Franciaország – Bosznia-Hercegovina: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 30.
Franciaország
Teljesítmény:
V D D N N
  • Stade de la Meinau
  • Szeptember 01. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Bosznia-Hercegovina
Teljesítmény:
V D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az a tippünk, miszerint az Európa-bajnokság után Didier Deschamps munkáját majd Zinedine Zidane veszi át nem jött be. Egyelőre. Mert abban biztosak vagyunk, hogy előbb vagy utóbb a Real Madrid egykori trénere átveszi a stafétát korábbi játékostársától.

Addig is Deschamps készül a 2022-es világbajnoki selejtezőre, a franciák három mérkőzést bonyolítanak le: Először Bosznia-Hercegovina ellen, ezt követi majd egy ukrán kaland, végül a finnek látogatnak majd a gallokhoz.

Egyelőre a csoportban minden úgy alakul, ahogy az várható volt, Mbappéék vezetik a tabellát, ám a mutatott játék nem tökéletes. És akkor még nagyon finoman is fogalmaztam.

A másik oldalon a bosnyák futball mintha hanyatlásnak indult volna. A generációváltás küszöbén álló gárda kiesett a Nemzetek Ligája A divíziójából, az Európa-bajnokságra nem tudták kvalifikálni magukat… Szóval nem fenékig tejfel most az élet náluk. De mindig, mindenhonnan van visszaút. Kezdésnek egy franciák elleni siker a Parc des Princes-ben? Vagy az túlságosan sci-fi volna?

Derítsük ki, jöjjön a Franciaország – Bosznia-Hercegovina meccs előzetese!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Franciaország

Március végén – ahogy majdnem mindenkinek – három gyors egymásutánban lejátszott mérkőzéssel indult el a vb-selejtező Franciaország számára. A világbajnoki címvédőről azóta tudjuk, hogy túl vannak egy rendkívül sikertelennek mondható Európa-bajnokságon, volt némi affér is csapaton belül, illetve egy kis önmosdatás a körülmények miatt, de inkább okozta a balul elsült EB-t az, hogy a játékosok hajnalban még NBA meccseket néztek és a Playstationt nyüstölték, mintsem, hogy a Magyarországon található szálláson nem volt aranyból a kilincs is.

De mielőtt rákanyarodnánk a nyári eseményekre, előbb idézzük fel, mi történt március végén. A francia válogatott szereplését Ukrajnában kezdte meg, akkoriban még Andriy Shevchenko irányította a sárga-kékeket. És ért el remek eredményt, a gall kakasok ugyanis nem tudtak győzni, 1-1 lett a végeredmény, a franciák gólját Antoine Griezmann szerezte.

Következett egy kiruccanás Kazahsztánba, a három pontot pedig begyűjtötték Varane-ék: Ousmane Dembele gólja után egy kazah öngól segítette hozzá őket a győzelemhez.

Végül pedig Boszniába utaztak, hogy Edin Dzekoékkal összecsapjanak. A vártnál nehezebb dolguk volt, nem is ment nekik annyira a játék, de Griezmann itt is betalált, így a folytatást az élről várják a gallok.

Az Európa-bajnokság számomra, számunkra mindig kedves emlék marad, főleg, mert volt lehetőségünk személyesen is kilátogatni a meccsekre. Így láthattuk, hogy Magyarország pontot csen a világbajnoktól. Ez pedig egy magyar ember számára emlékezetes lesz.

Csikorogtak a fogaskerekek, de a csoportból így is első helyen futott tovább a francia nemzeti együttes, ezt követően viszont már az első akadály felborította őket. Egy olyan akadály, amire egyetlen francia nem gondolt volna: Svájc. Yann Sommerék tizenegyespárbajban múlták felül ellenfelüket úgy, hogy előtte kétgólos hátrányban is voltak. Emlékezetes meccs volt ez is…

Egy kicsit tehát megtépázott a válogatott reputációja, ezt illene most visszaszerezni. Ehhez Didier Deschamps a következő kerettel készül:

Kapusok: Hugo Lloris, Steve Mandanda, Mike Maignan

Védők: Lucas Digne, Presnel Kimpembe, Raphael Varane, Jules Koundé, Kurt Zouma, Theo Hernández, Dayot Upamecano, Leo Dubois

Középpályások: N’Golo Kanté, Corentin Tolisso, Paul Pogba, Jordan Veretout, Aurelien Tschouameni

Támadók: Karim Benzema, Antoine Griezmann, Kingsley Coman, Thomas Lemar, Moussa Diaby, Anthony Martial

Mint látható, négy újoncot avathat Didier Deschamps, először kapott meghívót Leo Dubois, Aurelien Tschouameni, Jordan Veretout és Moussa Diaby.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.31.VB-selejtező 2022
bosznia hercegovina
0:1
franciaország
VB-selejtező 2022
2011.10.11.EB-selejtező 2012
franciaország
1:1
bosznia hercegovina
EB-selejtező 2012
2010.09.07.EB-selejtező 2012
bosznia hercegovina
0:2
franciaország
EB-selejtező 2012
2006.08.16.Barátságos Mérkőzés
bosznia hercegovina
1:2
franciaország
Barátságos Mérkőzés
2004.08.18.Barátságos Mérkőzés
franciaország
1:1
bosznia hercegovina
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bosznia-Hercegovina

Edin Dzekoék számára a jelen nem alakul túlságosan jól. Egy ideig úgy tűnt, hogy fellendül az ország futballja, de most inkább egy lefelé tartó spirálba kerültek. Az Európa-bajnokságra nem sikerült kijutniuk, ráadásul nem egy nehéz csoportban voltak, a későbbi európa-bajnok olaszokat leszámítva valójában verhető ellenfelekkel találkoztak, de Görögország és Finnország is végül megelőzte őket, csak a negyedik helyen zártak.

A mostani VB-selejtező sem indult a legrózsásabban számukra: Döntetlen Finnországgal (2-2, ahol a bosnyák gólokat Miraljem Pjanic és Miroslav Stevanovic szerezték), majd egy egygólos vereség a franciáktól, hazai pályán.

Emiatt jelen pillanatban csak a csoport negyedik helyét foglalják el, de innen szép nyerni, nem igaz?

A második helyre még odaérhetnek, a finnek és az ukránok sem szakadtak el, a francia csapaton kívül itt még nyerni nem tudott más…

Nem mondjuk, hogy itt a remek lehetőség, mert azért arra vajmi kevés esély mutatkozik. Hazai pályán sem bírtak egy nem túl acélosan játszó csapattal, hát mi lesz most?

A keret valamelyest a tavalyihoz képest átalakult, de azért a legjobbak természetesen helyet kaptak. És van egy kis magyar vonatkozás is, Eldar Civic, Adnan Kovacevic és Stjepan Loncar, mindhárman a Ferencváros kötelékeibe tartoznak. Loncart egyébként a bosnyák futball egyik legnagyobb tehetségének tartják, kíváncsian várjuk, szerepet kap-e bármelyikük majd Benzemáék ellen.

A bosnyákok kerete:

Kapusok: Ibrahim Sehic, Kenan Piric, Nikola Vasilj

Védők: Branimir Cipetic, Jusuf Gazibegovic, Sead Kolasinac, Eldar Civic, Anel Ahmedhodzic, Denis Hadzikadunic, Sinisa Sanicanin, Adnan Kovacevic, Alekandar Jovicic

Középpályások: Amir Hadziahmetovic, Stjepan Loncar, Amer Gojak, Miraljem Pjanic, Gojko Cimirot, Rade Krunic, Haris Hajradinovic, Miroslav Stevanovic, Adi Nalic

Támadók: Edin Dzeko, Smail Prevljak, Luka Menalo, Ermedin Demirovic

Összefoglalás

A fogadóirodák semmi esélyt nem látnak arra, hogy a bosnyák válogatott esetlegesen nyerni tud a Parc des Princes-ben. Sőt még a pontszerzésre is nagyon magas az odds, ez pedig nem véletlen.

A francia válogatott az EB-fiaskót követően mindent meg fog tenni azért, hogy kárpótolja a közönségét, és van egy csodafegyverük… Vagy valami olyasmi.

A lényeg, hogy hosszú-hosszú kihagyás után (ami hat évet jelent) Karim Benzema és Didier Deschamps elsimították nézeteltéréseiket, így a Real Madrid támadója visszatért a nemzeti tizenegybe.

Emellett Kylian Mbappé is remek formában van, tegnap este az ő duplájának köszönhetően verte a PSG a Reims együttesét. Aztán hogy végül marad-e Párizsban… Pár óra és hivatalosan is eldől.

Ne feledjük azt sem, hogy hazai pályán a franciák 21 mérkőzés alatt csak egyszer szenvedtek vereséget, Bosznia-Hercegovina együttese pedig az utolsó 13 meccsén egyáltalán nem tudott nyerni, utolsó négy találkozójukon még gólt sem tudtak szerezni…

Innentől kezdve pedig sejthető, hogy mire fogunk tippelni. A sima francia győzelemben nincs érték, 1,16-ért a kutya nem fogja ezt megrakni, viszont hendikeppel már érdekesebb a dolog. Tetszik még az opció, miszerint Dzekoék újfent nem tudnak betalálni a kapuba, valamint az over 2,5 is szimpatikus választás, gólzáporos francia győzelmet várnánk. Ó, és még egy dolog: Mi megtesszük azt is, hogy már a félidőben vezetni fognak a hazaiak…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső