Fulham – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 23.
Fulham
Teljesítmény:
D D D V N
  • Craven Cottage
  • December 26. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
V D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma még két tipp vár ránk a két ünnep közötti Premier League fordulóból, elsőként a Fulham – Southampton mérkőzést választottam. Van jócskán kellemes meglepetés az öt nagy európai bajnokságban, az egyik ilyen a Southampton gárdája, akik bár most egy kisebb hullámvölgybe kerültek, a szezon során fantasztikus játékot mutattak be, nem érdemtelen, hogy a PL élmezőnyéhez tartoznak, három pontra vannak a dobogó második fokától, és mutatja, mennyire szoros most a bajnokság, hogy csak a hetedik helyen állnak.

A Fulham újoncként nagyon nehezen veszi fel a ritmust, és bár láttuk már őket nagyot játszani (2-1-es győzelem a Leicester ellen, 1-1-es döntetlen a Liverpool ellen) az eredményeik többsége nem jó, kiesést jelentő helyen állnak. És ott is fogják tölteni az újévet, hacsak nem nyernek a Szentek ellen.

De van erre esélyük?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle – Fulham

Három meccs óta nem tud nyerni a Fulham, a hazai pályán játszó Newcastle volt ennek a meccsnek is az esélyese, azonban végül senki nem gyűjtötte be a három pontot, meg kellett elégedniük egy-egy egységgel.

A szarkák kezdtek jobban, Callum Wilson gyenge fejessel indított, majd Almirón már egy sokkal veszélyesebb lövést eresztett meg, mindkét esetben a PSG-től kölcsönvett Alphonse Areola védett.

A mezőnyfölény ellenére a Fulham talált be először a meccsen, egy rendkívül szerencsétlen öngól hozta meg a vezetésüket: A 42. percben a vendégek végezhettek el szögletet, amit a belső védő, Adarabioyo fejelt a kapu felé, pont fejbe találta a labdával Matt Ritchie-t, ami a meglepett védő fejéről pedig a hálóba pattant. Ritka peches öngól volt…

A fordulást követően a Newcastle többet tett a győzelemért, irányították a mérkőzést és több lehetőségük is volt, mégis egy tizenegyessel tudtak „csak” egyenlíteni. Ami nagyon is jogos volt, Shelvey passzából Almirón indult meg, majd Wilsonhoz passzolt, akit húzott-rángatott Joachim Andersen. Végül Wilson elesett, a játékvezető tizenegyest ítélt, majd videón is megnézte az esetet, és kiállította a szabálytalankodó védőt. Tény, gólhelyzetben lépett ki Andersen, szóval a piros lap jogos volt.

Maga a sértett állt a labda mögé, és hanyagul, középre gurította a labdát, Areola meg eldőlt balra.

A vereséget újfent megúszta a Fulham, de egy-egy pontokkal nem fognak tudni kievickélni a partra.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.27.Angol Ligakupa
fulham
0:1
southampton
Angol Ligakupa
2019.02.27.Premier League
southampton
2:0
fulham
Premier League
2018.11.24.Premier League
fulham
3:2
southampton
Premier League
2018.01.06.FA Kupa
fulham
0:1
southampton
FA Kupa
2014.02.01.Premier League
fulham
0:3
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Manchester City

A közelmúltban az egyik manchesteri csapattal már megküzdött Hasenhuttl csapata, akkor 2-0-s vezetésről kaptak ki végül 3-2-re, most pedig jött a City, és hasonló játékban, de jobb eredményben bíztak Danny Ingsék.

Ez végül nem jött össze, mert már a kezdésnél a City jelezte, hogy itt bizony ők nem adják alább a győzelemnél. Folyamatosan nyomás alatt tartották a Southampton térfelét, hibázásra késztették őket. Előbb Kevin De Bruyne lövése szállt mellé a blokkról, majd Joao Cancelo bombáját kellett McCarthynak védenie, a 16. percben viszont már nem volt menekvés: Egy szép akció végén De Bruyne passzolt középre jobbról, az ott álló társ, Raheem Sterling pedig könnyedén a kapuba passzolt.

A hazaiaknak egy komolyabb lövése volt, Theo Walcott próbálkozását azonban védte Ederson, a kipattanóról meg lemaradt Danny Ings.

A folytatás is inkább a Cityről szólt, Bernardo Silva nagy helyzetben ügyetlenkedett el egy gólszerzési lehetőséget, majd De Bruyne lapos lövését fogta McCarthy. A 76. percben jött az újabb City-helyzet, Ilkay Gündogan jobb felsőbe tartó lövésénél ismét McCarthy volt résen.

Az utolsó lehetőség is a vendégeké volt, de ahogy azt már korábban többször is láthattuk tőlük, megint túljátszották, ezúttal még a 100 százalékos helyzetben levő Bernardo Silva is inkább passzolt, de ez még a társat, Rijad Mahrezt is meglepte, nem is tudott gólt rúgni az algériai.

Mindenesetre a győzelem összejött, a Southampton nem tudta saját játékát játszani, mezőnyben ismét jól teljesített a City, de azt hiszem, egyre jobban frusztrálja Pep Guardiolát, hogy néha mi a fene történik az ellenfél kapuja előtt…

Összefoglalás

Könnyű lenne annyit írni, hogy Southampton győzelmet várok és ezzel lezárni a tippet, de megvallom, egy kicsit a Soton mostani játéka kétségeket szült bennem. Meg úgy általában, az idegenben nyújtott teljesítményére annyira nem lehet panasz, de most egy belső hang azt súgja, hogy nem nyernek Che Adamsék.

Ezért utálom ezt, a belső hangokat, a megérzéseket ilyenkor messze elkerülöm, néha mégis győzni tudnak.

Lássuk gyorsan, hogyan szerepel a Fulham hazai pályán: Úgy, mint idegenben. Magyarul egyszer tudtak győzni, kétszer ikszeltek és négyszer kikaptak. Egyetlen győzelmük a szintén újonc West Brom ellen született, tehát akkor is egy hasonló képességű brigádot vertek meg.

A Fulham ebben az évtizedben elég sokat szerepelt a másodosztályban, de amikor összecsaptak a PL-ben, rendre a Soton jött ki jobban a meccsekből. A Soton, akik most két nehéz mérkőzésen vannak túl, de előtte remek formát mutattak.

A mérkőzés egyértelmű esélyese a vendégcsapat, akármennyire is győzköd ez a hang. Minden mutatójuk jobb, elől vérszegény a Fulham, így nem tudok másra tippelni, mint a Southampton győzelmére.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső