Ferencváros – Újpest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 22.
Ferencváros
Teljesítmény:
V N N D D
  • Groupama Arena
  • Október 24. 19:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Újpest
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eljött az ideje a szezon első örökrangadójának. Szombaton Ferencváros – Újpest meccset rendeznek, és valljuk be, a derbi ugyan mindig derbi, de a két csapat jelen pillanatban más szintet képvisel. A Fradi ugyanis a Bajnokok Ligájában vitézkedik, évek óta nyeri a magyar első osztályú bajnokságot, az Újpestet tavaly még a kiesés szele is meglegyintette.

Ettől függetlenül ez a meccs nem csak egy meccs, rengeteg fanatikus szurkolónak sokkal több annál. Az egymás iránti érzelmek sosem fognak alábbhagyni és ez így is van rendjén. Sosem felejtem, amikor a derbi napján én épp színházba igyekeztem és sikerült felvennem az öltönyömhöz egy lila inget. Majd a Népligetnél át kellett szállnom és… Hát, ha nem is lincseltek meg, de kaptam hideget-meleget. Szóval, ez több mint egy meccs. Nézzük, mire számítsunk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Kisvárda – Ferencváros

Említsük meg még a bajnoki összefoglaló előtt, hogy a Fradi kedden a Bajnokok Ligájában lépett pályára a Barcelona ellen. És bár a vége egy nagy arányú vereség lett, emelt fővel távozhattak a Camp Nou gyepéről Sigér Dávidék. Volt egy meg nem adott góljuk, egy kapufájuk, és Haratin jóvoltából a gól is összejött. Én azt mondom, a vereség ellenére is le a kalappal előttük!

Kanyarodjunk vissza a Fradi legutolsó bajnoki meccsére, a Supka Attila által irányított Kisvárda volt az ellenfelük a múlt hét péntekén. A Fradinál számítottam arra, hogy talán pár játékost pihentet majd a vezetőedző, de nagyjából azok játszottak, akik mindig szoktak. Michael Skvarka játéka meglepő volt, de rajta kívül tényleg nem igazán volt változás a csapatban.

A zöld-fehérek már rögtön a meccs elején vezetést szerezhettek volna, a 4. percben egy baloldali beadás Bolit találta meg, aki jól fejelt, de a gólvonalon álló várdai védő kivágta a labdát.

Nem állt be teljesen védekezni a hazai csapat, ők is rendületlenül támadtak, kétszer is szükség volt Dibusz Dénes védéseire.

Az első félidőben végül nem született gól, a játékra viszont nem lehetett panasz egyik oldalról sem.

A jég a 67. percben tört meg: A két perccel korábban beállt Civic szépen kerülte meg az emberét, majd a beadására Isael érkezett a hosszú oldalon, aki kapásból a hálóba lőtt.

Rögtön jöhetett volna az egyenlítés, de Sassá 68. perces fejesét őrületes bravúrral védte Dibusz.

Végül aztán egyenlítés helyett a Várda kapott még egy gólt, a 87. percben Ryabenko saját kapujába lőtt, így alakult ki a 0-2-es végeredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.20.OTP Bank Liga
ferencváros
1:0
újpest
OTP Bank Liga
2020.05.27.OTP Bank Liga
újpest
0:1
ferencváros
OTP Bank Liga
2019.10.19.OTP Bank Liga
ferencváros
1:0
újpest
OTP Bank Liga
2019.05.04.OTP Bank Liga
ferencváros
2:1
újpest
OTP Bank Liga
2019.02.09.OTP Bank Liga
újpest
1:1
ferencváros
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – Mezőkövesd

Az idei szezonban az Újpest még nem nyert hazai pályán, ezt szerették volna a Mezőkövesd ellen semmissé tenni. Nem lehet azt mondani, hogy a csapatok lelkesedése jó játékkal párosult volna, az első félidőben alig lehetett említésre méltó helyzetet feljegyezni. Kuttor Attila csapata abszolút veszélytelen volt a lila-fehérek kapujára, de Szappanosnak is csak kétszer volt dolga.

Nem ez volt tehát a csapatok legjobb meccse a szezonban, a második félidőre azonban újult erővel léptek pályára. Simon Krisztián sérülés miatt nem szerepelhetett, az egész Újpestben összesen két magyar játékos szerepelt.

A meccs egyetlen gólját a nyáron igazolt támadó, Junior Tallo szerezte, egy szögletet követően szép mozdulattal fejelt Szappanos Péter hálójába.

Ezt követően voltak még lehetőségei az Újpestnek, Onovo és Stieber is rontott, a túloldalon pedig egy abszolút ziccert hagyott ki Borjacsuk.

Megszerezte így első győzelmét a Szusza Ferenc Stadionban az Újpest, ezzel pedig felléptek a tabella negyedik helyére.

Összefoglalás

A Fradi idényére nagy befolyással van a BL szereplésük, csak öt meccset játszottak le, de így is vezetik a tabellát négy győzelemmel és egy döntetlennel.

Az Újpest ezzel szemben hét meccset játszott, három győzelem mellett ugyanennyi a vereségek száma, egy döntetlen egészíti ki a mostani szereplésüket.

Franck Bolit minden bizonnyal szívébe zárta minden Fradi drukker, ugyanis a támadó első évében mind a három derbit eldöntötte. Mindegyiket a Fradi nyerte, mindegyiket 1-0-ra, és mindháromszor Boli rúgta a győztes gólt. Valószínűleg most is nagyon készül, az már tényleg egy nagy rekord lenne.

Ami a játékot illeti… Ha ez „csak” egy meccs lenne, akkor kijelenthetnénk, hogy a Ferencváros minden bizonnyal behúzza a találkozót. Erre a meccsre azonban mindig felszívják magukat a játékosok, nem igazán számít a forma, ilyenkor borulhat a papírforma.

Rogan érkezése óta valamelyest stabilizálódott az Újpest, de a kövesdiek ellen is látszott: Nem az igazi a játék. Rengeteg pontatlanság, kapkodás…

Így számomra ez most egyértelmű. Hiába a BL miatti extra munka, hiába a derbi maga. Ezen a meccsen sokkal esélyesebb a Ferencváros. Még ha pár ember pihenőt kap, akkor is azt mondanám, hogy az a csapat erősebb, így nem tudok másra fogadni, csak hazai győzelemre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső