Fulham – Cardiff: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 08.
Fulham
Teljesítmény:
N N N V V
  • Craven Cottage
  • Július 10. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Cardiff
Teljesítmény:
V N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nincs túl sok ideje a pihenésre mostani cikkünk két főszereplőjének. Tegnap koraeste játszottak mindketten, de pénteken már jön az újabb forduló és az újabb ütközet. Kezd besűrűsödni a tabella eleje, az eddig elég magabiztosan vezető Leeds – West Brom duó egyáltalán nem szemlélheti nyugodtan a mögöttük zajló történéseket, hiszen a negyedik helyen álló Fulham is csak öt pontra van az éllovastól.

Ez pedig azt is jelenti, hogy a londoniak extra motivációval léphetnek pályára: Még összejöhet a play off nélküli feljutás. Ennek a bravúrnak a kiharcolására négy fordulójuk van, első lépésben azzal a Cardiffal kell megmérkőzniük, akik maguk is play off helyen állnak, de a Derby County erőteljesen közelít hozzájuk. Még egy vereség és lecsúsznak a hatodik helyről.

A Championship 43. fordulójában Fulham – Cardiff mérkőzést rendeznek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nottingham – Fulham

Talán nyugodtan állíthatjuk, hogy a Nottingham Forest az idei play off egyik résztvevője lesz. 68 pontjukkal erre nagyon nagyon jó esélyük van, a play offban pedig bármi megtörténhet.

A mérkőzést megelőzően a Fulham egy ponttal állt előttük, így egy esetleges győzelemmel felléphettek volna a negyedik helyre.

Nem így történt, mert hiába számított valamivel esélyesebbnek a hazai csapat, a Fulham végül el tudta vinni a három pontot.

Még az első félidő legvégén történt, hogy a vendégek támadást vezettek. Arter kapott labdát, amit szeretett volna tovább passzolni, azonban egy nottinghami láb miatt elakadt az átadás. Így került vissza Arter elé, aki gondolt egyet és ellőtte a labdát, az pedig védhetetlenül csapódott Samba kapujába. A hazaiak megrohamozták a bírót, szerintük ugyanis kézzel ért a gólszerző a labdába, de a játékvezető nem értett egyet a játékosokkal.

A második játékrészben többet támadott a Forest, helyzeteik is akadtak, de semmi komoly, így nemhogy megelőzték a Fulhamet, négy pontra nőtt a hátrányuk.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.30.EFL Championship
cardiff city
1:1
fulham
EFL Championship
2019.04.27.Premier League
fulham
1:0
cardiff city
Premier League
2018.10.20.Premier League
cardiff city
4:2
fulham
Premier League
2017.12.26.EFL Championship
cardiff city
2:4
fulham
EFL Championship
2017.09.09.EFL Championship
fulham
1:1
cardiff city
EFL Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cardiff – Blackburn

Egészen elképesztő meccset játszott egymással a két Premier League-et is megjárt egyesület. Fordulatos meccs, sok és nem mellesleg gyönyörű gólokkal tarkítva. Mi kell még?

A Cardiff szurkolóinak három pont. Inkább néztek volna végig egy kínkeserves 1-0-t, mint ezt a mérkőzést, amely végig látványos és izgalmas volt, de nem jutott semmi a hazaiaknak.

Minden egy hazai góllal kezdődött, ez a gól pedig megmutatta, hogy van finesz a másodosztályban is. Vaulks kapott egy kiugratást a 14. percben, látta, hogy a Blackburn kapusa kissé kint áll a kapujából, laza mozdulattal alányúlt és átemelte Waltont, a labda a felsőlécről vágódott a gólvonal mögé. Nem csak szép és látványos, de rendkívül okos gól volt.

Graham egyenlítő gólja sem szép, sem okos nem volt, de ugyanannyit ért, mint a túloldalon Vaulks csodagólja. Egy szögletet követően a labda a kapus és a kapufa között flipperezett, Graham odalépett és egy méterről a kapuba tessékelte a játékszert.

Az első játékrész mégsem döntetlennel ért véget, Glatzel ugyanis a 42. percben Bennett centerezése után ismét a Cardiffot juttatta előnyhöz.

A fordulást követően azonban tartogatott még meglepetéseket a mérkőzés.

Egy perc telt el a második félidőből, amikor Samuel egy megpattanó beadást lőtt be, majd a 70. percben a mérkőzésen először vezetett a Blackburn, de ez az előny ki is tartott a meccs végéig.

Bacuna, a hazaiak középpályása a felezőnél passzolta el a labdát, amire Armstrong csapott le és jó 50 méterről emelt a kint álló Walton kapujába.

Soha rosszabb meccset!

Összefoglalás

A Fulham egy igazán nehéz pályán van túl, míg a Cardiff egy hozható meccset eresztett ki a karmai közül. Nagyon nagyon figyelniük kell a Derby eredményét, valószínűleg kettejük közül kerül ki az a csapat, aki a play offban harcolhatja ki a Premier League-be való feljutást.

Lássuk, hazai pályán hogy szerepel a Fulham:

Döntetlenből nincs sok, mindössze kettő, győzelemből pedig kétszer annyi, mint vereségből (13-6). A góljaik számát tekintve mind a lőtt, mind a kapott találatokkal a középmezőnyben szerepelnek.

Ami az igazán érdekes, hogy olyan csapatoktól szenvedtek vereséget, akik a tabella hátsó részében szerepelnek. A Barnsleytól, akik utolsó előttiek, vagy például a Hulltól, akik 21. helyen szerénykednek.

Mi újság a Cardiffal idegenben? Utolsó három meccsüket zsinórban nyerték, egyébként testvériesen van elosztva a győzelmek, döntetlenek, vereségek száma, mindegyikből 7 van.

Nagyon jó szorzóval adják a hazai győzelmet, ami a legvalószínűbb eredmény. Nem biztos, hogy látványos meccsen, az újrakezdés óta a Fulham három győzelméből egy sem ért véget nagy gólkülönbséggel.

Mindenképp a hazaiak győzelmére számítok egy kevés gólos mérkőzésen. Ha nagyobb szorzót, több izgalmat szeretnénk, akkor a H + 2,5-nél kevesebbet ajánlom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső