Freiburg – Hoffenheim: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 10.
Freiburg
Teljesítmény:
N V V N V
  • Europa-Park
  • December 11. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Hoffenheim
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végezetül következzen egy német bajnoki, Sallai Roland csapatának soron következő meccsét vesszük górcső alá, ez pedig a Freiburg – Hoffenheim találkozó lesz. Ezúttal a hétvégén nem lesz lehetőségem tippeket írni, de sebaj, mert a jövő héten hétközi forduló lesz, szóval már a hét elején tudtok majd mire fogadni.

A Bundesligában sokáig veretlen volt Christian Streich együttese, aztán a Bayern München elleni vereséget még két zakó követte. Úgy tűnt, hogy kicsit kifulladt a Freiburg, ami nem is lenne meglepő, hiszen voltak sérültjeik, illetve a nyáron nem is érkezett erősítés a csapathoz, „csak” az utánpótlásból hozott fel pár tehetséges fiatalt a tíz éve a csapatot trenírozó mester.

Aztán eljött a múlt hét vasárnap, és a Borussia Mönchengladbach elleni mérkőzés. És a Freiburg egy félidő alatt mészárszéket rendezett a Borussia Parkban, kevesebb mint egy félidő alatt hat góllal terhelték meg Yann Sommer kapuját. Ez nyilván felvillanyozta a szurkolókat és a játékosokat egyaránt.

Most az új stadionjukban kéne kétvállra fektetni a Hoffenheimet, ami annak ellenére nem lesz egy fáklyás menet, hogy a vendégek azért hajlamosak bakizni. Plusz tele vannak sérültekkel is, amiről lent, az összefoglalásban természetesen részletesen is szót ejtek.

Szóval… Említettem, hogy a vendégek azért néha-néha bakiznak, de azért valamiért csak ott vannak az ötödik helyen, közvetlenül a Freiburg mögött… Ez tehát egy rangadó a javából, mi pedig a lehető legjobb tippet akarjuk adni nektek. Meg magunknak is.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Mönchengladbach – Freiburg: 0-6

G.: Eggestein, Schade, Lienhart, Höfler, Höler, Schlotterbeck

Sallai Roland a sérülése óta nem tudta visszaverekedni magát a kezdőcsapatba, ezúttal is csak csereként szállt be egy óra játékot követően, amikor a mérkőzés lényegi kérdéseire már választ kaptunk. Mert ekkor már hat góllal (!) ment idegenben a Freiburg, a Borussia Mönchengladbach pedig hiába akart zárkózni, nekik ezen a napon semmi sem sikerült…

A kezdők:

Borussia Mönchengladbach:

Sommer – Ginter, Elvedi, Bensebaini – Lainer, Zakaria, Koné, Scally – Hofmann – Thuram, Plea

Freiburg:

Flekken – Kübler, Lienhart, Schlotterbeck, Günter – Schade, Eggestein, Höfler, Grifo – Höler – Demirovic

Nem szoktam irigyelni azokat a csapatokat, akik közvetlenül a kezdés után gólt kapnak, mert az alapjáraton borítja fel a mérkőzés előtti taktikát, az elképzeléseket, úgy mindent. És itt, ezen a meccsen a Mönchengladbach nem is egy, hanem két gólt kapott rögtön a kezdést követően.

A második percben zörrent meg először a hazai háló, Maximilian Eggestein vágott be egy balról érkező labdát a jobb alsóba. Nagyon egyedül hagyták a középpályást, Sommer pedig nem ért le a lövésre.

Három perccel később az előbb gólpasszt adó Kevin Schade is kapuba talált, ő Christian Günter baloldali beadását bólintotta be úgy, hogy sokkal magasabbra ugrott, mint védője. A fiatal középpályásnak ez volt az eddigi legjobb meccse, mióta felkerült idén a nagyokhoz, és egyre komolyabb szerepet szán neki Streich mester.

Beindult a freiburgi henger, és a 12. percben újra betaláltak, ezzel pedig lényegében tíz perc alatt eldöntötték a három pont sorsát. Vincenzo Grifo végzett el szabadrúgást a szélről, a beívelt labdája veszélyesen kanyarodott a kapu felé, és úgy még veszélyesebb lett, hogy senki emberfia nem ért hozzá. Yann Sommer bele tudott ugyan kapni, de pont Philipp Lienhart érkezett a kipattanóra, és közelről a hálóba küzdötte a játékszert.

A 19. percben jött a negyedik találat, és kezdett az egész meccs egyre kínosabbá válni. Nicolas Höfler volt ezúttal a gólszerző, egy Grifo által belőtt szögletet csúsztatott a gólvonal mögé.

Újabb hat perc, újabb gól: A 25. perc az ötödik freiburgi találatot hozta el Lukas Höler jóvoltából, ezen a gólon már látszott, hogy a Freiburg bármit is tesz, az lényegében arannyá válik. A védelem ismét sehol nem volt, amikor Höfler befejelt labdáját Höler továbbította a kapuba, 0-5.

Adi Hütter próbálta menteni a menthetőt és kettőt cserélt a csapat stabilizálása érdekében, ám itt még nem volt vége a rémálomnak, mert a lefújás előtt nyolc perccel kaptak még egy gólt.

A 37. percben Nico Schlotterbeck is feliratkozott a gólszerzők közé, ő is Vincenzo Grifo beadása után fejelhetett, Yann Sommer ezt sem tudta védeni.

Az egész Gladbach katasztrófa volt, de szerencséjükre a második félidőre a Freiburg leállt. Kevés helyzet volt, azok sem voltak igazán veszélyesek. A végén mindkét csapat örülhetett: A Freiburg a győzelemnek, a Borussia Mönchengladbach pedig annak, hogy vége lett a meccsnek…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.24.Bundesliga
freiburg
0:1
hoffenheim
Bundesliga
2021.01.02.Bundesliga
hoffenheim
2:1
freiburg
Bundesliga
2020.02.08.Bundesliga
freiburg
2:1
hoffenheim
Bundesliga
2019.09.15.Bundesliga
hoffenheim
1:2
freiburg
Bundesliga
2019.01.26.Bundesliga
freiburg
1:1
hoffenheim
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hoffenheim – Eintracht Frankfurt: 3-2

G.: Geiger, Rutter, Samassekou ill. Borre, Paciencia

Hazai pályán szinte megállíthatatlan a Hoffenheim. Gyengén kezdtek (egy döntetlennel és egy vereséggel), de azóta minden hazai meccsüket egytől egyig nyerik. Most épp az Eintracht Frankfurt esett áldozatul egy gólgazdag mérkőzésen. Felülteljesít Sebastian Hoeness együttese is, előzetesen a középmezőnybe várták őket. És lehetséges, hogy végül majd ott végeznek, de egyelőre kiélvezik minden egyes pillanatát annak, hogy ennyire jól szerepelnek.

A kezdők:

Hoffenheim:

Baumann – Akpoguma, Posch, Richards – Raum, Samassekou, Vogt, Geiger – Bebou, Dabbur, Rutter

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Tuta, Hasebe, N’Dicka – Chandler, Jakic, Sow, Kostic – Lindström, Kamada – Borre

Azért is ér nagyon sokat ez a győzelem, mert alapjáraton a Frankfurt nem játszott rosszul. Sőt az igazság az, hogy jobbak voltak a Hoffenheimnél. Azonban a helyzeteikkel jobban éltek a hazaiak, aminek köszönhetően végül 3-2-re diadalmaskodtak. A Frankfurt nagy menetelése véget ért, a mérkőzést megelőzően ugyanis hat meccsen maradtak veretlenek.

A 15. percben láthattuk a mérkőzés első gólját, egy kisszögletet végeztek el a vendégek, Filip Kostic és Jasper Lindström játszottak össze, és bár azt szokhattuk meg, hogy Kostic varázsolja a társak fejére/lábára a labdát, ezúttal Lindström ívelt be, Rafael Borre pedig hatalmas erővel fejelt a kapu közepébe. Hiába állt ott Baumann, akkora erő volt a fejesben, hogy mire a kapus felemelte a kezét a labda már a hálóban volt.

A Hoffenheim viszont még az első félidőben fordítani tudott. A 24. percben egy nem akármilyen gólt szerzett Dennis Geiger, a sajátnevelésű középpályás. Munas Dabbur tartotta meg a labdát a frankfurti tizenhatoson belül, majd – mivel nem tudott kapura fordulni – letett azt az érkező Geiger elé, aki jobbal irtózatos nagy gólt rúgott a jobb felsőbe.

Hat perccel később pedig már a hazaiaknál volt az előny, Ihlas Bebou lövését Kevin Trapp pont Giorginio Rutter elé ütötte, a fiatal játékos pedig nagyon rutinosan kivárt, majd a hálóba lőtt.

Közel egy óra elteltével a hazaiak növelni tudták az előnyüket, Diadie Samassekou 16 méteres lapos lövése Kristijan Jakic lábán irányt változtatva szédült be a hálóba, 3-1.

A Frankfurt a második játékrészben sokkal többet támadott, azonban lövéseik rendre elkerülték a kaput. Egy nem, a 72. percben a csereként pályára lépő Goncalo Paciencia találatával közelebb tudtak férkőzni a házigazdához a frankfurtiak, a támadó Filip Kostic (naná, hogy az ő) beadását vette mellre, aztán pattanás nélkül bombázott a léc alá.

Több gól nem esett, hatalmas sikert arattak a hazaiak…

Összefoglalás

Mint említettem, Sallai Rolandra mostanság csak csereként számítanak, és ez minden valószínűség szerint holnap is így lesz. Streich ezen csapatával teljes mértékben elégedett, Kevin Schade nagyot játszott legutóbb, így tényleg nem látunk sok esélyt arra, hogy a magyar válogatott szélsője a kezdetektől a pályán legyen.

Igazából mi oka lenne változtatni Streichnek? Semmi… Egy 6-0-s siker után bőven megállja a helyét a mondás, miszerint győztes csapaton ne változtass!

A csapatból egyébként Jonathan Schmid hiányzik, valamint Nils Petersen, Kimberly Ezekwem és Yannik Keitel. Nico Schlotterbeck felépült, így tud majd játszani a Hoffenheim ellen.

A másik oldalon hosszabb a sérültek listája, de ehhez Hoeness már hozzá van szokva, az egész szezonjuk eddig így telik. Kiesett Robert Skov, Marco John, Ermin Bicakcic, Benjamin Hübner, Pavel Kaderabek, illetve kétséges az alábbi játékosok szereplése: Dennis Geiger, Andrej Kramaric, Florian Grillitsch és Jacob Bruun Larsen.

Többségük elég fontos tényező, így csak reménykedhetnek a vendégek, hogy holnapra bevethető állapotban lesznek…

A gólokat eddig sem vetették meg a ligában, és egymás ellen is játszottak már jó kis meccseket, ahol a gólok csak úgy potyogtak.

A Hoffenheim idegenben kifejezetten gyenge teljesítményt nyújt (2-1-4), sok gólt is kapnak, hét fellépésükön 15-ször mattolták őket.

A Freiburg otthon eddig veretlen volt, legutóbb viszont a Frankfurt elvitte mindhárom pontot. Történelmi vereség volt ez egyébiránt, hiszen az Európa-Parkban még nem kaptak ki Demirovicék.

Jön a második bukta? Nem gondolnánk, bár ebből a Hoffenheimből kinézünk bármit. Azt is, hogy rúgják a gólokat, ahogy a hazaiak is. Részünkről ez a tipp a lőtt és kapott találatokról szól, megy az over 2,5, valamint a BTTS is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső