Freiburg – Bayer Leverkusen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 17.
Freiburg
Teljesítmény:
D V N V V
  • Europa-Park
  • December 19. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
D V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy meccsre gondoltunk a Bundesliga vasárnapi felhozatalából, ez pedig a Freiburg – Bayer Leverkusen. Nyugodtan nevezhetjük ezt a meccset a forduló rangadójának, hiszen a harmadik helyezett játszik az ötödik ellen. Igaz, jelenleg mindkét csapat egy kicsikét gyengélkedik, a Bayer Leverkusen például második alkalommal engedett ki a kezéből egy kétgólos előnyt, egyik meccset sem tudták aztán megnyerni.

A Freiburg pedig hosszú időn keresztül veretlen volt, a Bayern München elleni vereség után aztán szépen behozta a lemaradását.

Az oddsokból ítélve egyenlő erők csatája lesz ez, a fogadóirodák egy kicsikét esélyesebbnek tartják a vendégeket, ami nem is csoda, a gyógyszergyári együttes a Bundesliga második legjobb csapata az idegenbeli tabella alapján.

A Freiburg otthon zsinórban kétszer kapott ki, jó lenne javítani, de épp Gerardo Seoane együttese ellen? Meglátjuk, sikerül-e…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Freiburg: 0-0

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy rossz formába került Sallai Roland együttese. A Freiburg öt mérkőzéséből kettőt elveszített, most pedig döntetlent játszottak az Unionnal. Ami azért belegondolva nem egy olyan rossz eredmény, elég stramm kis csapat lett a fővárosiakból, most is ott vannak közvetlenül az élboly mögött, a nyolcadik helyen. A magyar válogatott támadója ezúttal is csak a kispadon kezdett, a 77. percben váltotta Vincenzo Grifot. A győztes gólt neki sem sikerült megszereznie, ahogy a másik 21-nek sem, aki még a pályán volt.

A kezdők:

Union Berlin:

Luthe – Jaeckel, Knoche, Baumgartl – Trimmel, Khedira, Giesselmann – Promel, Haraguchi – Becker, Awoniyi

Freiburg:

Flekken – Lienhart, K. Schlotterbeck, N. Schlotterbeck – Kübler, Eggestein, Höfler, Günter – Jeong, Höler, Grifo

Nem sűrűn húzta meg Christian Streich, hogy mindkét Schlotterbecket kezdőbe jelöli, de most Keven és Nico is ott volt a pályán. Sallai Roland tehát nem, a mester most már hetek óta (mióta Sallai megsérült) a Jeong – Höler – Grifo hármasnak szavaz bizalmat. Az eredmények alapján azt mondom: Lehet, meg kéne törni ezt a hármast. Csak próbaképp…

Erősen kezdte a mérkőzést az Union Berlin, a harmadik percben már Flekkenre volt szüksége a vendégeknek. Taiwo Awoniyi tartott meg egy labdát az ötös sarkánál, igyekezett kapura fordulni, végül a labda elkerült előle. De a kapu nem szabadult fel, Genki Haraguchi érkezett, és közelről tüzelt, nagy bravúr volt a freiburgi kapus részéről, hogy menteni tudott.

A másik oldalon egy távoli lövéssel ijesztették meg a berlini szurkolókat, Maximilian Eggestein döntött úgy, hogy 18-20 méterről szerencsét próbál. A lövése megpattant egy védő lábán, a lefelé hulló labda a felsőlécről vágódott a játéktéren kívülre.

Ennyit az első félidőről, azért annyira nem volt sok helyzet…

A második játékrész elején a Freiburg könnyedén betalálhatott volna, a helyzethez nem volt szükség másra, csak Lucas Hölerre és Vincenzo Grifora. Előbbi egy felpasszolt labdát tartott meg, majd a jobbján érkező Grifo elé tálalt. A szélső belsővel lőtt kapura, pontosabban kapu mellé.

Nem sokkal később Lukas Kübler is közel járt a gólhoz, Nico Giesselmann vett le rosszul egy labdát, az elpattanó játékszerre lecsapott a freiburgi szélső, aki aztán nagy erővel bombázott Lutheba. Ebben azért több volt, pláne, hogy a játékos balján két társ is érkezett.

Nem csak a vendégeknek volt lehetősége ebben a félidőben, de azt, ami a freiburgi kapu előtt történt nagyon nehéz lenne leírni. Egy szöglet utáni kavarodás nyúlt nagyon hosszúra, Taiwo Awoniyi kapufát fejelt, majd Kübler a gólvonalról mentette Rani Khedira bombáját, végül Nico Giesselmann fejelt Flekken ölébe. Őrület, mi folyt a vendégek kapuja előtt, és őrület, hogy ezt megúszták kapott gól nélkül.

A vége tehát 0-0, az eredménnyel igazából egyik együttes sem lehet maradéktalanul elégedett…

Előző 5 meccs eredménye
2021.07.23.Barátságos Mérkőzés
bayer leverkusen
0:0
freiburg
Barátságos Mérkőzés
2021.02.28.Bundesliga
bayer leverkusen
1:2
freiburg
Bundesliga
2020.11.01.Bundesliga
freiburg
2:4
bayer leverkusen
Bundesliga
2020.05.29.Bundesliga
freiburg
0:1
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.11.23.Bundesliga
bayer leverkusen
1:1
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen – Hoffenheim: 2-2

G.: Schick (2) ill. Stiller, Dabbur

Nem ez az első meccs, ahol egy Patrick Schick duplát sikerül eltékozolnia a Leverkusennek. Ez történt Frankfurtban (ott aztán egy csúnya verésbe szaladtak bele a gyógyszergyáriak, 5-2 lett a vége), és most ez történt hazai környezetben, a BayArénában. Schick két szép gólt szerzett, de a második félidő végén a cserék összehozták a Hoffenheim számára a döntetlent, nagyon mélyről jöttek vissza Sebastian Hoeness fiai…

A kezdők:

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Kossounou, Tah, Tapsoba, Hincapié – Palacios, Demirbay – Bellarabi, Wirtz, Diaby – Schick

Hoffenheim:

Baumann – Richards, Grillitsch, Vogt – Akpoguma, Samassekou, Rudy, Raum – Bebou, Baumgartner, Kramaric

Jobban kezdtek a hazaiak, az egész első félidőben szinte csak nekik volt helyzetük. Hajtottak, a szurkolóknak szerettek volna örömet okozni a múltkori nagy vereség miatt. Először Pedro Hincapié rúghatott volna gólt, egy Florian Wirtz által beívelt szabadrúgást Jonathan Tah fejelt volna kapura, ám a blokkon a labda megakadt. Így került a balbekk elé, aki állítgatás nélkül lőtt, de csak a baloldali kapufát találta el.

Az első félidő vége előtt tíz perccel aztán megszületett a vezető gól. Egy klasszikus kontra végén Moussa Diaby adott be jobbról, a középen érkező Patrick Schick pedig a levegőben úszva belsőzött a kapuba. Baumannak nem volt szerencséje, belekapott a labdába, ami lepattant a földre, aztán a portás hátáról be a kapuba…

Hiába cserélt a szünetben kettőt is Hoeness, a játék képe nem változott. A Leverkusen dominált, és rövidesen megszerezték második góljukat. Ismét Patrick Schick mellett ünnepeltek a társak, a hórihorgas cseh csatár Pedro Hincapié beadását távolról bólintotta a jobb felsőbe.

Ahogy haladtunk előre az időben, annál biztosabbá vált, hogy a Leverkusen ezt a meccset már nem bukhatja el. Ám egyetlen hiba elegendőnek bizonyult, és a Hoffenheim visszajött a meccsbe. A 80. percben Vogt passzát Angelo Stiller kiszorított szögből lőtte kapura. Lukas Hradecky nem védte megfelelően a rövid oldalt, így ez a találat az ő lelkén szárad.

A második Hoffenheim találattal viszont már ő sem tudott mit kezdeni. Igazából nincs kapus, aki hárítani tudta volna Munas Dabbur sarkalását. A támadó Georginio Rutter jobboldali beadását húzta kapura, minden vendégjátékos tehetetlenül nézte, ahogy a labda a jobb alsóban köt ki.

A meccs végére a hazaiaknál elszakadt a cérna, Moussa Diaby csúnya rúgásáért piros lapot kapott, így a találkozót tíz emberrel fejezte be a Leverkusen. Több gól már nem született, maradt a 2-2.

Összefoglalás

Ha lehet hinni a híreknek, akkor Jonathan Schmid hamarosan bevethetővé válik, a védő még szeptemberben kapta el a koronavírust, azóta küzdött vele, viszont egyre jobb és jobb állapotba kerül. Christian Streich másik hiányzója Yannik Keitel lesz, aki izomsérülést szenvedett, visszatéréséről egyelőre nincsenek információk.

Jó hír a Leverkusen szempontjából, hogy fogynak a sérültek, viszont ketten még mindig nem lehetnek ott. Két komoly sérült: Timothy Fosu-Mensah és Julian Baumgartlinger.

Emellett pedig a butaság miatt elvesztették Moussa Diabyt, aki piros lapját követően eltiltott lesz.

2017. óta nem tud nyerni a Freiburg hazai pályán a Leverkusen ellen, akkor 2-1-re sikerült győzedelmeskedni, az utána következő meccseket viszont nem teheti ki a kirakatba Christian Streich. Két gólnélküli döntetlen, majd egy 1-0-s vereségük, tavaly novemberben pedig 4-2-re kaptak ki.

Most is zsinórban két hazai vereség után fogadják majd Seoane-ékat, először a Frankfurt, majd a Hoffenheim távozott három ponttal.

Nem jobb a helyzet a Leverkusennél sem, idegenben kikaptak a Frankfurttól, és a Ferencváros is megverte őket, igaz, annak a mérkőzésnek már nem volt tétje.

A Bayer – ahogy említettem – ettől függetlenül remekel idegenben, és ezt a Freiburgot most el is lehet kapni. Azonban nem feltétlenül csak a mérkőzés kimenetelére szeretnék fogadni, hanem a gólok számára is. Pontosabban arra, hogy milyen eloszlásban lesznek azok a gólok.

Csak egyetlen olyan mérkőzés van, amin a hazaiak nem tudtak betalálni a Schwarzwaldban, majd az Europa Parkban, a vendégek szintén gólerősek, eddigi idegenbeli fellépésükön 20-szor találtak kapuba.

Így hát a mi tippünk ezúttal az, hogy ezúttal is megzörren mindkét kapus hálója…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső