Freiburg –Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 07.
Freiburg
Teljesítmény:
N V N N N
  • Schwarzwald-Stadion
  • Január 09. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Köln
Teljesítmény:
V N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két meccs erejéig ugorjunk át a Bundesligába is, Sallai Roland csapatának soron következő mérkőzését fogjuk majd szemügyre venni, ez pedig a Freiburg – Köln találkozó lesz. Ha ránézünk a BuLi mostani állására, akkor azt láthatjuk, hogy egy kiesés ellen menekülő csapat utazik Freiburgba, a Köln a tavalyi év tavaszához hasonlóan most is a hátsó részében helyezkedik el a tabellának, ha még egy gárda megelőzi őket, akkor már kiesőhelyen fognak állni.

Vannak most kifejezetten gyenge csapatok a német első osztályban, és egyszerűen nem áll össze, hogy a Köln miért tartozik közéjük. Úgy vagyok velük, mint a Werder Bremennel, akik tavaly alig menekültek meg, most meg hiába kezdtek jól, egyre lejjebb süllyednek ismét.

A Freiburg viszont jól áll, a felsőházban tartózkodnak, a formájuk pedig pazar, zsinórban négy meccsüket nyerték, de a veretlenségük az előző év novemberében kezdődött.

Oké, egy kupavereség volt közben, de ha csak a bajnokságot nézzük, akkor a Mainz elleni vereség volt az utolsó.

Nem is kérdés, hogy ki a meccs esélyese…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hoffenheim – Freiburg

Egy félidő alatt lerendezték a Hoffenheimet, a Freiburg ez idő alatt háromszor is kapuba talált egy akciógól, egy tizenegyes és egy öngól révén. A nyáron igazolt Baptiste Santamaria gólja volt az első, egy baloldali beadást csúsztattak meg az ötös magasságában, a hosszúra érkezett a francia középpályás és nagyon eltalálta a labdát, ami a rövid felsőben kötött ki, Baumannak esélye sem volt. Ez a hetedik perc eseménye volt egyébként.

Jött közel fél óra, amikor nem esett gól, de még helyzet sem nagyon született, aztán a 34. perc egy tizenegyest hozott, egy szöglet után Hofler csúsztatott (volna) középre, a labda a csereként beállt Bogarde kezét érte, aki igazából csak az arcát védte reflexből, de hát a szabály az szabály. Vincenzo Grifo nem is szórakozott, magabiztosan lőtte kapuba a vendégek második gólját.

És akkor a lefújás előtt még Kasim Adams is saját kapujába talált – szegény védő menteni igyekezett egy beadást, amire amúgy senki nem érkezett -, így a félidőre nagyon megnyugtató előnnyel vonulhattak a Freiburg játékosai.

A fordulás után a Hoffenheim persze próbált támadólag fellépni, irányítani és korán gólt szerezni, ez viszonylag hamar sikerült, Ihlas Bebou az 58. percben bombázta szét a vendégek kapuját. Több már nem volt a hazaiakban, így megérdemelten nyert a Freiburg, ahol Sallai Roland ezúttal csereként, a 80. percben lépett pályára.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.02.Bundesliga
köln
4:0
freiburg
Bundesliga
2019.08.31.Bundesliga
freiburg
1:2
köln
Bundesliga
2018.04.28.Bundesliga
freiburg
3:2
köln
Bundesliga
2017.12.10.Bundesliga
köln
3:4
freiburg
Bundesliga
2017.02.12.Bundesliga
freiburg
2:1
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Augsburg

Okozott már hatalmas meglepetést a Köln együttese, például a Signal Iduna Parkban legyőzték a Borussia Dortmund együttesét, majd ikszeltek a Wolfsburggal, ezután pedig a Mainz volt kénytelen fejet hajtani előttük. Nagy meglepetés volt a Leipzig elleni pontszerzésük is, szóval talán valami elindult Kölnben, és a nagyon gyenge szezonkezdést később kompenzálni tudják.

De most az Augsburg ellen nem sikerült egyetlen pontot sem szerezni, pedig alapból a játék képével nem volt gond.

Az Augsburg első helyzetéből ugyan gól született, de hiába, a gólszerző Niederlechner lesről bólintott, szóval jöhetett szabadrúgással a hazai csapat.

A Köln is fejjel veszélyeztetett, baloldali szöglet után Bornauw remekül érkezett és fejelt kapura, de pont középre, ahol Gikiewicz is állt, így a lengyel védeni tudott.

A második félidőben Wolf megpattanó lövése volt a legígéretesebb kölni próbálkozás, de Gikiewicz itt is jó helyen volt ahhoz, hogy hárítson, a másik oldalon viszont jött a gól. A brazil Iago a 77. percben Niederlechner centerezését közelről lőtte az üres kapuba, ez a gól pedig sokat ért, konkrétan három pontot, mert a kölniek nem tudtak egyenlíteni már.

Nem játszottak rosszul, de a szerencse elpártolt tőlük, így csak a 15. helyen állnak, egy pont választja el őket az osztályozót érő 16. helytől.

Összefoglalás

Hajlamos tehát a Köln bravúrokra, főleg idegenben, pontjaik javát (11-ből 9-et) nem a saját pályájukon érték el. Otthon még nyeretlenek. Talán jól is jön nekik, hogy ők látogatnak Freiburgba.

Utolsó két hazai bajnokiját egyaránt nyerték Sallaiék, a Bielefeld után a Herthát szabályosan kiütötték, 4-1-re győztek akkor.

Ez mindenképp jó előjel, valamint a játékosok is jó formának örvendenek, főleg Grifot lehet kiemelni, aki már hét bajnoki gólnál jár ebben az idényben. Remélhetőleg Sallait újra a kezdőben láthatjuk majd, elől pedig még Demerovicra lehet számítani.

Sem új sérült, sem eltiltott nincs a Freiburgnál, a Köln esetében sincs új hiányzó, de azért Sebastian Andersson kiválása nem jött jól, a csatár még december közepén sérült meg.

Tavaly mindkét meccset a Köln nyerte, tavalyelőtt pedig mindkettőt a Freiburg, jó kis meccseket játszanak egymás ellen, amik izgalmasak, vagy legalább sok gól esik rajtuk.

Most annyira nem akarok túlgondolni semmit, szerintem a remek idegenbeli forma ellenére a Freiburg behúzza ezt a meccset, de azzal sem lőhetünk mellé (remélem), ha az over 2,5-et rakjuk meg. Szerintem mindkettő jó ötlet, a kettő együtt meg bomba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső