Freiburg – Greuther Fürth: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 29.
Freiburg
Teljesítmény:
N N D N N
  • Europa-Park
  • Október 30. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Greuther Fürth
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Áttérünk egy kicsit Németországba, de ma még visszatérünk a taljánokhoz is, megígérem. A Freiburg – Greuther Fürth mérkőzést néztem ki számotokra (többek között), Sallai Roland együttese az első győzelmére hajt az új stadionjában. A Schwarzwald Arénát egy nagyszerű győzelemmel búcsúztatták, viszont a bemutatkozás az Europa-Parkban nem sikerült a legjobban, ikszeltek az RB Leipziggel. Nyerhettek volna, inkább nekik állt a zászló, végül meg kellett elégedniük egy ponttal.

Mit nem adna a Greuther Fürth egy döntetlenért… A német bajnokság leggyengébb csapatáról beszélünk – legalábbis jelen állás szerint. Viszont nem tartjuk valószínűnek, hogy ebben változás állna be. Nyolc vereségük van, egyszer tudtak pontot szerezni, lőtt góljaik száma az egyik legalacsonyabb a ligában (6), de legalább ők kapták a legtöbbet (24). Nincs sokkal jobb helyzetben az Arminia Bielefeld, az Augsburg vagy az Eintracht Frankfurt (!), de belőlük kinézem, hogy egy idő után össze tudják szedni magukat. A Fürthről nem…

Szóval a Sallai Rolandot valószínűleg csak a kispadon kezdető Christian Streichék készülhetnek az újabb diadalra. Vagy az élet megfricskázza őket, és pont az utolsó ellen veszítik el veretlenségüket? Hamarosan meglátjuk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Freiburg: 0-2

G.: Lienhart, Höler

Néha muszáj kockáztatni – írtam ezt a Wolfsburg – Freiburg mérkőzés előtti tippemben. Pedzegettem – csak azért, hogy biztosabbra menjünk – az X2-t, viszont végül a vendégek győzelme mellett tettem le a voksom. A Sallai Rolandot nélkülöző vendégek végül hozták azt, amit reméltem és két góllal bizonyultak jobbnak a gyengén játszó Wolfsburg ellen.

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – Vranckx, Guilavogui, Arnold – Baku, Nmecha, Steffen

Freiburg:

Flekken – Gulde, Lienhart, Schlotterbeck – Kübler, Eggestein, Höfler, Günter – Jeong, Höler, Grifo

A vendégeknek nagyon jól mennek a pontrúgások, ebben a szezonban már ötször találtak be így, és a farkasok ellen jött a hatodik. A 27. percben Vincenzo Grifo a pálya bal oldaláról, az alapvonalhoz közel végezhetett el szabadrúgást, a rövidre érkező labdát Philipp Lienhart, a Freiburg osztrák védője először Casteelsbe rúgta, majd – szerencséjére – a labda visszapattant elé, másodszor pedig már a belga sem tudott segíteni csapatán.

A játékvezető először ugyan lest jelzett, de a VAR megállapította, hogy egy wolfsburgi láb (Kevin Mbabué) belógott, így a gól érvényes volt.

Közel jártak ezt követően az egyenlítéshez a hazaiak, a Wout Weghorst kiesése miatt kezdőbe jelölt Lukas Nmecha egy szép szóló végén a felsőlécet találta el. A labda onnan a gólvonal elé pattant, aztán a freiburgiak fel tudtak szabadítani.

A félidő utolsó igazán veszélyes helyzetét egy másik freiburgi védő, Nico Schlotterbeck dolgozta ki, Jeong legurított labdáját távolról zúdította kapura, nem is tévedett sokat…

Elégedetten szemlélhette a látottakat Hansi Flick, a német szövetségi kapitánya, aki kilátogatott a mérkőzésre.

A második félidőben Lukas Nmecha ugyan egyenlített, de már a lövése közben harsant a síp, elég látványosan kezezett előtte a csatár, csoda lett volna, ha ezt a játékvezető nem szúrja ki azonnal.

A 68. percben dőlt el, hogy a Freiburg ezúttal sem szenved vereséget. Ekkor Lukas Höler, a hazaiak támadója labdát szerzett az ellenfél térfelén, kirakta a szélre, ahol a cséká, Christian Günter érkezett, a balbekk pontosan tálalt Höler elé, aki nyolc méterről gurította be a második vendég találatot. Christian Streich 2011 óta edzője a Freiburgnak, de ilyen jó kezdést a Bundesligában még nem produkált.

Előző 5 meccs eredménye
2016.04.04.Bundesliga 2
greuther fürth
2:3
freiburg
Bundesliga 2
2015.10.18.Bundesliga 2
freiburg
5:2
greuther fürth
Bundesliga 2
2013.05.11.Bundesliga
greuther fürth
1:2
freiburg
Bundesliga
2012.12.08.Bundesliga
freiburg
1:0
greuther fürth
Bundesliga
2009.05.13.Bundesliga 2
freiburg
0:0
greuther fürth
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – Greuther Fürth: 4-1

G.: Poulsen, Forsberg, Szoboszlai, Novoa Ramos ill. Hrgota

Ráijesztettek Jesse Marschék saját szurkolóikra, hiszen a gyengén kezdő Greuther Fürth egy félidő után vezetett a Red Bull Arénában. A második félidőre összekapták magukat a hazai legények, és magyar közreműködéssel végül kiütötték a zöldeket. Külön öröm, hogy Szoboszlai Dominik – aki mintha egy kicsit elveszítette volna Marsch bizalmát – remekül szállt be a meccsbe, egy perc után gólt szerzett, majd kiosztott egy gólpasszt.

A kezdők:

RB Leipzig:

Gulácsi – Mukiele, Orbán, Gvardiol – Henrichs, Haidara, Kampl, Angelino – Nkunku, Forsberg – A. Silva

Greuther Fürth:

Funk – Meyenhofer, Bauer, Viergever, Willems – Driesbeck, Christiansen – Leweling, Dudziak, Hrgota – Itten

Olyan igazán nagy lehetőségeket az első félidő nem tartogatott, de azt el kell mondani, hogy a Fürth sokkal jobban játszott, ami még úgy is meglepő volt, hogy a Lipcse igazából a szezon kezdete óta szenved. Vannak jobb meccseik, de eléggé hangulat-csapat lett belőlük, akik képesek bárkitől vereséget szenvedni. Most az első félidőben a sereghajtó nőtt a fejükre, és bár Jeremy Dudziak fejese, valamint Branimir Hrgota lövése sem akadt be, a félidőt mégis hátrányban zárták. Történt, hogy a 45. percben Nordi Mukiele egész egyszerűen ráugrott a tizenhatoson belül álló Lewelingre, a játékvezető pedig nem volt rest tizenegyest ítélni.

Általában a tiziket Branimir Hrgota végzi el, most is így történt, a jobbra vetődő Gulácsi tehetetlen volt, hiszen a labda a másik sarok irányába gurult, 0-1.

Nem volt ez jó hír a hazaiaknak, különösen Emil Forsbergnek, aki a születésnapján lépett pályára, úgy tűnt, nem kap ajándékot a csapattársaktól.

De aztán a második félidőre megváltozott a hazaiak játéka. Alig fújt a sípjába Christian Dingert játékvezető, Yussuf Poulsen máris egyenlített. A dán támadó lövésébe egy láb beleért, ami miatt a játékszer irányt változtatva pattant be Funk kapujába.

Hat perccel később Poulsen kiharcolt egy büntetőt, amit a szülinapos Emil Forsberg nyugodtan rúgott a jobb alsóba, ezzel már a hazaiaknál volt az előny.

A következő jelenetünk a 64. percből érkezik, ekkor cserélték be Szoboszlai Dominikot. A magyar válogatott támadó középpályása egy perccel később már gólt ünnepelhetett, Christopher Nkunku beadását szép mozdulattal továbbította a kapuba.

Ahogy említettem Dominiknak még egy assziszt is összejött, a Bundesligában most debütáló fiatal spanyolt, Hugo Novoa Ramost kínálta meg egy tökéletes labdával.

A második félidő elején a Fürth a két gyors kapott góltól szétesett, és már nem is tudták összeszedni magukat.

Összefoglalás

Akadnak kérdések a Freiburg kezdőjét illetően. Yannik Keitel elkapta a vírust, ami miatt biztosan kiesik, a csodacserének, vagyis Nils Petersennek a térdével vannak problémái, míg Philipp Lienhart egy kellemetlen esés következtében ütötte be a fejét. Nicolas Höfler szintén kérdőjeles, Jonathan Schmid pedi most szedi rendbe magát a koronavírus után.

Sallai Roland is egészséges már, viszont az a láb nem biztos, hogy 90 percet bír, Streich mester több mint valószínű, hogy a kispadon fogja őt kezdetni.

A másik oldalon is bőven van hiányzó, Jessic Ngankam, Gideon Jung, Havard Nielsen és Robin Kehr sem játszhat.

A két véglet tárul a szemünk elé, hiszen a Freiburg kilenc mérkőzés óta veretlen, a Greuther Fürth kilenc meccs óta nyeretlen. Kétségbeejtő a helyzet, és a játékukat látva 180 fokos fordulatra lenne szükség ahhoz, hogy Bundesliga tagságukat meg tudják hosszabbítani.

A Freiburg túlteljesít, adott esetben még a második helyre is felléphetnek, ha a Haalandot elveszítő Dortmund hibázik, akkor ez össze is fog jönni.

Szerény véleményem szerint nincs miről beszélni. Kötelező győzelem ez, annak kell lennie. Akár még egy nagyobb arányú győzelem is lehet ebből, ha a Greuther Fürth hozza ugyanazt a formát, amit mostanában…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső