Fulham – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 17.
Fulham
Teljesítmény:
V N V D N
  • Craven Cottage
  • Március 19. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leeds United
Teljesítmény:
D V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

No, hát azokról az európai kupameccsekről meséltem, amiről szerettem volna, szóval kanyarodjunk szépen vissza Európa legjobb bajnokságaihoz. A pénteki nap erős lesz, öt bajnokság öt meccsét hoztam el nektek, kezdésként a Premier League 29. fordulójából a Fulham – Leeds United mérkőzést.

Két újonc, akik közül az egyik biztosan a PL-ben lesz jövőre is, a másik viszont erőteljesen küzd ezért. Jelenleg kiesőhelyen állnak, de még bőven van esélyük a bentmaradás kiharcolására. Közel a többiek, a Newcastle és a Brighton, de azért tenni is kell. Például, kezdésként legyőzni a Marcelo Bielsa vezette Leedset.

Ami nem lesz könnyű feladat, hiszen Bamfordék jól erősítettek, nem hiába vannak jelen pillanatban a tabella 12. helyén.

A Fulham sem rossz, félreértés ne essék, de a rengeteg döntetlenjüknek köszönhetően igenis nagy veszélyben vannak. Nincs csapat, aki náluk többször ikszelt volna, egyedül a Brighton áll úgy e tekintetben, mint Scott Parker együttese.

Vessük bele magunkat a pénteki napba!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Manchester City

Az első és legfontosabb statisztikai mutatóval kezdem: Amíg a Fulham a 90 perc alatt kaput sem talált, addig a Manchester City 8 próbálkozásából 7 kapura ment. Szóval Alphonse Areolának ismét jár a pacsi, nagyon sok esetben mutatott be remek védéseket már a szezon során. Még mindig tartom, hogy ő azért annál jobb kapus, minthogy egy kiesés elől menekülő egyesületben futballozzon. PSG, aztán Real Madrid, majd most Fulham? Remélem, hogy felfelé ível majd a karrierje.

No, ennyi kitekintés után térjünk rá ténylegesen a meccsre, amelynek első félidejében nem esett gól. A Fulham nem is nagyon próbálkozott, minden erejükkel a védekezésre koncentráltak, a Manchester City négy lehetőséget puskázott el. Ezek közül a legveszélyesebb Bernardo Silva esete volt, a porgutál szélső szépen cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de a lövésre már nem maradt ereje, így könnyen tudott védeni Areola.

A második félidőben már sokkal jobb volt a vendégek helyzetkihasználása, a jeget pedig John Stones törte meg, aztán negyedóra alatt pontot is tettek a találkozóra. Joao Cancelo beívelését váltotta gólra a hátvéd, pár perccel később két gólt is összehoztak a londoni védők. Előbb Gabriel Jesus használta ki a védők zavarodottságát, majd Adarabioyo kezdett felesleges cselezgetésbe, hogy aztán felrúgja Ferrán Torrest a tizenhatoson belül.

A megítélt tizenegyest Sergio Agüero lőtte be.

Kétlem, hogy a hibák nélkül ne nyert volna a Manchester City, de ilyen butaságokat még a megye 2-ben sem néznek jó szemmel…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.19.Premier League
leeds
4:3
fulham
Premier League
2020.06.27.Championship
leeds
3:0
fulham
Championship
2019.12.21.Championship
fulham
2:1
leeds
Championship
2018.04.03.Championship
fulham
2:0
leeds
Championship
2017.08.15.Championship
leeds
0:0
fulham
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds – Chelsea

Ezen a találkozón nem született annyi gól, mint a fentin. Sőt, ezen egyetlen gól sem született. Thomas Tuchel viszont továbbra is veretlen a Chelsea élén. A Leeds számára ez az egy pont egyáltalán nem gyenge teljesítmény, tekintve, hogy a londoniak mennyire belejöttek, mióta edzőváltás volt.

A meccsen azért voltak helyzetek, főleg Kai Havertz veszélyeztett a Chelsea részéről, mindkét próbálkozása Meslier kezében halt el, valamint volt egy „mókás” szituáció: Ayling akarta kivágni a labdát a saját tizenhatosukról, de telibe találta Diego Llorrentét. A spanyol hátáról nagyon ijesztően szállt a labda a kapu felé, végül a kapufáról Meslier ölébe hullott.

Kapufa volt a másik oldalon is, Tyler Roberts csavart a bal felső felé, Edouard Mendy még egy picikét bele tudott érni, anélkül szerintem beesett volna a játékszer a kapuba. Így meg kijött a felsőlécről.

A második félidő hozta meg a legnagyobb Chelsea lehetőséget, ismét Kai Havertz került gólhelyzetbe, de hiába volt ideje, területe, lassan cselekedett, és így Meslier ismét hárítani tudott.

Edouard Mendy sem akart lemaradni kollégájától, ő meg Raphinha lövésénél óvta meg a kékeket a góltól.

Maradt a 0-0, ami a Chelsea-nek nem jött jól, tekintve, hogy az előttük álló Leicester nyerni tudott, a Leeds pedig egy hellyel hátrébb csúszott a Crystal Palace győzelme miatt.

Összefoglalás

A Leeds nyerte a tavalyi Championshipet, azaz ők simán jutottak fel a legjobbak közé, míg a Fulham play offon keresztül, ők a negyedik helyen végeztek, az elődöntőben a Cardiffal, a döntőben a Brentforddal bántak el.

A Craven Cottage-en a Leeds jó régen, 2015-ben tudott nyerni, azóta viszont született két döntetlen, legutóbbi két alkalommal pedig a hazaiak nyertek. Jó kiindulási alap lehet ez péntek estére Scott Parkeréknek. Plusz, ha hozzátesszük azt, hogy a Leeds zsinórban harmadik meccse nem tudott gólt rúgni…

Bizony, az utolsó öt meccsükön csak négy pontot gyűjtöttek be, a Southampton legyőzése óta kikaptak az Aston Villától, a West Hamtől, most pedig gólnélküli döntetlen a Chelsea ellen.

Különösebben fontos sérültje nincs a hazaiaknak, Cairney, Rodak, McDonald és Mawson nem állhat Parker rendelkezésére, a Leeds esetén alakul a szitu, már csak Forshaw szerepel a sérültek között. Azaz újra bevethető Poveda, Koch vagy épp Berardi.

Rodrigo már a Chelsea ellen kapott hatvan percet – Bamfordot kellett lecserélni, de ő is kész a játékra -, Koch a padon csücsülte végig a bajnokit.

Hát, nem könnyű a választás. A korábbi meccseiket látva számíthatunk gólokra, de… Ez most nagyon nehéz. A Fulhamnek nagyon kell a pont, a Leeds nincs épp élete formájában, de azért a játékoskeretet tekintve erősebbek. Kinéz ebből egy jó döntetlen…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső