Fulham – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 11.
Fulham
Teljesítmény:
N D D D D
  • Craven Cottage
  • Január 16. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszatérünk Angliába, ahol a hét minden napjára jut legalább egy Premier League mérkőzés, szombatra a Fulham – Chelsea. Eredetileg pénteken játszották volna le a találkozót, azonban a december végén elmaradt Tottenham elleni meccset szerdán pótolják, a mi meccsünket pedig egy nappal eltolták. Sokszor írtunk már mindkét csapatról, a Fulham újoncként szerepel az első osztályban, de teljesítménye eddig nem meggyőző, kiesőhelyen állnak, utolsó öt mérkőzésükön nem tudtak nyerni a bajnokságban, utoljára a Leicester verték meg, mondjuk ez nagy szó volt. A gólszerzés sem az erősségük, ezen az öt meccsen kétszer találtak kapuba. Pedig náluk szerepel a Championship tavalyi gólkirálya, Alekszandr Mitrovics, aki 26 gólt szerzett a másodosztályban, most viszont csak kétszer tudott beköszönni az ellenfeleknek 13 mérkőzésen.

A Chelsea azért sokkal jobban szerepel, bár most épp egy gyenge időszakukat élik, nem is csoda, hogy felmerült a PSG-től távozó Thomas Tuchel szerződtetése. Ez egyelőre csak pletyka, de ha Roman Abramovics egyszer a fejébe vesz valamit, akkor tűzön-vízen át is elmegy érte. Lehet, hogy itt is ez lesz a szitu.

Lássuk a beharangozót!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Southampton

Nem született gól ezen a bajnokin, holott sokan várták azt, hogy a Southampton átgázol majd a Fulhamen. Nem így történt, egy ponttal gazdagodtak mindketten, ami azért inkább a hazaiak számára jelent jó eredményt.

Az első félidő kiemelendő eseményei közé tartozik James Ward-Prowse szabadrúgása. A csapatkapitány ebben a szezonban már számtalanszor bizonyította, hogy remek jobb lába van, és nem is fél használni. Ezúttal egy picikét tévesztett csak, a csavarás a jobb felső sarokba tartott, de a kapufa megálljt parancsolt a labdának. A kipattanó még Che Adamsnek is jó lehetett volna, de a támadó egy kicsit „túlfutott” a labdán, így nem született gól a lehetőségből.

Itt a Fulhamnek egy gyengébb lövése volt, amit McCarthy magabiztosan fogott meg. Más nem igazán történt, nézzük a második félidő eseményeit. Fulham helyzettel indult, Cavaleiro maradt a tizenhatoson belül egyedül, nagyon pontosan érkezett felé a beadás, de csúnyán fölé/mellé fejelt a csatár.

A játék ebben a szakaszban kicsit eseménydúsabb volt, a Soton részéről Long távoli lövése megemlítendő, Areolát viszont nem tudta meglepni, a francia kapus fölé ütötte a játékszert.

A londoniakra sem lehetett panasz, mentek előre, de ha nem a védők állították meg a játékot, akkor McCarthy.

Két gól azért így is esett, Shane Long és Theo Walcott rezgette meg a hálót, csakhogy mindkét találatot lesállás előzte meg, így a lefújás pillanatában az eredményjelző 0-0-t mutatott.

Tegyük hozzá, hogy a Fulham idei meccseit nem tudták lejátszani a koronavírus miatt, de a múltheti FA Kupa találkozón már ott voltak a legjobbak a pályán.

Előző 5 meccs eredménye
2019.03.03.Premier League
fulham
1:2
chelsea
Premier League
2018.12.02.Premier League
chelsea
2:0
fulham
Premier League
2014.03.01.Premier League
fulham
1:3
chelsea
Premier League
2013.09.21.Premier League
chelsea
2:0
fulham
Premier League
2013.04.17.Premier League
fulham
0:3
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Manchester City

Szegény Chelsea! A mérkőzést megelőző két forduló nem úgy alakult, ahogy elképzelték, vereséget szenvedtek az Arsenaltól, majd jött egy döntetlen az Aston Villa ellen, és most itt a Manchester City elleni meccs, ami 25 perc alatt lerendezésre került.

Bár négy stabil kezdőjátékos is elkapta a vendégeknél a koronavírust, így is nagyon sima meccset játszottak Sterlingék, simán elbírták Ederson, Gabriel Jesus, Garcia és Walker hiányát.

Az első gólt Ilkay Gündogan szerezte, aki mesterien fordult le Thiago Silváról, majd tizenhat méterről a bal alsóba tekert. Nem kellett sokat várni a második gólra sem, ami Phil Foden nevéhez kötődik. A fiatal angol Kevin De Bruyne labdáját váltotta gólra, öt Chelsea játékos sem figyelt oda Fodenre.

És még mindig az első félidőben járunk, amikor a vendégek megszerzik a harmadik góljukat: Kevin De Bruyne egy gyors kontra után Raheem Sterling kapufáról kijövő labdáját pofozta be a kapuba. Nagyon szervezetlen csapat benyomását keltette a Chelsea, érthetetlen, hogy a második és a harmadik gól előtt is ennyire üresen maradhattak a vendégek.

A meccs hosszabbításában egyébként még Hudson-Odoi szépíteni tudott, így legalább az eredményen tudott kozmetikázni Frank Lampard csapata.

Összefoglalás

Körülbelül kétórás a hír, hogy a mérkőzést áttették szombatra, így a Fulhamnek még egy elmaradt meccsét is pótolnia kell a Tottenham ellen, ez egyértelműen a Chelsea malmára hajtja a vizet. Fáradtak lesznek a játékosok, akiknek kimaradt jó pár nap játék nélkül, az FA Kupában sem a legjobb csapatukkal álltak ki, a Chelsea pedig játékban van. Nem jó formában, de legalább játékban.

Ha már szóba került az FA Kupa: A Fulham a másodosztályú QPR-ral játszott, és hosszabbítás után nyertek 2-0-ra (Reid és Kebano szerezték a gólokat), a Chelsea egy könnyedebb meccsen a Morecambe-ot verte Mount, Werner, Hudson-Odoi és Havertz góljaival.

Utóbbi öt meccsüket egytől egyig a Chelsea nyerte, amiben most reménykedhetnek Mitrovicsék, hogy Wernerék idegenben azért jó párszor hullajtottak pontokat.

Azt hiszem, ez kevés lesz, bármennyire is harcol majd a Fulham, ezt a meccset nem fogják tudni megnyerni. Mondjuk láttunk már csodákat, szóval ezt így ennyire egyértelműen nem jelenteném ki, de a nálunk levő információk alapján Chelsea sikert várok, az odds még az elfogadható szint felett van, szóval egy próbát megér.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső