Fulham – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 02.
Fulham
Teljesítmény:
D D V V V
  • Craven Cottage
  • Február 03. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leicester
Teljesítmény:
V D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jamie Vardy kiesése óta a Leicester mondhatni nem önmaga. A rutinos támadó kulcsszerepet tölt be a támadások építésében és befejezésében is, hiánya elég látványos, hiszen mióta nincs a pályán a Leicester nem tudott nyerni. Az Everton ellen csak egy szerencsés Youri Tielemans-gól mentette meg őket a vereségtől, a Leeds ellen viszont semmi.

Brendan Rodgers próbálkozott centerként játszatni Ayozé Perezt, Iheanachonak pedig legutóbb még csereként sem adott játékpercet a mester, Vardy visszatérése pedig még legalább két forduló…

Szóval, hiába utaznak egy gyengébb képességű csapat otthonába, erőteljes gyengülésen mentek keresztül, így a meccs számomra nem egyértelmű, mint sokaknak.

A Fulham ugyan kiesőhelyen áll, ugyan jó ideje nem nyert mérkőzést, de látok bennük veszélyt, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a rókák pontokat veszítsenek.

Vagy ez butaság? Egy ember nem számít ennyit? Szerintem igen, ha az az egy ember Jamie Vardy…

Lássuk a Fulham – Leicester beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Brom – Fulham

Amilyen remekül kezdték a vendégek a meccset, annál váratlanabb volt, hogy a második félidőben nekik kellett küzdeni az egyenlítő gól megszerzéséért. A West Brom hiába erősített a télen, ritka gyengén kezdtek, az első félidő a Fulhamről szólt. A Fulhamről és Bobby Reidről, aki a 10. percben vezetést szerzett a londoniaknak, majd később is veszélyesen játszott.

Kezdjünk a góllal, Reid Alekszandr Mitrovicstól kapott egy kiugratást, és a jobbszélső jobbal bombázott a kapuba. Dicsérni kell a tavalyi Championship-gólkirályt, aki remekül vette észre az érkező társat.

Támadásban maradtak a vendégek, Ruben Loftus-Cheek lövése könnyű zsákmány volt Johnstone-nak, de Bobby Reid újabb próbálkozásánál verve volt a kapus, a kapufa viszont megmentette a West Bromot a második góltól.

A félidő végén még Mitrovics passzából Lookman léphetett meg, de a védők utolérték a szélsőt, akinek lövését így Johnstone szögletre mentette.

Nyugodtan mondhatom, hogy a semmiből egyenlített a második félidő elején a West Brom. Egy baloldali támadás végén Mattheus Pereira adta be a labdát, az megpattant Reid hátán, és így lett jó a támadást követő Bartley-nak, közeli lövésére mozdulni sem tudott Areola.

Bő negyedórával később már az előny is a hazaiaknál volt, Mattheus Pereira gólpassz után maga is betalált.

És így a Fulhamnek kellett rohanni az eredmény után, rákapcsoltak és Iván Cavaleiro fejesével sikerült is 2-2-re menteni. Ebben a meccsben több volt – gondolhatják a Fulham szurkolói, a második félidő elején mutatott negyedórás rövidzárlat két pontjukba került.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.30.Premier League
leicester
1:2
fulham
Premier League
2019.03.09.Premier League
leicester
3:1
fulham
Premier League
2018.12.05.Premier League
fulham
1:1
leicester
Premier League
2013.10.29.Angol Ligakupa
leicester
4:3
fulham
Angol Ligakupa
2008.08.27.Angol Ligakupa
fulham
3:2
leicester
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Leeds United

Fent már kifejtettem, hogy a Leicester Vardy nélkül nem az igazi, ez ezen a mérkőzésen is kiderült. Hiába szerezték meg a hazaiak a vezetést, az előnyük mindössze két percig tartott.

A 13. percben Harvey Barnes és James Maddison passzolgatott négy vendég védő között, végül előbbi lövése talált utat a kapu jobb alsó sarkába. De, ahogy említettem, hamar jött az egyenlítés, az ezúttal középpálya közepén szerepet kapó Stuart Dallas egy Bamfordtól kapott labdát lőtt a hazai kapuba, ezzel máris 1-1-re módosult az állás.

Több gól nem esett ebben a játékrészben, a folytatásban viszont további két találatot láthattak a TV-nézők.

Mindkettőt a Leeds szerezte, miközben a rókák teljesítménye jócskán elmaradt az utóbbi hetek, hónapok játékától. Határozottan állítom, hogy Patrick Bamford a forduló egyik legszebb gólját lőtte, miután a francia élvonalból szerződtetett Raphinha kiugratta őt, az angol csatár tanári módon a jobb felsőbe bombázott. Kasper Schmeichel hiába nyújtózkodott… Ez volt Bamford 11. bajnoki gólja, csak néggyel van lemaradva a góllövőlistát vezető Mohamed Szalah mögött. És ez újonc csapat csatáraként elképesztő teljesítmény.

Jonny Evans még kihagyta a túloldalon a kihagyhatatlant (másfél méterre a kaputól egy csúsztatásba tette bele a lábát, de nem lett belőle egyenlítés), a 84. percben pedig egy kontrából végérvényesen lezárták a vendégek a meccset. A rókák végezhettek el szögletet, Stuart Dallas labdát szerzett, onnan pedig két passzból már Bamford vezethette Schmeichelre a játékszert. Kivárt, amíg a kapus kimozdul rá, majd önzetlenül Jack Harrison elé tálalt, neki meg már onnan nem volt nehéz dolga.

Kikapott tehát a Leicester, ez volt az idei ötödik hazai vereségük. Csak emlékeztetőül, tavaly a teljes szezonban nem buktak ennyi pontot hazai pályán…

Összefoglalás

Legutóbbi tíz meccsét nem tudták megnyerni Scott Parkerék, tehát az, hogy csúcsformában vannak nagyon messze áll a valóságtól. Mégis, a West Brom ellen mutatott első félidei játékukra lehet alapozni. Parker mester dobta az eddigi taktikát és valami újat próbált ki, három támadóval rontottak neki a WBA-nak. Ez aztán be is jött meg nem is.

Cairney-re és Kongolora nem számíthat a mester, és mivel a Leicester azért erősebb kerettel rendelkezik, mint legutóbbi ellenfelük, kétlem, hogy újra három csatárral kezdenének.

Mitrovics és Lookman lesz az a két támadó, és egy megerősített középpályára számítok az újonctól.

A Leicester… Hát, nem tudom, hogy Perez kap-e egy harmadik esélyt, vagy esetleg Iheanachot is kipróbálja Rodgers, más nem nagyon jöhet számításba, esetleg Cengiz Ünder, de ő inkább a széleken tud hasznosan játszani.

Nem csak Vardy hiányzik, Timothy Castagne a Leeds ellen sérült meg, Dennis Praet és Wes Morgan pedig régebb óta szorult partvonalon kívülre. Nincs Ndidi sem, az ő feladatait továbbra is Mendy fogja ellátni.

Úgy érzem, készülőben egy meglepetés. Nem mondom, hogy a Fulham nyerhet, de a formákat látva egy iksz igenis reális eredmény lehet. Én ezúttal erre fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső