Finnország – Wales: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 31.
Finnország
Teljesítmény:
V N N V V
  • Helsingin Olympiastadion
  • Szeptember 03. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Wales
Teljesítmény:
N N D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem kis bravúrt hajtott végre Markku Kanerva együttese, akik Olaszország mögött a második helyen végeztek a 2020-as Európa Bajnokság selejtezőjében, így első alkalommal készülhetnek egy ekkora tornára. Nekünk, magyaroknak ők mindig kellemes ellenfél voltak, mindig drámai körülmények között tudtuk legyőzni őket. Nem mindig, de az utóbbi időkből két meccs is beugrik, ahol számunkra kedvező eredmény született.

No, mindegy is, hiszen most Finnország – Wales találkozót rendeznek a Nemzetek Ligája B divíziójából, mi pedig górcső alá vesszük a két keretet és elmúlt meccseiket, hogy a lehető legjobban jöjjünk ki ebből a mérkőzésből.

Finnország

Tekintélyt parancsoló, hogy a finnek a görögöket és a bosnyákokat megelőzve csoportjuk második helyén végeztek. Elnézve a játékoskeretet kijelenthető: Erős ez a finn válogatott.

Természetesen, ha finn válogatott, akkor mindenkinek egyből Teemu Pukki neve ugrik be, aki tavalyelőtt megnyerte a gólkirályi címet a Championshipben, majd a Premier League-et is jól kezdte a Norwichcsal, aztán fogyott Pukki és a csapat lendülete is, így sima kiesés lett a vége. Ettől függetlenül ő egy remek csatár, aki bizony a válogatottban is szórja a gólokat, az EB selejtezők alkalmával 10-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját.. Nála többször csak Cristiano Ronaldo, az izraeli Zahavi és Harry Kane találtak be.

De nem ő az egyetlen jó képességű támadó: Joel Pohjanpalo az idei évet a másodosztályú Hamburgban töltötte, nem sokon múlt, hogy sikerüljön kiharcolni a feljutást, de végül a Heidenheim és a Stuttgart is megelőzte őket (meg persze a bajnok Arminia Bielefeld), negyedikként végeztek. Pohjanpalo pedig 14 mérkőzésen 9 alkalommal is betalált.

A szezon végén visszament a Leverkusenbe, de az kétséges, hogy mennyi sót eszik meg Peter Bosz csapatában. Valószínűbb, hogy újra kölcsönadják, de az is lehet, hogy végleg megválnak a 25 esztendős csatártól.

A védelem közepén pedig ott van Daniel O’Shaughnessy, aki bár nem tűnik neve alapján egy igazi északinak, de Finnországban látta meg a napvilágot, finn és ír kettős állampolgár. Jelenleg otthon, a HJK-ban szerepel.

Ahogy az a kisebb csapatoknál lenni szokott a sikerük titka inkább a csapategység, maximum egy vagy két kiemelkedő játékossal. Finnországban is ez a helyzet, ahogy a jelenlegi ellenfelüknél is…

Előző 5 meccs eredménye
2013.11.16.Barátságos Mérkőzés
wales
1:1
finnország
Barátságos Mérkőzés
2009.10.10.VB-selejtező 2010
finnország
2:1
wales
VB-selejtező 2010
2009.03.28.VB-selejtező 2010
wales
0:2
finnország
VB-selejtező 2010
2003.09.10.EB-selejtező 2004
wales
1:1
finnország
EB-selejtező 2004
2002.09.07.EB-selejtező 2004
finnország
0:2
wales
EB-selejtező 2004
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wales

Ryan Giggs játékosként igazi legendává vált, edzőként ezt a jelzőt még nem igazán használhatjuk. Ő is bejelentette azokat a játékosokat, akikre számít a Nemzetek Ligája meccseken Finnország és Bulgária ellen.

Ki mással is kezdhetném, mint Gareth Bale-lel? A játékos, aki a klubjában partvonalon kívülre került, mégsem akar távozni. Ryan Giggs elmondta, hozzá van már szokva ahhoz, hogy Bale meccshiányos, mégis rendre a kezdőbe nevezi, a nemzeti lobogó alatt pedig egy teljesen más Bale-t láthatnak a nézők. Ráférne a környezetváltozás a walesi játékosra, mert még van benne jó pár jó év.

Aztán említsük meg Tom Lawrence-t, aki a Derby County egyik vezére volt a tavalyi évben. Igaz, nem sikerült olyan jól a szezon, mint várták, de Lawrence teljesítményére nem lehetett panasz.

Aaron Ramsey-t sem hagyhatom ki a felsorolásból, ő jelenleg a Juventus focistája. Stabil kezdőnek nem lehet nevezni, de így is 24 bajnokin számított rá Maurizio Sarri. Hogy Andrea Pirlonál milyen szerep vár rá, az még a jövő zenéje. Pirlo ugyanis nagytakarításba kezdett a Juventusnál, távozik többek között Higuain, Khedira, Matuidi pedig már el is igazolt.

Wales utolsó találkozója igazán fájó számunkra, hiszen a mi fiainkat verték 2-0-ra. Mindkét gólt Ramsey szerezte.

Ki lehetne még emelni Ampadut, James-t vagy épp Allent, amivel csak azt akarom szemléltetni, hogy elől elég erősek.

A védelemről ez viszont nem mondható el. Két nagyon fiatal játékos is bekerült a keretbe, Benjamin Cabango és Neco Williams is első meccsére készül a felnőttek között. Előbbi a Swansea futballistája (23 meccsen játszott), utóbbi pedig a Liverpoolban játszik. Az Arsenal elleni Community Shield meccsen 58 perc jutott neki.

Összefoglalás

Két, nagyjából hasonló képességű csapat meccse lesz ez a csütörtöki összecsapás. A korábbi viadalokból itt sem tudunk sokat kihámozni, hiszen eltelt hét év, mióta utoljára összefutottak.

Ami mindenképp figyelemre méltó, az Wales EB selejtezős szereplése, ahol egy elég nehéz csoportba kerültek, utolsó öt meccsükön veretlenek tudtak maradni. Iksz a szlovákokkal és a horvátokkal, míg minket és Azerbajdzsánt kétszer is legyőzték.

A két keretet elnézve talán a vendégek erősebbek, de hazai pályán nem annyira könnyű elkapni a finneket. Csak az olaszok tudtak ott tétmeccset nyerni az utóbbi időben.

Épp ezért nem gondolnám, hogy Wales be tudja húzni ezt a meccset, még akkor sem, ha a bukik szerint ők az esélyesebbek.

Inkább gondolnék egy döntetlenre vagy arra, hogy mindkét csapat szerez gólt, hiszen előre játékban egyiküknél sincs probléma.

Utóbbi lesz a nyerő, véleményem szerint mindkét csapat betalál, van fantázia ebben a tippben, a két csapat csatárai, középpályásai elég gólerősek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső