Fiorentina – Genoa: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 06.
Fiorentina
Teljesítmény:
V N V D V
  • Artemio Franchi
  • December 07. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Genoa
Teljesítmény:
V N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két rossz formában levő, a tabella hátsó harmadában helyezkedő gárda összecsapására kerül sor az olasz első osztályú bajnokság 10. fordulójának zárómeccsén. A Fiorentina – Genoa találkozóval zárjuk a mai tippjeinket, remélhetőleg sikerül egy olyan megoldást találni, ami által elégedetten állhatunk fel majd hétfő este a TV vagy a monitor képernyői elől.

Nehéz első látásra megjósolni, mert valóban egyik csapat nem nyújt megfelelő teljesítményt. A Violák október 25-én nyertek utoljára a bajnokságban, míg a Genoa utolsó győzelméhez egészen az első fordulóig kell visszamennünk. Azóta csak a döntetlenek és inkább a vereségek dominálnak.

A fogadóirodák azért egyértelműen jelzik, számukra ki a nyerő…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AC Milan – Fiorentina

A Giuseppe Meazzaba, vagy ismertebb nevén a San Siro stadionba látogatott a Fiorentina, ahol az éllovas várt rájuk, és ahogy várható volt, végül vereséggel távoztak onnan. A Milan idén zseniálisan futballozik, és most még azt is elbírta, hogy a góllövőlista vezetője, a 39 esztendős – de kortalan – Zlatan Ibrahimovics hiányzott. Sajnálom, hogy ennyit áradozok a svédről, de igaza volt, amikor azt mondta, hogy őt vagy szeretik vagy utálják, más opció nincs. És én az előbbiek táborát erősítem. No, mindegy is, december közepéig nem láthatjuk a pályán, az ő helyét most is Ante Rebic foglalta el.

Jól kezdtek a hazaiak, már a 17. percben gólt ünnepelhettek, méghozzá csapatkapitányuk, Alessio Romagnoli révén. Calhanoglu szögletébe Kessié csúsztatott bele, de a labda mellé szállt volna, így Romagnoli a hosszún érkezve beletette a fejét, és már meg is volt a vezetés.

Kilenc perccel később tizenegyeshez jutottak a hazaiak, Rebicet rúgták fel hátulról. Franck Kessié állt a labda mögé és a balra vetődő Dragowski helyére lőtt hanyagul.

Majd jött még egy tizenegyes, Theo Hernándezt lökték fel a bíró szerint. Kessié állt ismét oda, most a bal sarkot választotta. Ahogy Dragowski is, így hárítani tudott. Nem volt jó tizenegyes, se nem volt erős, se nem helyezte teljesen a sarokra, ez könnyű zsákmány volt a vikingharcos szakállal rendelkező hálóőrnek.

A második félidő további gólokat nem hozott, bár Ribery révén majdnem meglett a szépítés, de Gigio Donnarumma nem dőlt be a franciának és még belekapott a támadó emelésébe.

Végül is, ez egy sima meccs volt, nagy ellenállást nem tanúsítottak a vendég firenzeiek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.Serie A
fiorentina
0:0
genoa
Serie A
2019.09.01.Serie A
genoa
2:1
fiorentina
Serie A
2019.05.26.Serie A
fiorentina
0:0
genoa
Serie A
2018.12.29.Serie A
genoa
0:0
fiorentina
Serie A
2018.05.06.Serie A
genoa
2:3
fiorentina
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Genoa – Parma

A nyerőember ezúttal a vendégeket erősítette, név szerint Gervinho volt az, aki szállította a győzelmet a Parma számára. A vezetést is ők szerezték meg, agresszívan letámadtak a meccs első szakaszában, és egy ilyen labdaszerzés után Kucka ugratta ki az elefántcsontparti játékost, akinek lövése Paleari kapujában kötött ki. Ez a 10. perc eseménye volt, a Genoa tehát nagyon korán hátrányba került.

A Genoa legveszélyesebbje a Rosztovtól igazolt üzbég csatár, Eldor Shomurodov volt, Gervinho gólja után maga egyenlíthetett volna, gyönyörűen szlalomozott a parmai játékosok között, de a végére elfáradt, erőtlen lőtt kapura, Sepe pedig védett.

Még nagyobb lehetőség adódott Scamacca előtt, egy balról érkező beadást kellett volna öt méterről kapuba lőnie, de elvétette. Óriási helyzet volt.

Az első 45 perc krónikájához még egy Gervinho felsőléc tartozik, itt talán passzolhatott volna a csatár, középen várt a labdára Cornelius.

A folytatás is hozott helyenként jó játékot és persze még két gólt is. Gervinho saját és csapata góljainak számát a második félidő elején, és az igazi izgalom akkor kezdődött, amikor Shomurodov szépített három perccel később.

A maradék negyven perc újabb gólt nem hozott, így a Genoa ismét vereséget szenvedett, ez volt nekik a szezonban a hatodik, zsinórban a negyedik.

Összefoglalás

A bevezetőben említettem, hogy a bukik letették a voksukat, 1.7 körüli a szorzó a hazaiak győzelmére. Amire jó esély van, látva, hogy milyen formában van a Genoa.

Gyenge szezonkezdés, gyenge játék mind hazai pályán, mind idegenben. Maran joggal érezheti úgy, hogy az állása veszélyben van. És valószínűleg egy újabb vereség esetén valóban útilaput kötnek majd a talpára, mert ez így tényleg nem állapot.

Nem mintha tavaly sokkal jobban szerepeltek volna, de ott azért ennyire nem volt rossz a helyzet.

Ez a két csapat, amikor játszik, a leggyakrabban döntetlennel ér véget a meccsük. 15 ilyen találkozójuk volt, 11-szer a Fiorentina nyert és csak 5 alkalommal hagyta el győztesen a pályát a Genoa. Az Artemio Franchi amúgy sem az a pálya, ahova győzni járnak, ez még sosem jött össze nekik.

Az utolsó három itt lejátszott találkozó egyébként 0-0 lett…

A Genoa utoljára a tavalyi szezonban tudott ellenük győzni, de akkor hazai pályán. Rengeteg a döntetlen, ami egy picit kétségbeejtő amúgy. Ahogy a két csapat formája is, sosem lehet tudni ilyenkor, hogy melyikük támad fel hamvaiból és mint főnixmadár gurít egy-két gólt az ellenfelének. Az 1X ideális, de túlságosan alacsony az odds. Az Under 2,5 tetszik még, nem igazán megy a csatároknak mostanság. De kinéz egy újabb döntetlen, amihez már a játékosok is hozzá vannak szokva.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső