Fiorentina – Spezia: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 17.
Fiorentina
Teljesítmény:
V V D N V
  • Artemio Franchi
  • Február 19. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Spezia
Teljesítmény:
N N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Serie A küzdelmeivel folytatjuk, azon belül is a Fiorentina – Spezia találkozóval, amit pénteken este rendeznek az Artemio Franchiban. Az előző kör legnagyobb eredményét a vendég Spezia szállította, akik az éllovas AC Milant tudták 2-0-ra megverni, nem kis felbolydulást okozva az olasz futball szerelmeseinek.

A violák pedig a Sampdoria otthonában szenvedtek vereséget – ahogy arra mi is számítottunk -, így továbbra sem lehet elmondani róluk, hogy túlságosan stabil eredményeket produkálnának. Bár egy időben úgy tűnt, kilábalnak ebből a gyenge szériából, de az utolsó győzelmük elég rég született, és egyre hátrébb kerülnek.

Olyannyira, hogy már a Spezia is előzni tudott.

Meglepetésnek számítana, ha a Spezia nyerne? Vagy most már ez számít papírformának? Nem tudom, de megpróbálunk rájönni az igazságra.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sampdoria – Fiorentina

Tippeltünk a meccsre, méghozzá hazai győzelmet, és a meccs képe a mi szánk íze szerint alakult. Damsgaard lövését még védeni tudta a Fiorentina kapusa, Dragowski, de a 31. percben megszerezték a vezetést Claudio Ranieri fiai. A gólszerző ismét Keita Baldé volt, amilyen gyengén kezdett, mostanság annyira belejött a gólgyártásba. Decemberig egy gólt sem szerzett a Monacotól kölcsönkapott csatár, a Fiorentina elleni már az ötödik bajnoki találata volt.

A vezetésben egy kicsit benne volt Dragowski kapus is, aki teljesen feleslegesen indult ki a kapujából, őt előzte meg a szenegáli.

Nem sikerült előnnyel az öltözőbe vonulni, mert támadni kezdett a Fiorentina, és ennek a 45. percben egyenlítés lett a vége. Pulgar szabadrúgását nagy bravúrral kiütötte Audero, sőt Dusan Vlahovic közeli ismétlését is, a játékvezető azonban középre mutatott az ujjával, valamint az óráját mutatta a hitetlenkedő játékosoknak. Az óra rezgett, vagyis Vlahovic fejese átjutott a gólvonalon. Az ismétlések egyébként ezt megerősítették.

A második félidőben átvehették volna a vezetést a hazaiak, de Giacomo Bonaventura okos csavarása mellé szállt. Nem úgy a másik oldalon a csereként beállt Fabio Quagliarella lapos lövése, ami a kapuban kötött ki. A veterán támadó indította el az akciót, kocogva követte a társakat, a befejezés mégis hozzá fűződik.

Elképesztő egyébként a fickó, már elmúlt 38 éves, de 8 gólt így is szerzett már, és szinte biztos vagyok benne, hogy idén is 10 fölé megy majd.

A hajrában kétszer is megvolt a lehetőség arra, hogy egy pontot legalább megszerezzenek a vendégek, de Biraghi gólba tartó lövését a vonalon álló Omar Colley kivágta, majd tiszta helyzetből fejelt mellé Milenkovics, aki előszeretettel húzódik előre, ha a csapat hátrányban van.

Nyert a Samp, nehezebben, mint vártam, de a győzelmet sosem kell megmagyarázni.

Előző meccs eredménye
2020.10.18.Serie A
spezia
2:2
fiorentina
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spezia – AC Milan

Nem igazán láttam jönni ezt az eredményt. Azt már valamelyik tippnél említettem, hogy sokan számítanak arra, hogy előbb vagy utóbb a Milan elfárad és ki fog szállni a scudettoért folyó harcból, és ez persze lehet, hogy nem így lesz, de most kétségtelen, hogy olyan helyen veszítettek pontot, ahol nem kellett volna.

Egyáltalán nem azt mondom egyébként, hogy a hazaiak ne érdemelték volna meg a győzelmet, nem beálltak védekezni, hanem nagyon okos és bátor focival lepték meg ellenfelüket. Saponara lövésénél Donnarumma védett, a de a túloldalon is volt veszély, két védő, Romagnoli és Theo Hernández fejelt mellé.

Egy szép kontra végén Estevez lövését blokkolták, a gólnélküliség ellenére lüktetett a meccs.

A folytatás is jó színvonalat hozott, továbbra is bátran játszott az újonc, az 56. percben meg is született a vezető gól: Agudelo szerzett labdát, majd nagy passzt adott Riccinek, akit még szereltek, de Giulio Maggiore jókor volt jó helyen, és az üres kapuba passzolt.

A második Spezia-találathoz már semmi szerencsére nem volt szükség, Estevevz lekészített labdáját Simone Bastoni elemi erővel bombázta be, Gigio Donnarumma repült, de… Feleslegesnek bizonyult.

A végére jutott még egy Spezia felsőkapufa, az eredmény már nem változott. Bombameglepetés, de egyáltalán nem érdemtelenül nyert a hazai alakulat.

Összefoglalás

Ez nehéz! Komolyan, törtem a fejem a legjobb megoldást kutatva – ami azért végül meglett -, de első blikkre ez egy nagyon nehéz mérkőzés.

A Fiorentina közel állt a pontszerzéshez a Samp ellen, de mostanában elől nem akarnak összejönni a dolgok. Nem ez volt az első eset, hogy a hosszabbításban pontot menthettek volna – a helyzet, helyzetek megvoltak hozzá -, de megremegett az a bizonyos láb.

A Spezia viszont megszilárdíthatja a helyét az első osztályban, ha továbbra is képesek a nagyoktól is elszedni pár egységet, és az ehhez hasonló mérkőzéseket pedig megnyerik.

Egyetlen közös meccsük volt, azt ősszel játszották természetesen, és 2-2 lett a vége. A gólokat Verde és Farias szerezték hazai oldalon, Pezzella és Biraghi pedig a vendégek részéről talált be. Ja, és 0-2-ről állt fel az újonc.

Aki mostanában nagyon csendes, az M’Bala Nzola, jó régóta nem talált kapuba, de ennek is megvolt az oka: Sérült volt. A Milan ellen már nem írták sérültnek, de a keretben mégsem kapott helyet. Pár megbízható oldal áttanulmányozását követően arra jutottam, hogy a francia ezúttal pályára léphet, és ő mindig képes veszélyt teremteni.

Az viszont óriási fejtörést okozhat Vincenzo Italianonak, hogy két védője is begyűjtötte az ötödik sárgáját, sem Bastoni, sem pedig Martin Erlic nem játszhat majd. Ahogy Farias, Mattiello, Terzi és Piccoli sem.

Cesare Prandelli fellélegezhet, nála nincs sérült – a hírek szerint Franck Ribery is felépült -, eltiltottal sem kell számolni.

A hiányzókat figyelembe véve valóban esélyesebbnek számítanak a firenzeiek, de a Spezia tényleg egy dolgos kiscsapat, akiket még így sem érdemes lebecsülni. De a realitás talaján maradva, ezúttal Vlahovicék sikere várható.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső