Franciaország – Svédország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 16.
Franciaország
Teljesítmény:
N V N D N
  • Stade de France
  • November 17. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Svédország
Teljesítmény:
N V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, eldőlt. Az utolsó forduló eredményétől függetlenül tegnap este kiderült: Nem lesz címvédés a Nemzetek Ligájában. Portugália ugyanis hazai pályán szenvedett vereséget Didier Deschamps válogatottjától, ezzel pedig kiderült, hogy a gall kakasok készülhetnek a négyesdöntőre. Ha minden jól megy… Előtte még vár rájuk egy találkozó, hiszen a csoportot be kell fejezni. És ha nekik nem is fontos ez a meccs, ellenfelüknek annál inkább. A svédek Horvátország legjobbjait győzték le, ezzel utolérték őket és az utolsó fordulóra maradt annak eldöntése, melyik együttes lesz az, aki bent marad. Ismét a matek…

Nézzük, van-e esélye a vendégeknek a Franciaország – Svédország találkozón?

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Portugália – Franciaország

Az egyik leginkább várt találkozóra került sor, a két válogatott ugyanis ugyanannyi pontot gyűjtött a csoportjában, felfogható volt ez egy csoportdöntőnek. Én arra tippeltem, hogy mindkét csapat szerez gólt… Hiba volt. Nem, nem volt hiba, mert a lehetőségek alapján nagyon is reális volt ez a tipp, de Lloris meg a kapufa elszomorítottak tegnap este. Senki nem mondta, hogy a sportfogadás könnyű meló.

Öt perc után láthattuk az első lövést, a koronavírusból felépült Cristiano Ronaldo tüzelt távolról, Hugo Lloris vetődve paskolta ki a labdát. Életerős lövés volt, de nem volt túlságosan helyezve, a Tottenham kapusa így könnyen hárított.

A túloldalon Kingsley Coman bombáját Rui Patricio védte. A 30. percben ő sem tudott volna hárítani Anthony Martial közeli fejesénél, de a MU csatára 3 méterről a kapufát találta el, szerencséje volt ezúttal Fernando Santos csapatának. Később Martial újra helyzetbe került, becsúszva perdített kapura egy beadást, de Rui Patricio ismét a helyén volt. Nyomtak a franciák, de eredmény nélkül, a túloldalon pedig ugyancsak voltak kisebb helyzetek. Jó volt az első félidő.

Megvolt a térfélcsere, a franciák pedig ugyanúgy nyomtak a második félidő elején. Ez a nyomás pedig az 53. percben ért góllá: Adrian Rabiot lőtt 11 méterről kapura, amelyet ugyan védett Patricio, de pont N’Golo Kanté elé ütötte a labdát, az állandóan mosolygó Chelsea-középpályás pedig két lépésről hálóba küldte a játékszert. Mondhatjuk, megérdemelt volt a franciák vezetése.

A gól után nem adták fel a támadásokat a franciák, de a hazaiak is érezhetően támadóbb szellemben folytatták. Fonte fejesénél a kapufa segített Llorison, majd a francia hálóőr bizonyította, miért ő áll a kapuban. Cristiano gurította le a labdát Joao Moutinho elé, aki a jobb felsőt vette célba, Lloris úszott a levegőben és végül hatalmas bravúrt bemutatva ki tudta ütni a labdát. Ez volt a portugálok legnagyobb esélye a gólszerzésre, ezt követően már igazi ziccer nem alakult ki.

A portugálok tehát kiszálltak, mindenképp a második helyen végeznek a csoportban, Franciarszág pedig készülhet a Final Fourra.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.05.Nemzetek Ligája
svédország
0:1
franciaország
Nemzetek Ligája
2017.06.09.VB-Selejtező 2018
svédország
2:1
franciaország
VB-Selejtező 2018
2016.11.11.VB-Selejtező 2018
franciaország
2:1
svédország
VB-Selejtező 2018
2014.11.18.Barátságos Mérkőzés
franciaország
1:0
svédország
Barátságos Mérkőzés
2012.06.19.Európa Bajnokság 2012
svédország
2:0
franciaország
Európa Bajnokság 2012
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svédország – Horvátország

Nagyon kellemetlen malőr rázta meg a horvátok Törökország elleni meccsét. Domagoj Vidának a félidőben (!) szóltak, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, így azonnal lecserélték. De addig is együtt volt társaival, az ellenféllel kontaktban volt, így mindenki aggódhatott azért, hogy a rutinos hátvéd továbbadta-e a fertőzést bárkinek. A hírek szerint nem, ő karanténba vonult, a társakat, ellenfeleket pedig tesztelték, egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy minden rendben.

Előttük is fontos találkozó állt, ha nyernek, akkor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bennmaradtak az A divízióban, ha kikapnak vagy ikszelnek, akkor még kedd estig izgulniuk (és bizonyítaniuk) kell. Utóbbi eset a valóság, kedden a horvátok és a svédek a bentmaradásért játszanak.

Erre a meccsre gólokat tippeltem, ez szerencsére jött is, várható volt, hogy a svédek támadólag lépnek fel, így az over 2,5 jónak bizonyult.

Ahogy mondtam, úgy kezdtek, mint akiknek élet-halál kérdése a meccs. Az is volt. Az első lövés Dejan Kulusevski nevéhez fűződik, a Juventus középpályása 17 méterről kínálta meg Livakovicsot, a kapus köszönte szépen, de nem kért a labdából és kiütötte azt a mezőnybe.

Az első félidő kiegyenlített labdabirtoklást hozott, ám svéd helyzeteket, és ami fontosabb: Svéd gólokat. Az első a 36. percben, ismét Kulusevski került helyzetbe, de ezúttal sem a védők, sem a kapus nem tudta őt feltartóztatni, okosan tekert ballal a jobb alsóba.

Közben Perisicnek és Brekalonak is volt egy-egy jó lövése, de a hazai háló érintetlen maradt.

Már mindenki a lefújást várta, amikor a kétperces hosszabbítás végén szöglethez jutottak a svédek. Kulusevski beadta a rövidre, ott érkezett Marcus Danielson és a hosszúba fejelt, 2-0.

A második félidőt jobban megnyomták a horvátok, de a svédek sem vettek vissza teljesen. A találkozón még egy gól esett, ezt is Marcus Danielson szerezte, de ezúttal saját kapuját vette be, így szépítettek a horvátok, de az egyenlítés már nem jött össze.

Ki-ki meccs vár mindkettejükre kedden este.

Összefoglalás

Annyira nehéz. De komolyan, utolsó forduló, a franciáknak nincs tétje, a keretek napról napra változhatnak… Tekintve, hogy kinek mennyire fontos ez a meccs, muszáj arra gondolni, hogy meglepetés is születhet a meccsen.

Miért ne lehetne? A franciák „B csapata” Finnországtól kikapott, a svéd és finn gárdát pedig össze sem lehet hasonlítani. Oké, igen, az egy barátságos meccs volt. De gondoljunk csak bele: Ugyanakkora tétje van.

A klubcsapatok is bizonyára szeretnék, ha visszatérnének a legjobbjaik, a szigorú karantén szabályok miatt a magyaroknál pl. Gulácsit, Orbánt és Sallait (tehát a Bundesligában játszókat) már vissza is hívták.

A svédeknek ez egy létfontosságú meccs, nem győzöm hangsúlyozni. Így most legyünk merészek, menjünk a meglepetésre. Vagy nem lenne akkora meglepetés egy svéd győzelem?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső