Ferencváros – Újpest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 19.
Ferencváros
Teljesítmény:
D D N N D
  • Groupama Arena
  • április 20. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Újpest
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Akarhat-e többet egyszerű Fradi drukker, minthogy kedvencei az ősi rivális ellen legyenek bajnokok? Nem hiszem. Kedden este újabb meccslabdát kap a Ferencváros, az első kettőt hálóba ütötték, és sem a Puskás Akadémia, sem a Kisvárda ellen nem tudták lezárni a bajnokságot. Egy Ferencváros – Újpest meccs viszont mindig plusz motiváció – nem csak a zöld-fehéreknek, hanem a lila-fehéreknek is.

Szerhij Rebrov egyáltalán nincs megelégedve a fiai teljesítményével. Egy interjúban elmondta, meg fogja kérdezni tőlük, hogy szeretnék-e lezárni az idényt, vagy arra várnak, hogy a PAFC pontokat veszítsen? Esetleg már a nyári szüneten jár a fejük?

Ha ott is jár, a két döntetlen kijózanító hatást kell, hogy elérjen, ebben szinte biztos vagyok.

A meccset egy kis közjáték előzte meg: Amikor még úgy volt, hogy Kisvárdán bajnok lesz a Fradi, akkor Kubatov Gábor felvetette, hogy az Újpestnek illene sorfalat állnia az örökrangadó előtt. Jött is a válasz a liláktól: Ők aztán nem fognak sorfalat állni, ennek itthon egyáltalán nincs hagyománya.

A kis adok-kapok végén a Fradi bejelentette, hogy ők mostantól a bajnok előtt, ha úgy alakul, igenis sorfalat fognak állni.

Ilyen előjátékkal megyünk bele a Ferencváros – Újpest örökrangadóba.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Kisvárda – Ferencváros

A Puskás Akadaméia elleni, 1-1-re végződő találkozó után jöhetett a második megmérettetés, a tét pedig a bajnoki elsőség volt. Nem számíthattak könnyű meccsre Boliék, mert Supka Attila csapata február vége óta őrzi a veretlenségét, és mint kiderült, a sorozat nem szakadt meg.

A Fradi kapuját ezúttal nem Dibusz, hanem Bogdán Ádám védte, és már rögtön az elején védenivalója is akadt az egykori válogatott játékosnak Bumba lövésénél. Nem volt megoldhatatlan feladat, de azért ott kellett lenni.

A 26. percben ismét a román játékos lőhetett, ezt Miha Blazic blokkolta.

Sokat elárul a Fradi játékáról, hogy egyetlen lövésük volt, Sigér Dávid távoli – megpattanó – bombája jó egy méterrel kerülte el a kaput.

A Kisvárda is ment előre, Melnyk révén pedig lőni is tudott, ismét Bogdánnak kellett hárítania.

Már a második félidőben vagyunk, az 52. percben, amikor vezetést szereznek a hazaiak: Jelena Richárd ütközött a tizenhatoson belül Bogdánnal, a labda előtte maradt, és így a védő hálóba lőtt, csakhogy a játékvezető a kapus támadása miatt nem adta meg a gólt. Maradjunk annyiban, hogy jól fog jönni, ha végre bevezetik a VAR-t, én nem igazán láttam szabálytalanságot. De ez én vagyok…

A Fradi valódi ziccer nélkül hozta le a meccset, tényleg az látszott, hogy fejben néhányan nincsenek ott. A 0-0-s végeredmény a bajnokaspiráns számára hízelgő…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.03.OTP Bank Liga
újpest
0:4
ferencváros
OTP Bank Liga
2020.10.24.OTP Bank Liga
ferencváros
2:0
újpest
OTP Bank Liga
2020.06.20.OTP Bank Liga
ferencváros
1:0
újpest
OTP Bank Liga
2020.05.27.OTP Bank Liga
újpest
0:1
ferencváros
OTP Bank Liga
2019.10.19.OTP Bank Liga
ferencváros
1:0
újpest
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – Mezőkövesd

Michael Oenning karrierje nagyon nehezen indult Újpesten. Három meccs alatt 12 gólt kaptak, a kiesőzóna közelében voltak, majd egyszerre összeszedték magukat, és elindultak felfelé. A nagyot futó Mezőkövesd lett a következő áldozat…

A vezetést a koszovói válogatott Lirim Kastrati szerezte meg, de van egy olyan gyanúm, hogy ezt ő sem így akarta. A védő beadni akarta a labdát, azonban az lecsúszott a lábáról, és a beadásra készülő Szappanos Péter már nem ért vissza a kapujába, 1-0 a 9. percben.

Maradt támadásban a lila-fehér együttes, Szappanosnak folyamatosan dolga volt: Előbb Antonov, majd Pauljevic tette őt próbára, a kapus mindkétszer a léc fölé tornázta a labdát.

De van, amikor már a kapus sem tud segíteni, és pontosan ez történt a 43. percben. Giorgi Beridzét ugratták ki, akit beért a védője, és ki is sodródott, de egy csel után a középen érkező Nikola Mitrovic elé tálalt, a rutinos középpályás meg a hálóba passzolt.

A 60. percben pedig a végeredmény is kialakult: Pauljevic cselezgetett a jobbszélen, középre bökte a labdát, az érkező Junior Tallo pedig védőjét túlugorva fejelte be a harmadik hazai gólt.

Rá sem lehetett ismerni a Pintér-féle Mezőkövesdre…

A végén a szépítés összejöhetett volna a matyóföldieknek, de Jurina lövését az újpesti portás lábbal hárította.

Nagyon sima győzelem volt, szép gólokkal megfűszerezve.

Összefoglalás

Mostanában nem sok jutott a lila-fehéreknek az örökrangadókon. Az elmúlt időszak inkább a Fradiról szólt, az idei két bajnokijukat februárban 4-0-ra nyerte a Fradi, akkoriban nagyon nem ment Simon Krisztiánéknak.

Most először érzem azt hosszú idő után, hogy lehet keresnivalójuk a pályán. A Fradi kissé szétszórt, ők meg azért gyűjtögetik szépen a pontokat.

De egy örökrangadón a forma, az elmúlt hetek meccsei mit sem számítanak.

A legjobb eredménye az Újpestnek két döntetlen, nyerni már régóta nem tudtak, konkrétan 2015. decembere óta, azaz majdnem hat éve…

A Fradi hazai pályán szinte alig kap gólt, eddig hétszer sikerült ez az ellenfeleknek. Megverni őket meg csak egyszer, a sereghajtó Diósgyőr tudta elvinni a három pontot a Groupama Arénából.

A szócsata a meccs előtt bizonyára feltüzelte mindkét oldalt, és a motiváció is megvan. A Fradinak az, hogy bajnok legyen, az Újpestnek meg az, hogy végre nyerni tudjon a legnagyobb rivális ellen.

Ennek a nyertesei a nézők lehetnek, bízom abban, hogy talán végre tud játszani egy kiélezett mérkőzést a két csapat. Mivel a Fradi is nagyon oda fogja magát tenni – szerintünk -, úgy gondoljuk, hogy meglesz a bajnoki cím, azaz nyerni fognak, de nem fogja könnyen adni magát az Újpest.

Ezért a tippünk a hazai győzelem mellett az, hogy mindkét fél a hálóba talál. Egy 2-1, 3-1-es végeredmény tűnik reálisnak, de mondom: Egy örökrangadó mindig más…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső