Franciaország – Kazahsztán: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 11.
Franciaország
Teljesítmény:
N N N D D
  • Parc des Princes
  • November 13. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Kazahsztán
Teljesítmény:
V V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Utolsó két meccsünk ugyanabból a csoportból érkezik, a Franciaország – Kazahsztán mérkőzés után majd a Bosznia-Hercegovina – Finnország találkozóval fejezzük be a csütörtöki nap tippjeit. Tudom, hozzá vagytok ti is szokva a 6-7, vagy akár 8 tipphez, de mire mennétek vele, ha írnánk egy 1,10-es oddsról? Szerintem semmire. De hát ez is valami ilyesmi, nem? Igen, viszont ennél a meccsnél találtunk valamit, ami érdekes lehet, és segíthet egy kicsit a pénztárcánkat hizlalni. Ki fogok térni rá természetesen, hiszen ezért íródik ez a tipp.

Nemrégiben közöltünk egy Kylian Mbappé által adott interjút, melyben a fiatal sztár azt fejtegette, hogy egy Nemzetek Ligája győzelem visszaállíthatná a szurkolókat a csapat mellé, valamint maga a francia válogatott is fejben rendbe jönne. Nem tartottuk valószínűnek a sikerüket, hiába elképesztően erős a keretük, a többieké is az. Az elődöntőben Belgiumot 3-2-re verték – 2-0-s hátrányból -, majd a döntőben a La Roja ellen diadalmaskodtak 2-1-re egy rendkívül véleményes, hangos utóéletű góllal. Ha itt kellene róla véleményt formálni, szerintünk sem volt szabályos a győztes gól…

De mindegy, ez már a múlt, foglalkozzunk a jelennel és a jövővel. Az első helyezett játszik az utolsó ellen, az odds is egyértelműen jelzi, hogy melyik csapat fog nyerni, mi mégis írunk róla. Kazahsztán a csoportban okozott már meglepetéseket, még ha ez pontban annyira nem is mérhető. Megszenvedett ellenük Ukrajna és Bosznia-Hercegovina is.

A franciákra még két meccs vár, nem biztos, hogy minden erejüket erre a találkozóra tartogatják. És ezt mi ki tudjuk használni talán…

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Franciaország – Finnország: 2-0

G.: Griezmann (2)

Bár Olivier Giroud szerint Karim Benzema visszatérése széthúzást és fejetlenséget hozott a gall kakasok életébe, kívülről ebből semmi nem látszik. A Real Madrid csúcsformában levő játékosa remekelt az EB-n, a selejtezők során is jól játszott, a Nemzetek Ligájában pedig varázslatos gólt szerzett a döntőben, illetve betalált a belgák elleni elődöntőben is. Lehetséges, hogy van egy kis sértődés a Milan csatárának szavai mögött?

A kezdők:

Franciaország:

Lloris – Zouma, Varane, Kimpembe – Dubois, Pogba, Rabiot, T. Hernández – Griezmann – Martial, Benzema

Finnország:

Hradecky – Alho, Vaisanen, Arajuuri, O’Shaughnessy, Uronen – Nissila, Schüller, Kamara – Pohjanpalo, Pukki

Nem is olyan rég a franciákat egy barátságos meccsen ugyanitt, a Parc des Princes-ben megtréfálta a finn válogatott. Azt mindenki felfogta egy kis botlásnak, nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget annak a 2-0-s vereségnek. Viszont tudjuk, hogy ezt követően, fél évvel később jött az EB, és a franciák nagyon csúnyán leszerepeltek.

Most itt volt az alkalom éles környezetben visszavágni, Karim Benzemáék pedig meg is tették ezt. Épp a csatár előtt adódott az első lehetőség, a 22. percben Griezmann lekészítését 13 méterről varrta kapura, Hradecky szögletre tisztázott.

Három perccel később a Real Madrid támadója készített le egy labdát Antoine Griezmann elé, az Atletico Madrid játékosa pedig bal külsővel, gyönyörűen csavart a bal alsóba.

A második félidőben a Barcától „száműzött” csatár újfent betalált, Benzema – Dubois – Griezmann volt a labda útja, utóbbi játékos kiszorított szögből mattolta Hradeckyt.

Ez a páros nagyon érezte egymást, a 60. percben ismét Benzema passzolt, Griezmann pedig lőtt, ám ezúttal fölé, így nem lett meg a klasszikus mesterhármas. Meg semmiféle mesterhármas sem, mert a végeredmény 2-0 maradt. A franciák kényelmesen tudtak nyerni, a finnek nagy ellenállást nem mutattak, gyakorlatilag helyzet nélkül hozták le a 90 percet, kaput eltaláló lövésük nem is volt…

A francia keret

Bár Paul Pogba meghívásra került, mégsem fog pályára lépni a válogatottban, sőt idén már klubcsapatában, a Manchester Unitedben sem, mivel súlyos sérülést szenvedett, ami miatt legalább két hónapot ki kell hagynia. A helyére Didier Deschamps egyébként az AS Roma középpályását választotta, Jordan Veretout ismét magára öltheti a nemzeti mezt.

Hasonlóan járt Presnel Kimpembe is, a PSG belső védője, akit szintén egy sérülés hátráltat. A védelem így kissé „tartalékos”, mert Raphael Varane szintén nincs bevethető állapotban.

A teljes keret:

Kapusok: Alphonse Areola, Benoit Costil, Hugo Lloris

Védők: Lucas Digne, Leo Dubois, Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Presnel Kimpembe, Jules Kounde, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Kurt Zouma

Középpályások: Matteo Guendouzi, N’Golo Kante, Paul Pogba, Adrien Rabiot, Aurelien Tchouameni

Támadók: Wissam Ben Yedder, Karim Benzema, Kingsley Coman, Moussa Diaby, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe

Előző meccs eredménye
2021.03.28.VB-selejtező 2022
kazahsztán
0:2
franciaország
VB-selejtező 2022
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Kazahsztán – Finnország: 0-2

G.: Pukki (2)

Egy hónappal a franciák elleni vereség után Joel Pohjanpaloék Nurszultanban léptek pályára Kazahsztán ellen. A majdnem tízezer néző előtt megrendezett találkozón a skandinávok az első félidő végén, valamint a második elején is betaláltak, amivel megszerezték a három pontot. Egyébként a találkozó egészét tekintve is megérdemelt volt a győzelem, nyolcszor annyi kapura lövésük volt, mint a házigazdának.

A kezdők:

Kazahsztán:

Shatskiy – Bystrov, Beysebekov, Maliy, Alip, Vorogovskiy – Zhukov, Kuat, Vassiljev – Omirtaev, Zaynutdinov

Finnország:

Hradecky – Schüller, Ivanov, Granlund, Vaisanen, Hamalainen – Lod, Nissila, Kamara – Pohjanpalo, Pukki

A meccsről csak röviden fogok tudni szólni, mivel olyan egetverően nagy helyzetek nem övezték sem az első, sem a második félidőt. Így hát kénytelen vagyok belecsapni a közepébe, kezdjük a 40. perc eseményeivel. Ekkor lőtt irtózatosan nagy felsőkapufát a finnek részéről Albin Granlund, aki egy baloldalról érkezett beadást – ami mindenki előtt elszállt – vett át mellel, majd gyönyörűen kapura lőtt. Szerencsétlenségére – és Shatskiy szerencséjére – a felsőléc közbe szólt.

A 45. percben aztán a megérdemelt vezetés megszületett, amihez szükség volt két hazai védő szerencsétlenkedésére. Robin Lod indította Teemu Pukkit, ám a labdát lefülelték a sárga mezesek. De nem voltak elég figyelmesek, valahogy a Norwich csatára előtt termett a játékszer, aki élt a lehetőséggel.

Góllal zárta az első félidőt a vendégcsapat, és azzal nyitotta a másodikat is. A 48. percben ismét Pukki volt a főszereplő, aki egy kipattanót küldött a kapuba, amit Shatskiy nem tudott fogni. A lövést egyébként Urho Nissila engedte el jó 20 méterre a kaputól.

Ez a két gól egyébként azt jelentette, hogy a támadó beérte, majd meg is előzte az ikonikus Jari Litmanent, már ő Finnország legtöbb gólt szerző játékosa.

Sima meccs volt ez, lehetséges, hogy a hazai szurkolók nagyobb ellenállásban reménykedtek. Finnország ezzel a csoportjában a harmadik helyen áll – mindössze egy pontra a pótselejtezőt érő második pozíciótól -, míg Kazahsztán továbbra is utolsó.

A kazah keret

Nézzétek el, hogy a kazah futball nem a legjobb barátom, mindenesetre megpróbáltam kigyűjteni a legtöbb információt, amit csak lehetett. És még ez is elég kevés. A kazah szövetség hivatalos honlapja 2020. szeptemberében frissült utoljára, míg Twitter csatornájuk naprakész, de nem csak a kazah futball nem a legjobb barátom, hanem a kazah nyelv sem. Így előfordulhatnak tévedések a keretet illetően, ezért elnézéseteket kérem!

A teljes keret:

Kapusok: Stas Pokatilov, Igor Shatskiy, Bekkhan Shaizada, Mukhamedjan Seysen

Védők: Yuri Logvinenko, Sergiy Malyi, Abzal Besebekov, Bagdat Kairov, Temirlan Erlanov, Aleksandr Marochkin, Marat Bystrov, Erkin Tapalov, Maksat Taykenov, Alibek Kassym, Yeskendir Kybyray, Sagadat Tursynbai

Középpályások: Azat Nurgaliev, Aslan Darabaev, Islambek Kuat, Bauyrzhan BaytanaNuraly Alip, Samat Zharynbetov, Ramazan Orazov, Vladislav Vassiljev, Sultanbek Astanov, Askhat Tagybergen

Támadók: Baktiyor Zainutdinov, Ramazan Karimov, Oralkhan Omirtayev, Artur Shushenachev, Aybar Zhaksylykov

Összefoglalás

Kérdezhetitek, hogy mégis miért foglalkozunk mi az oldalon egy olyan egyértelmű mérkőzéssel, mint a francia – kazah?! A kérdés teljesen jogos. Hiszen egy élcsapat játszik az utolsóval, a regnáló világbajnok, hogy teljesen konkrétak legyünk, ahol egyetlen játékos is többe kerül, mint a teljes kazah csapat.

Ez így van. Ezek mind tűpontosak. De! Pont ez lehet a nyerő fegyverünk. A Nemzetek Ligája győzelemmel a franciák ismét sínen vannak. Nincs szükség hatalmas bizonyításra, a szurkolók többsége újra mellettük áll.

A franciák így akár pihentethetnek is, persze akkor, ha már a biztos győzelem megvan. Mert a három pontra feltétlenül szükségük van, Ukrajna ott van mögöttük, de még Finnország is befuthat, amennyiben a bosnyákok elleni meccsüket nyerik.

Amire mi gondolunk az egy hasonló győzelem, mint amit Nurszultanban értek el. Akkor 2-0-ra nyertek, nem erőltették szét magukat, Kazahsztán tisztesen helyt tudott állni. A mi tippünk az, hogy most három és fél gól alatti eredmény születik, amelynek oddsa 1,70 fölött van mindenhol. Bolond lenne Deschamps mindent „kiadatni” a legényeiből, amikor még nem biztos a továbbjutás, és az első hely sorsa a legvégéig nyitott lesz…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső