Franciaország – Ukrajna: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 22.
Franciaország
Teljesítmény:
N N V N D
  • Stade de France
  • Március 24. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ukrajna
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ismét egy könnyedebb mérkőzés következik, a Franciaország – Ukrajna. Alacsony az odds, így előfordulhat, hogy elmegyünk más irányokba is… Gondoljatok csak bele, legutóbb, mikor összecsaptak (és ennek alig pár hónapja) egy hetest hintettek Andrij Sevcsenko együttesének. Szépen elosztották egymás között a gólokat, egyedül Olivier Giroud szerzett többet, mint egy gól.

Épp ma szellőztette meg Didier Deschamps, a francia nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, hogy hamarosan Zinedine Zidane válthatja őt. Az biztos, hogy akkor is jó kezekben lesz a válogatott, és az egyik első intézkedése a tar mesternek Karim Benzema rehabilitálása lesz. Az tuti…

De hova szaladok már megint? Egyelőre még Deschamps az edző, jó ideig az is lesz, a 2022-es világbajnokságra pedig minden bizonnyal simán kijuttatja a csapatot. Nagyon könnyű csoportba kerültek a franciák, az ukránok mellett a bosnyákok, a finnek és a kahazok szerepelnek még a D jelű csoportban. Nem túl acélos, nem igaz?

Felveheti velük valaki a versenyt? Én most azt mondom, hogy nem. Aztán ki tudja, még meg is lephetnek bennünket…

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Franciaország

Azon senki nem lepődik meg, hogy a franciák ott lesznek a nyári Európa Bajnokságon. Méghozzá a mieinkkel egy kvartettben. Kőkemény az a csoport: Franciaország, Németország, Portugália és Magyarország. Remélem iszonyatos küzdelem lesz a csoport második helyéért a három nagyhatalom között…

A selejtezőben mindenkivel el tudtak bánni, kivéve a törökökkel. Calhanogluék egyszer megverték őket, egyszer pedig ikszeltek, de így is nagyon magabiztosan nyerték a gall kakasok a csoportjukat.

A Nemzetek Ligájában is továbbjutottak, az A3-as csoportban egy ideig fej-fej mellett haladtak Portugália mellett, majd sikerült őket saját pályájukon megverni, így hamarosan elődöntőt játszhatnak majd a belgák ellen.

Ami a keretet illeti, nagy meglepetésekre nem kell számítani. Evidens, hogy Karim Benzema bármilyen formában lehet, lőhet akár 15 gólt is egy meccsen, 500-at egy idényben, Deschamps-nál eljátszotta az esélyeit. Tudjátok, az a Valbuena-féle zsarolós szitu…

De azért így sem kell őket félteni, hiszen mindenki más itt van, aki az európai élfocit erősíti. Wissam Ben Yeddertől Ousmane Dembelen átt Kylian Mbappéig bezárólag. A középpálya tűnik egy kicsit „kevésnek”, hiányzik például Eduardo Camavinga, Steven N’Zonzi és Houssem Aouar sem.

A védelem megint elképesztően erős, Pavard-ral, Kimpembével, Mendyvel, Varane-nal és még sorolhatnám. Fel kell kötni annak a gatyát, aki le akarja győzni ezt a francia gárdát.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.07.Barátságos Mérkőzés
franciaország
7:1
ukrajna
Barátságos Mérkőzés
2013.11.19.VB Selejtező 2014
franciaország
3:0
ukrajna
VB Selejtező 2014
2013.11.15.VB Selejtező 2014
ukrajna
2:0
franciaország
VB Selejtező 2014
2012.06.15.Európa Bajnokság 2012
ukrajna
0:2
franciaország
Európa Bajnokság 2012
2011.06.06.Barátságos Mérkőzés
ukrajna
1:4
franciaország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ukrajna

Az elmúlt két sorozatot, amit én itt szóba hozok felemás teljesítménnyel zárták Sevcsenko tanítványai. Az egykori kiváló csatár az Euro 20-as selejtezőn veretlenül végzett – megelőzték Portugáliát és Szerbiát, ami véleményem szerint hatalmas szó -, mindössze két döntetlenjük volt nyolc meccs alatt, ők is készülhetnek a nyári Európa Bajnokságra.

A Nemzetek Ligája viszont már rosszul sült el, az utolsó fordulóban még volt esélyük kiharcolni a bennmaradást, de Svájc hazai pályán 3-0-ra verte a sárga-kékeket, így az ukránok búcsúzni kényszerültek az A divíziótól.

A keret tekintetében fontos megemlíteni, hogy két nagyon fontos játékosára nem számíthat Seva: Viktor Cigankov és Taras Stepanenko sérülés miatt nem játszhat, valamint a Ferencváros középpályása, Igor Haratin sem lesz ott, mivel koronavírusos. Ott lesz viszont Olekszandr Zubkov, a Fradi másik ukrán légiósa.

Azért még így is maradtak nagyon jó kis játékosok a keretben, kapusokban például kifejezetten erősek az ukránok, kár – az ő szempontjukból – hogy csak egy léphet pályára. Pjatov, Trubin, Buscsan és Lunin is kiváló hálóőrök, valószínűleg Trubin fog majd játszani. A középpálya is rendben van, elég csak Kovalenkora és Malinovskyra, a két Atalantásra gondolni, de említhetném még a jók között Konoplyankát, Zincsenkót agy Szidorcsukot.

Az biztos, hogy tanult az előző mérkőzésből Sevcsenko, és nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a védekezésre. Az egy barátságos, tétnélküli mérkőzés volt, így belefért, még ha a végeredmény tényleg nagyon csúnya volt… Itt viszont nem babra megy a játék.

Összefoglalás

Az osztályozós hely a tét. Mondom ezt így 0 mérkőzés után. De tényleg, ha a papírforma bejön, akkor a franciák toronymagasan nyerik majd ezt a csoportot, és a második helyért elképesztő csata lesz majd Bosznia-Hercegovina és Ukrajna között. Meg persze nem szabad félvállról venni a finneket sem, akik ugyebár szintén EB-résztvevők.

A 7-1 előtt sem evett meg sok sót Ukrajna válogatottja a franciák ellen, de 2013-ban – szintén egy világbajnoki selejtezőn – 2-0-ra sikerült nyerniük. 2020. végén Deschampsék hazai pályán szaladtak bele egy pofonba, 2-0-ra kikaptak a finnektől. Nem szeretnének még egy ilyen buta hibát összeszedni.

Gondolom, az írásból már kiderült, hogy a franciákat tartom esélyesebbnek. Még akkor sem gondolnám, hogy lehet esélye az ukránoknak, ha Cigankovék egészségesek lennének, de így meg pláne nem.

Hihetetlenül erős most ez a francia gárda, és a csoportban nem lesz ellenfelük. Nagy kérdés, hogy újabb gólzápor várható-e vagy sem?! Hát, ha nyolc gólra most nem is számíthatunk, arra igen, hogy legalább 2,5 legyen a találkozón. A bátrabbaknak pedig mehet a kettő fogadás együtt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső