Fulham – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 25.
Fulham
Teljesítmény:
N V N V N
  • Craven Cottage
  • Szeptember 28. 18:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Aston Villa
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, itt is az első hétfői Premier League meccs, a Fulham – Aston Villa. Nem mondható egy kifejezett rangadónak, a birminghamiek alig tudtak bentmaradni az előző szezonban, a Fulham pedig a Brentford elleni play off döntőn keresztül került fel az első osztályba.

A bajnokságot az újonc rosszul, két vereséggel indította, így mindenképp fontos lenne a pont vagy pontok megszerzése. Az Aston Villa csak egy meccset játszott, azt viszont hazai pályán nyerte meg a Sheffield United ellen.

Nézzük, hétfőre milyen tippel készüljünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Fulham

Nagyon jó kis meccset játszott egymás ellen a két újonc az angol első osztályú bajnokság második fordulójában. Potyogtak a gólok, izgalom, helyzetek, két tizenegyes…

Az alaphangot Helder Costa adta meg bombagóljával: A 5. percben egy szöglet csúszott meg egy londoni fejen, ami így a hosszún teljesen egyedül ácsorgó portugál elé került. Ő nem szórakozott, még ilyen éles szögből is bátran lőtt, a lövés pedig tökéletesre sikeredett, a felsőléc segítségével pattant a gólvonalon túlra.

Még az első félidőben jött az egyenlítés, Koch hozott össze újra tizenegyest, a tavalyi Championship szezon gólkirálya, Alekszandar Mitrovics pedig belőtte azt. Azonban mégsem 1-1-gyel vonultak szünetre a csapatok, ez pedig Klich (és egy kicsit Bamford) érdeme. Ismét egy büntető, amelyet a lengyel középpályás gólra váltott.

A második játékrészre is jutott az őrületből, Klich ugratta ki Bamfordot, az angol csatár pedig nagyon okosan és higgadtan helyezett a nyáron érkezett Alphonse Areola kapujába. Az 57. percben pedig már 4-1 volt az állás, Helder Costa duplázta meg saját góljai számát. Azzal azonban nem számoltak, hogy a Fulham összeszedi magát és elkezd zárkózni. A Leeds láthatóan hátradőlt, a Fulham pedig a 62. percben Reid révén szépített.

Ha Reid gólja nem is rázta fel őket, Mitrovics második találata bizonyára igen, hiszen kezdett elfogyni az előny. A szerb csatár fejjel volt eredményes, de meg kell jegyezni, hogy Meslier nagyon rosszul mozdult ki a Fulham játékosának beadására, majd hiába hátrált, már késő volt.

A lefújás előtt még majdnem összejött az egyenlítés, de Reid lövése a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattant. Megúszta a Leeds, a Fulhamet viszont dicsérni lehet, mert 4-1-nél sem adták fel, hanem lehajtott fejjel mentek tovább.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.04.FA Kupa
fulham
2:1
aston villa
FA Kupa
2018.05.26.Championship
fulham
1:0
aston villa
Championship
2018.02.17.Championship
fulham
2:0
aston villa
Championship
2017.10.21.Championship
aston villa
2:1
fulham
Championship
2017.04.17.Championship
fulham
3:1
aston villa
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Sheffield United

Előzetesen a vendégeket tartották esélyesebbnek, azonban – ilyen a foci – már a 12. percben egy olyan esemény történt, ami alapjaiban változtatta meg az esélyeket. Történetesen John Egant, a vendégek középső védőjét azonnali piros lappal küldték le, amiért utolsó emberként megakadályozta Ollie Watkinst abban, hogy gólt szerezzen. Az eset hatalmas vitákat szült Angliában, egyesek szerint az ítélet túlzó volt (hiszen Watkins is fogta Egant), mások szerint a szabály egyértelmű.

Innentől a papírformát lehetett a kukába dobni, támadott is becsülettel a Villa, a Sheffield pedig hősiesen védekezett.

Nagy fordulat lehetett volna az első félidőben, de végül ez elmaradt: Tizenegyest kapott ugyanis a vendég csapat, azonban Lundstram lövését az újonnan érkező Emiliano Martinez kivédte.

A második félidőben is a védekezésre fókuszáltak a vendégek, de a 63. percben megtörtek. Két belső védő, jelesül Mings és Konsa hozta össze az Aston Villa vezető gólját, amely végül a győzelmet is jelentette.

Az előny megszerzése után kicsit jobban játszottak a hazaiak, Grealish kétszer is centikkel tévedett, így nem tudta magabiztossá tenni a győzelmet.

Azonban a hármas sípszó felharsanásakor is 1-0 volt az állás, így a Villa győzelemmel indította az új idényt.

Összefoglalás

Nagyon biztató játékot mutattak a hazaiak a Leeds ellen, habár a védelmükön kell még csiszolni, annyi szent.

Mindegyik gól elkerülhető volt, nagyon sokszor hagytak üres embert, ennek köszönhetően háromszor is kapitulálni kényszerültek. És hiába van klasszis kapusod (Alphonse Areolára gondolok most), ha a védelem össze-vissza bolyong a pályán.

És hiába van klasszis csatárod (most meg Mitrovicsra), ha a védelem… Tudjátok…

A kapus és csatárposzt a Villánál is erőteljesen javult, Ollie Watkins a Championshipben már bizonyított, meglátjuk, nem lesz-e nagy ez a kabát számára. Mindenesetre a Brentfordban egy idény alatt 26 gólt szerzett, valamint az idei Ligakupában is van már 2 gólja, a Burton és a Bristol City ellen talált be.

Az osztálykülönbség ellenére a tavalyi szezonban már összemérték tudásukat, az év elején az FA Kupában mérkőztek meg és meglepetésre az akkor másodosztályú Fulham nyerni tudott 2-1-re.

Akkor épp nagyon rossz formát mutatott a Villa, így nem meglepő az eredmény, annak ellenére sem, hogy a Fulham másodosztályú volt.

Ezen a meccsen én most gólokat várok. A Leeds elleni meccs bebizonyította, hogy a védelmen van még mit csiszolni, elől pedig Mitrovics mindig jó lehet egy gólra. A másik oldalt sem féltem ilyen szempontból, Watkins és Grealish vezérletével akár a győzelem is meglehet, de menjünk biztosra, amennyire lehet, 2,5 gólnál többre számítok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső