Fiorentina – Parma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 05.
Fiorentina
Teljesítmény:
V V N V V
  • Artemio Franchi
  • Március 07. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Parma
Teljesítmény:
V D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Én nagyon sajnálom a Parmát. Olyan szimpatikus kis csapat volt a tavalyi szezonban, és ahhoz képest most egyre mélyebbre süllyednek, lassan már a Crotone is meg fogja előzni őket. Pedig minden adott ahhoz, hogy a piros vonal fölé kerüljenek, az eredmények mégsem jönnek. Rendben, elment Kulusevski, Gervinho sincs élete formájában, de attól ez még egy sokkal erősebb keret, mint mondjuk az újoncoké (Spezia, Benevento), de megkockáztatom, hogy a Torinonál és a Genoánál is jobb. De ez persze egy magánvélemény, és ha a tabellára nézünk, akkor a tények nem mellettem szólnak.

Tegnap este hazai pályán fogadták a bajnoki címre esélyes Intert, és végül 2-1-re kikaptak. Ugyanilyen arányban szenvedtek vereséget a firenzeiek is, ők az AS Romától.

Mindketten rossz formában vannak. Vajon melyikük tud kijönni a gödörből? Prandelliék, vagy D’Aversáék?

Kezdjük a Fiorentina – Parma találkozót!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fiorentina – AS Roma

A mérkőzést megelőzően Cesare Prandelli és Paulo Fonseca egymást átkarolva, nevetgélve beszélgettek, majd a kezdés előtt megemlékeztek arról a Davide Astoriról, aki három éve tragikus hirtelenséggel hagyott itt bennünket.

Két gyors lövéssel indult a meccs, Vlahovics ziccerét Pau Lopez, míg Lorenzo Pellegrini próbálkozását Dragowski védte.

Nagyjából ezzel össze is foglaltam az első félidőt, szerencsére a másodikban már több mindenről lehet beszélni. Például Leonardo Spinazzola duplájáról. Az olasz játékos tehát két gólt szerzett, mégsem 2-0-ra ment el a Roma, az eredményjelzőn 1-1 állt. A 48. percben egy kapáslövéssel szerezte meg a vezetést a csapatának (a gólpasszt Mancinitől kapta), aztán tíz perccel később a saját kapujába is betalált. Ribery indult meg az ellenfél térfelén – közben Veretout fájdalmasan sántikált, a játék azonban nem állt meg -, keresztbe passzolt Biraghihoz, akinek középre lőtt labdájára ketten is rástartoltak, Spinazzola kétségbeesetten ki akarta vágni a labdát, de úgy sikerült, ahogy azt el tudjátok képzelni. Lecsúszott a lábáról, ezzel pedig 1-1-re módosult az állás.

Borja Mayoral kihagyott egy nagy ziccert, de a másik oldalon sem unatkoztak a játékosok, előbb Ribery, majd Vlahovics okozott veszélyt. A meccs mégsem döntetlenre végződött, mert a 88. percben Karsdorp labdáját Amadou Diawara pofozta közelről a kapuba. Volt egy kis dadogás a játékvezetői stábnál, mert a partjelző szerint Karsdorp lesen kapta a labdát a gólt megelőzően, de jött a VAR, és megmentette a Romát.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.07.Serie A
parma
0:0
fiorentina
Serie A
2020.07.05.Serie A
parma
1:2
fiorentina
Serie A
2019.11.03.Serie A
fiorentina
1:1
parma
Serie A
2019.05.19.Serie A
parma
1:0
fiorentina
Serie A
2018.12.26.Serie A
fiorentina
0:1
parma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Parma – Inter

Megszokhattuk, hogy az Inter Milan együttesét idén Romelu Lukaku és Lautaro Martinez repíti a Scudetto felé, tegnap este viszont Alexis Sánchez bizonyult a mérkőzés hősének.

Pármai oldalról megint Sepe volt a legjobb, aki miatt csapata sokáig tartotta a 0-0-s eredményt, végül ő is kénytelen volt behódolni a jobb erőkből álló, és jobban is játszó Internek.

Az első félidőben Asraf Hakimi volt az Inter legjobbjai, szélvészgyors felfutásai után szinte porzott a levegő, nem rajta múlt, hogy a középre passzolt labdákból nem született gól. Emeljük még ki Samir Handanovicot, aki Kurtic fejesénél védett hatalmasat. A szlovén és a klub neve már összeforrt, ha valóban ide igazol Gulácsi Péter, akkor nem semmi lécet kell majd megugrania…

A második félidőben is folytatódtak az Inter-rohamok, és végül az 52. percben meg is szerezték a vezetést. Brugman szerelte a kapunak háttal álló Lukakut, viszont így lett jó a labda Alexis Sánchez számára, akinek lövését hiába védte Sepe, hiába vágták ki a kapu torkából a labdát a hazaiak, mint kiderült, már késő volt.

Nyolc perccel később Alexis ismét kapuba talált, az érdem itt a belga Lukakué, aki egy kontrát vitt végig sikeresen, majd a gólhelyzetben levő társnak passzolt, neki már csak Sepét kellett megvernie.

Időben jött a szépítő gól, Hernani kapáslövése talált utat a hálóba, és felcsillant a remény, hogy egy pontot akár otthon is tarthat Roberto D’Aversa együttese. De nem tartott, ezután már helyzet sem nagyon volt, az Inter tovább száguld a bajnoki cím felé, a Parma pedig a kiesés felé…

Összefoglalás

2018-ban sikerült megverni az Artemio Franchiban a violákat, azt megelőzően viszont 2009-ben. Igaz, a Parma megjárta a poklot is az elmúlt tíz évben…

A fogadóirodák most is inkább a hazaiak sikerét jósolják, vagy vetítik elő, én azonban bizonytalan vagyok. Ebbe valamelyest közrejátszik az is, hogy a Fiorentina legutóbbi öt meccséből négyet elbukott, viszont közben a Spezia – Crotone párost nagyon magabiztosan verték.

Ami viszont számukra rossz hír, hogy Franck Ribery megkapta a Roma ellen az ötödik sárga lapját, rá egymérkőzéses eltiltás vár, Koumé És Giacomo Bonaventura pedig sérültek. Így Vlahovics mellett minden valószínűség szerint José Maria Callejon kezd majd.

A Parmánál D’Aversa próbálkozik megtalálni a legjobb formációt, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy megtalálta volna. A Spezia elleni 4-3-3 jól működött egy darabig, hamar kétgólos előnyre tettek szert, mégis csak döntetlen lett a vége.

Egy biztos: Egyik csapat sincs biztonságban, a Fiorentina hiába a 14. csak öt ponttal vannak a Torinotól, akik már kiesőhelyen állnak.

A Parma meg összesen gyűjtött be 15 pontot eddig, 2 győzelem, 9 döntetlen és 14 vereség a mérlegük.

A tippem az alapján született, hogy mit láttam tőlük az elmúlt fordulókban, és kik azok a kulcsjátékosok, akik hiányozni fognak. Ez alapján merész elképzelésem született: A Parma nyeri ezt a rendkívül fontos meccset. Ha nem, akkor kezdhetnek készülődni a Serie B-re…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső