedig a Honvédot, a Videotont és az Újpestet is verték.

Nem a Fradi az esélyes, ezt szögezzük le az elején. Azonban bízunk abban, hogy ugyanazt a futballt tudják játszani, mint a Leverkusen elleni első félidőben. A Groupama Arénában helyet foglaló nézők nagy erőt adhatnak, a hazai pálya ezúttal tizenkettedik játékost jelenthet majd, ahogy a BL selejtezők során is.

Épp ezért megkockáztatjuk azt, hogy a Ferencváros akár egy jó eredményt is elérhet. A gólban nagyon bízunk, viszont azzal is tisztában vagyunk, hogy a Betist 0 gólon tartani piszok nehéz feladat, nem sok csapatnak sikerült idén, ők is be fognak találni.

A BTTS mellett pedig szentül hisszük, hogy nem elégszenek meg a csapatok 1-1 találattal. Szerintünk az over 2,5 is remek választás lehet. És bár bízunk abban, hogy a Fradi elmozdul az utolsó helyről, megfogadni nem mernénk sem a döntetlent, sem a hazai sikert.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső