Freiburg – Eintracht Frankfurt: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 19.
Freiburg
Teljesítmény:
N V N N N
  • Europa-Park
  • November 21. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Eintracht Frankfurt
Teljesítmény:
N N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sajnos a hírek szerint Sallai Rolandot ezen a hétvégén sem láthatjuk, úgy tűnik, mégiscsak komoly volt az a rúgás, amit válogatottbeli csapattársától, Orbán Willitől kapott a Lipcse – Freiburg meccsen. Nincs már veretlen csapat a Bundesligában, a válogatott meccsek előtt a Bayern Münchennel csapott össze Christian Streich együttese, és bár egyenrangú partnerei voltak a címvédőnek, végül 2-1-es vereséget szenvedtek.

De ők legalább elmondhatják, hogy az élmezőny tagjai, ugyanez nem igaz az Eintracht Frankfurta. Mióta Adi Hütter elment a csapattól csikorognak a fogaskerekek, a rengeteg döntetlenjük miatt közelebb állnak az utolsóhoz, mint az elsőhöz. Pedig emlékezhettek rá, tavaly még élcsapatnak nevezhettük az Eintracht Frankfurtot. A vezetőedzői szerepkört Oliver Glasner vette át, aki tavaly még a Wolfsburgot edzette.

Legutóbb nyerni tudtak, így kicsit eltávolodtak az osztályozótól meg a kiesőhelyektől, de azért ez még messze nem biztonságos. És egyébként is, a Fürthöt verték, akiket eddig szinte mindenki el tudott rendezni. Bár azért az újonc ellen is rendesen megizzadtak, lentebb olvashattok majd róla.

Ezen információk alapján meglep valakit, hogy a Freiburg számít a találkozó esélyesének? Nem hiszem…

Folytassuk a napot a Freiburg – Eintracht Frankfurt mérkőzéssel!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Freiburg: 2-1

G.: Goretzka, Lewandowski ill. Haberer

A kérdés az volt a mérkőzés előtt, hogy marad-e veretlen Sallai Roland együttese vagy sem. A választ azóta már tudjuk, meg ezen mondat felett is nagybetűkkel vírit: Nem maradtak azok. Viszont csatára késztették a címvédő Bayern Münchent, akinek idén ismét alig akad majd ellenfele. Talán úgy tűnhet, hogy piedesztálra emeljük mostanság a bajorokat, de tény és való, hogy fantasztikusan futballoznak. Kivéve, ha német kupameccsről van szó…

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Süle, Upamecano, Hernandez, Davies – Kimmich, Goretzka – Coman, Müller, Sané – Lewandowski

Freiburg:

Flekken – Gulde, Lienhart, Schlotterbeck – Kübler, Eggestein, Höfler, Günter – Höler, Jeong, Grifo

Ahogy most hétvégén, úgy ezelőtt sem volt bevethető Sallai, Streich mester viszont megtalálta a maga hármasát, Jeong és Höler játszotta be magát a kezdőbe Grifo mellé.

A meccs eleinte a Bayern München támadásairól szólt, Alphonso Davies például egymaga rúgott majdnem gólt, miután kapott egy keresztlabdát, és betört a tizenhatoson belülre. Látszott, hogy a kanadai azt figyeli, kinek lehetne passzolni középen, de mivel társ nem érkezett, egyedül próbálta meg befejezni az akciót, Flekken védett.

A másik oldalon egy rossz fejes okozta majdnem a Bayern vesztét, Lucas Höler tudott kapura lőni. A támadó az ajándékba kapott labdát nem állítgatta, szimplán 16-ról ellőtte. Mivel kifelé kanyarodott, így Manuel Neuerra nem volt szükség, a jobboldali kapufa mellett elsuhant a játékszer.

A félidőre azonban meglett a Bayern München vezetése, ezt pedig Leon Goretzka hozta össze. A Freiburg védelme elcsúszott, a védők szinte egymást fogták, így a válogatott középpályáson nem maradt senki. Thomas Müller remek ütemben és remek érzékkel lőtti ki csapattársát, Goretzka pedig higgadtan értékesítette a ziccert, bár nem sokon múlt, hogy Flekken védeni tudjon.

A szünetre úgy vonulhattak a csapatok, hogy a Bayern nem szerzett kényelmes előnyt, lehetett arra számítani, hogy a folytatásban a Freiburg kissé feljebb lép az egyenlítés reményében. Nem így történt. A térfélcserét követően is javarészt a bőrgatyásoknál volt a labda, igaz, helyzetet nagyon ők sem tudtak kialakítani. Ez így ment egészen a 75. percig, amikor Robert Lewandowski révén megduplázták az előnyüket. Alphonso Davies futott el ismét a szélen, középre passzolt, ahol Leroy Sané próbálta meg belsővel kapuba juttatni a játékszert. Nem sikerült volna neki, eltörte a labdát, de így adott gólpasszt Lewának, a lengyel becsúszva még egy kicsit rásegített a lasztira, és hiába reklamáltak a vendégek, a találat nem lesről született.

Izgultunk egészen a lefújásig, hogy vajon a Freiburg legalább szépíteni tud-e. Izgultunk, mert arra fogadtunk, hogy mindkét csapat szerez majd gólt. Szerencsénkre jött Jannik Haberer, a támadó csereként lépett pályára, és egy kis szerencsének köszönhetően fifikás passzával végül magának adott gólpasszt. Már, ha ennek van bármi értelme. A lényeg, hogy a hosszabbításban az állás 2-1-re alakult, viszont kiegyenlíteni már nem sikerült, oda a veretlenség.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.22.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:1
freiburg
Bundesliga
2021.01.20.Bundesliga
freiburg
2:2
eintracht frankfurt
Bundesliga
2020.05.26.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:3
freiburg
Bundesliga
2019.11.10.Bundesliga
freiburg
1:0
eintracht frankfurt
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
eintracht frankfurt
3:1
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Greuther Fürth – Eintracht Frankfurt: 1-2

G.: Itten ill. Rode, Borre

Az egyik újonccal nem sikerült elbánni két fordulóval ezelőtt, a Bochum 2-0-ra verte Glasner legényeit. Most a sereghajtó, másik újonccal, a Greuther Fürth-tel kellett farkasszemet nézniük. Igazi thriller lett a meccs vége, a hosszabbításban két gól is esett. Szegény Fürth… Őket még az ág is húzza…

A kezdők:

Greuther Fürth:

Funk – Meyenhofer, Sarpei, Griesbeck, Willems – Seguin, Christiansen, Green – Leweling, Itten, Hrgota

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Tuta, Hinteregger, N’Dicka – Durm, Sow, Jakic, Kostic – Kamada, Lindström – Borre

A meccs elején tűzijáték világította meg a sötét égboltot, bár ünneplésre annyira nincs ok a Fürth háza táján, az együttes továbbra is tök utolsó, egy döntetlen mellett kilenc vereségük volt a Frankfurt elleni derby előtt. Ez bő másfél órával később már tízre nőtt őrült körülmények között.

A meccsen a fehérmezes hazaiak jóval többet birtokolták a labdát, és voltak ígéretes lövéseik is, míg a Frankfurt elvétve jutott csak el Funk kapujáig.

Kaput eltaláló lövés összesen egy volt, igazán nagy – vagy veszélyes – helyzet szintén egy. Ez Branimir Hrgota nevéhez fűződött, a Fürth csatára nyolc méterről, viszonylag tisztán lőhetett, viszont csak az oldalhálót találta el.

A folytatásban is inkább a Fürth játszott jobban, ami jól mutatja, milyen rossz is mostanság a Frankfurt. Jetro Willems lövése majdnem beakadt, de a gólvonalon környékén ólálkodó Tuta testével blokkolta a balbekk próbálkozását. A kipattanót Leweling rúghatta rá, a célzás azonban nem volt tökéletes, a labda messze a kapu felett ment ki a játéktérről.

Egyetlen hibát vétett a Fürth, de azt azonnal kihasználták a vendégek. Meyenhofer veszített labdát a saját térfelén, Daichi Kamada kiugratta a leshatáron álldogáló Sebastian Rodét, aki Funk kapus mellett csavart a bal alsóba, 0-1.

Ezután jött a már említett thriller, az ötperces hosszabbítás, amely két gólt is tartogatott. Először a Greuther Fürth talált be, a 92. percben egy baloldali szögletet mellel juttatott a kapuba Cedric Itten. Hatalmas volt az öröm, csakhogy a meccsből még volt két perc. És megszakadt a szív, látva a hazaiakat, a 94. percben egy védelmi kihagyást Rafael Borre, a nyáron a River Plate-től szerzett támadó bosszult meg kegyetlenül, közeli góljával a Frankfurthoz került mindhárom pont. Ha a foci pontozásos sportág lenne, akkor a Fürth nyert volna. De nem az.

Összefoglalás

Alaposan megtizedelődött a Freiburg, Sallai Roland mellett kétséges a játéka Kein Schadénak, Nico Schlotterbecknek és Philipp Lienhartnak is. Nem annyira jó hír ez Streichnek, utóbbi két játékos a védelem központi szereplője. Jonathan Schmid még mindig a koronavírus utóhatásait szenvedi, míg Nils Petersen sérülés miatt biztosan nem játszik majd.

A csapatkapitány, Sebastian Rode visszatért térdműtétje után, ráadásul legutóbb gólt is szerzett. A csapatból Christopher Lenz mellett Goncalo Paciencia hiányozhat, mindketten kisebb sérüléssel küzdenek.

Alapesetben nem várunk változtatást egyik vezetőedzőtől sem, azt viszont elképzelni sem tudjuk mi lesz, ha Lienhart és Schlotterbeck nem jön rendbe szombatig.

Legutóbbi öt meccsükből négy végződött úgy, hogy két és fél gólnál több született, valamint mindkét fél betalált. Tavaly például Freiburgban – még a Schwarzwald Arénában – 2-2 lett a vége (Sallai lőtte akkor az első gólt), míg Frankfurtban 3-1-re nyert a hazai csapat (a magyar válogatott támadója itt eltiltását töltötte).

A forma mindenképp a hazaiak mellett szól, viszont a Frankfurt idegenben mutatott játéka sokkal jobb, mint a hazai. Ebben, illetve az elmúlt két mérkőzésen aratott győzelemben bízhatnak Glasnerék.

Magunk részéről ezúttal kockáztatunk, szerintünk mindkét csapat betalál majd a mérkőzésen, a végeredmény pedig pontosztozkodás lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső